De rijken worden rijker?


WienerSalveda

Ongelijkheid neemt toe?

Volgens een profje van de UvA in ieder geval wel:

[Wiemer Salverda] De vermogensongelijkheid in Nederland is de laatste jaren sterk gestegen.

Tja. En dus?

Links gezwatel

Het eerste gaatje dat er in deze klets zit is dat we onze Wiener een paar jaar geleden niet gehoord hebben. Toen de beurs op een dieptepunt stond. Heel gek is dat. In 2009 haalde de AEX een dieptepunt van onder de 200 punten, nu staat hij boven de 500. Als onze Wiemer serieus was dan had hij toentertijd lopen roeptoeteren dat de rijken niet rijk genoeg zijn.

Maar dan nog. Feit is natuurlijk dat ‘de rijken’ rijker zijn geworden de laatste tijd omdat ze hun geld hadden geïnvesteerd in aandelen. Dat mag dat voor onze Wiener heel gemeen zijn, toch is het niet echt een geheimpje of zo. Iedereen die wil kan een rekeningetje openen bij een internet broker en aandeeltjes kopen. Krijg je dividend van en als de aandeeltjes wat stijgen loop je in de plus. Als ze daarentegen zakken moet je op de blaren zitten.

Politiek van de kift

Waar het natuurlijk om gaat is dat dit weer het zoveelste voorbeeldje is dat linkse mensen met afgunst kijken naar mensen die wel sparen en investeren. Dat bevalt ze helemaal niet. Mensen die gewoon werken voor hun geld, wat ze overhouden opzij zetten en zo hun schaapjes op het droge krijgen: Een waar horrorverhaal voor mensen zoals onze Wiener. Veel beter is natuurlijk als de overheid -via de platte pet- gewoon bezit zou confisqueren en herverdelen onder de achterban van de sosjalisten. Want dat laatste is natuurlijk ook geen verrassing: Onze Wiener is lid van de PvdA.

Gaap. Hoe toevallig allemaal.

Advertenties

1 reactie

Opgeslagen onder Links

Een Reactie op “De rijken worden rijker?

  1. Pingback: Blessed are the meek for they shall inherit the earth. | The Logic Free Zone

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s