Jetje Bussemaker: Tieten zijn belangrijker dan iets kunnen


JetjeBussemaker
Topvrouwkes

Volgens Jetje Bussemaker -minister van tieten- is het belangrijker dat je een mooie bos hout hebt om carrière te maken dan dat je echt iets kan. Daarom heeft ze een lijstje gemaakt van mensen die daar speciaal op zijn geselecteerd -het hebben van tieten- en loopt ze nu als een echte marktverkoper te leuren door Nederland.

[Jetje Bussemaker, PvdA]: “Er werken genoeg mannen in de top van het bedrijfsleven. Deze lijst maakt direct een einde aan het excuus dat er niet genoeg vrouwentieten zouden zijn. Met zo’n 150 bestuurswisselingen per jaar en een lijst van driehonderd topvrouwentieten moeten ze er in de boardrooms van Nederland wel uit kunnen komen, zou je denken.”

Tja. Die Jet toch!

Twee aandachtspunten

Ik kan me er enorm vrolijk over maken. Zo’n naïeve muts die denkt dat bij het aannemen van mensen voor topfuncties in een bedrijf het er toe doet of je tieten hebt: Aandoenlijk. Hoe onnozel kun je zijn? Hoe van de wereld ben je dan?

Maar enigszins te verklaren is het wel. Onze Jet is namelijk zelf zo’n vrouwke. Heeft nog nooit een bedrijf van binnen gezien en alleen maar omdat ze de juiste partijkaart heeft -eerst had ze namelijk een andere maar die heeft ze snel ingewisseld voor eentje van de PvdA- en omdat ze twee ferme jetsers heeft is ze nu minister van Tieten.

Carrière via de lakens dan?

Je kunt namelijk met de beste wil van de wereld niet volhouden dat onze Jet minister is geworden omdat ze zo’n capabele bestuurder is. Of omdat ze -ik noem maar iets geks- iets gepresteerd heeft. Of tenminste de juiste opleiding dan. De gemiddelde huismuts is nog beter geschikt dan onze Jet als ik er zo over na denk.

Dus dan komt de vraag: Hoe kan onze Jet nou opeens op deze stoel zitten? Zij is overduidelijk geen topvrouwke. Haar cv leest als die van een uitkeringstrekkende ambtenaar. Wat kan Jetje nou zo goed? Wat zijn haar kwaliteiten?

5 reacties

Opgeslagen onder Links

5 Reacties op “Jetje Bussemaker: Tieten zijn belangrijker dan iets kunnen

  1. Pingback: Feminisme en de islam: een prima stel! | The Logic Free Zone

  2. Pingback: Meer geld voor technische studies? | The Logic Free Zone

  3. Pingback: Seksisme? | The Logic Free Zone

  4. Pingback: Vrouwenrechten en vrouwen: een verdomd slechte combinatie | The Logic Free Zone

  5. Pingback: De kunst van het weglaten: Vrouwen aan de top! | The Logic Free Zone

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.