Indoctrinatie van kinderen: Je moet er vroeg bij zijn!


VuilnisIsSlecht

“Vuilnis is slecht voor de aarde”

Het foto’tje hierboven heb ik genomen op het station. Een vuilnisbak met daarop een kindertekening met de slogan “vuilnis is slecht voor de aarde”.

Tja. Kinderen en dwazen spreken de waarheid, zo luidt het gezegde. Goed dus dat deze kinderen al op jonge leeftijd milieubewust gemaakt worden? Of niet?

Wat is vuilnis?

Ook al klinkt het leuk, toch klopt er niets van.

Ga maar na: wat is vuilnis eigenlijk? Vuilnis is niets anders dan producten die geen economische waarde voor de mens meer hebben. Verder is er niets bijzonder aan.

D’r zijn wel meer zaken die geen economische waarde meer hebben. De Mount Everest bijvoorbeeld of de Atlantische oceaan. Of de walvis. Maar niemand met twee werkende hersencellen zal gaan lopen roeptoeteren dat dat een probleem is.

De Erfzonde van de Consumptiemaatschappij

Wat er natuurlijk achter zit is een soort Calvinistische boetedoening over de consumptiemaatschappij. Progressieve mensen -die oververtegenwoordigd zijn binnen het ambtenarenapparaat en vooral bij leraren– vinden het maar niks dat de moderne mens tegen geringe kosten kan consumeren wat hem lief is. Mensen nu zijn twee keer zo welvarend als hun ouders die weer twee keer zo welvarend zijn als hun eigen ouders.

Als iets kapot gaat, gooi je het weg en koop je een nieuwe. Elke dag een glas wijn bij het eten en op zaterdag gaan we shoppen voor nieuwe kleding: Het is deze groene linkse kliek allemaal een doorn in het oog. Liefst hadden ze dat we op een houtje zaten te bijten met een dekentje om op de bank. In het donker. Want wij zijn slecht! Door onze schuld! Door onze schuld! Door onze grote schuld!

Niks mis met vuilnis

Met vuilnis is niks mis. Je kunt het verbranden en de schadelijke stoffen er gewoon uitfilteren. De rest stort je op een mooie hoop en daar maak je dan een golfbaan van. Geen centje pijn, er is ruimte genoeg. Zelfs al zouden we dat nog 10.000 jaar blijven doen dan nog zou je het niet merken.

Vuilnis wordt pas een probleem als je geen vuilverwerkende industrie hebt. Of als de overheid enorme boetes -accijnzen heet dat in policor praat- gaat leggen op het produceren van vuilnis. De hoeveelheid vuilnis die er jaarlijks op zee in de internationale wateren wordt gedumpt is gigantisch. En wie eens in een favela of krottenwijk gaat kijken ziet ook meteen de voordelen van een redelijk functionerende ophaaldienst en een vuilverbrandingsoven.

Nogmaals: Er is niks mis met vuilnis. Maar er is wel iets mis met volwassenen die keihard worden weggelachen met hun prietpraatjes en die dat dan vervolgens maar over nietsvermoedende kinderen gaan uitkotsen. En daar ook nog kubieke meters subsidie voor krijgen.

1 reactie

Opgeslagen onder Links

Een Reactie op “Indoctrinatie van kinderen: Je moet er vroeg bij zijn!

  1. G.Deckzeijl

    Mensen produceren geen afval, ze houden het over.
    http://tinyurl.com/mn7ltua

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.