De tomeloze bemoeizucht van politici: Jetje Bussemaker en haar lijstje van 300


JetjeEnHaarTietenvrouwtjes

300 Topvrouwen

Jetje heeft een lijstje gemaakt

[Jet Bussemaker, PvdA]: “Er werken genoeg mannen in de top van het bedrijfsleven. Deze lijst maakt direct een einde aan het excuus dat er niet genoeg vrouwen zouden zijn. Met zo’n 150 bestuurswisselingen per jaar en een lijst van driehonderd topvrouwen moeten ze er in de boardrooms van Nederland wel uit kunnen komen, zou je denken.”

Tja. En nu?

Hoezo te weinig vrouwen?

Onze Jet vindt het allemaal maar heel erg. Dat vrouwen niet zo vaak directeur worden als mannen. Daarom heeft ze een lijstje gemaakt van alle 300 topvrouwen in Nederland. En als dan nog steeds vrouwen niet onmiddellijk CEO worden zal Jetje er wel een quotumpje achteraan jassen. Dat zal ze leren, die vuile discrimmenazies!

Maar wat onze Jet even vergeet is dat het aantal vrouwen in de top helemaal niet zo afwijkt van wat je zou verwachten. Bijvoorbeeld omdat vrouwen veel vaker part-time werken of dat ze andere beroepen kiezen dan mannen. Of omdat ze minder goed in de exacte vakken zijn.

Positieve discriminatie is nog steeds discriminatie

Maar zelfs dan: Discriminatie is nog steeds verboden. Ook in Nederland. Ik zal artikel 1 van de grondwet er even bij halen:

Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.

Nou daar staat het dan. Discriminatie op basis van geslacht is tegen de grondwet. Een quotumpje erdoor drukken om bedrijven te verplichten mensen in de top aan te nemen op basis van geslacht -i.e. een schoolvoorbeeldje van discriminatie- is verboden.

Wij bepalen wat goed voor jou is!

Daarmee wordt duidelijk wat onze Jet eigenlijk is. Een dictatortje. Die niet kan hebben dat mensen hun eigen keuze maken. Zeker niet als dat tegen haar linker been is. En denk maar niet dat onze Jet daar alleen in staat: Dat is de modus operandi onder linksche menschen. Vrijheid is allemaal prima en best maar alleen als je doet wat zij zeggen.

Doe je dat niet dan ben je natuurlijk een fascist, racist of in dit geval een ‘Male Chavinist Pig’. En moet de wet -en dus uiteindelijk de platte pet- er aan te pas komen om jou af te voeren naar de gevangenis.

De volgende actie van onze Jet kun je al aan zien komen: Te weinig Moslims in de boardroom. Als ze trouwens bij de PvdA (het partijtje van onze Jet) moeten kiezen tussen -ik noem maar wat- vrouwen en Moslims dan blijkt de liefde niet erg diep te zitten hoor.

3 reacties

Opgeslagen onder Links

3 Reacties op “De tomeloze bemoeizucht van politici: Jetje Bussemaker en haar lijstje van 300

  1. jan

    Nog een paar weken geduld en dan is haar nare partijtje hopelijk weggevaagd in de provincie en in de eerste kamer.

  2. Pingback: Feminisme en de islam: een prima stel! | The Logic Free Zone

  3. Pingback: Vrouwenrechten en vrouwen: een verdomd slechte combinatie | The Logic Free Zone

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.