Ferguson & Baltimore: Politiegeweld?


Protests in Baltimore After Funeral Held For Baltimore Man Who Died While In Police Custody

Onrusten

Het is al dagen bal in Baltimore nadat de Amerikaanse politie het gewaagd had een neger te arresteren.

In Baltimore is het dinsdagavond (lokale tijd) onrustig. Demonstranten gooien met stenen en flessen naar politie en weigeren zich aan de avondklok te houden.

Hashtagje erbij #BlackLivesMatter en hupsakee: weken lol. Of niet?

Waar zijn alle zwarte agenten?

De politie in deze steden -en over heel Amerika- is voornamelijk blank. En volgens de demonstranten is dat het ultieme bewijs van institutioneel racisme. Een vreemd argument want iedereen met een ‘clean sheet’ en die zijn school heeft afgemaakt kan agent worden, zeker in Amerika.

Daarmee wordt dat argument dat de politie stelselmatig discrimineert wel heel erg zwak. Een betere vraag zou zijn waar al die zwarte ‘eager and willing’ aspirant agenten zijn. Opgelost ‘in thin air’? Toevallig even geen tijd? Druk met werk, familie en carrière maken?

Feit is dat zwarte mannen veel vaker in de gevangenis zitten dan blanke: 4.3% van de zwarte mannen zit in de bak tegen minder dan 0.7% van de blanke. Een factor 6 verschil.

Maar ook dit cijfer zullen mijn linkse vrienden toch weer afdoen als het ‘bewijs’ van ‘institutioneel racisme’. Zie je wel dat het Amerikaanse rechtssysteem inherent racistisch is! Ook al wijzen alle andere statistieken dezelfde kant op -het aantal moorden dat zwarten plegen is relatief 8 keer zo hoog als blanken en worden zwarten voornamelijk door andere zwarten afgeknald- toch zul je die mensen daar nooit over horen.

De puinhopen van linkse politiek

Maar het echte probleem zit er natuurlijk in dat de Amerikaanse binnensteden al decennia lang stevig in handen zijn van de Democraten. De misdaad tiert er welig, de corruptie en het nepotisme is er huizenhoog en de scholen zijn een soort criminele organisaties geworden die alleen maar tot doel hebben het opleiden van gangs en het verrijken van de Teachers Union.

Het lijkt er meer op dat de zwarte samenleving desintegreert. Driekwart van de Amerikaanse zwarte babies worden buiten het huwelijk geboren, 65% van de families zijn Single Parent, Zwarte mannen zijn voornamelijk werkloos of zitten in de bak en het schoolsysteem is van het niveautje Malawi.

Ondernemers kijken wel link uit om daar een bedrijfje te beginnen en als je iemand aan neemt check je toch eerst even zijn postcode. Geen zin in al die problemen, voor jou een ander.

Zie daar wat links met je land doet: Uitkeringsafhankelijkheid, werkeloosheid en criminaliteit. Houdt de burger lekker strak!

Advertenties

2 reacties

Opgeslagen onder Links

2 Reacties op “Ferguson & Baltimore: Politiegeweld?

  1. Pingback: Discrimineert de politie? | The Logic Free Zone

  2. Pingback: Heeft Trump gewonnen of heeft Clinton verloren? | The Logic Free Zone

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.