De Slavenmentaliteit van de Socialisten


socialists

Hoe hoog moeten de belastingen zijn?

‘Rechtvaardigheid’ is een belastingdruk van rond de 30% volgens de socialisten:

Steeds meer besef ik dat een flattax de goedkoopste inning waarborgt. Bovendien ligt een grens van belastingheffing die mensen van nature rechtvaardig vinden en die zonder morren en zonder poging tot ontduiking wordt voldaan. Die grens ligt net onder de 30%.

Tja. En dus?

Vrijheid

Van bovenstaand quote’je gaan bij mij de haren rechtop staan. Het betekent namelijk dat de overheid mag pakken wat ze wil en dat alleen praktische bezwaren bij de belastinginning de grens aangeven.

De overheid moet zich beperken tot een paar kerntaken en de rest laten voor wat het is. En daar moet geld voor komen, waar we allemaal aan moeten bijdragen. De overheid moet niet zo veel mogelijk centen uit de burgers persen maar juist zo min mogelijk.

De mentaliteit van een horige

Socialisten zoals hierboven hebben helemaal geen vertrouwen in de gewone man. Volgens hun is het veel beter dat de Benevolente Ambtenaar (m/v) bepaalt wat er met je zuurverdiende geld gebeurd. De burger moet werken voor de staat die dan in al haar goedheid wel die centen ‘verstandig’ zal gaan uitgeven.

Dat is een mentaliteit van slaven, van horigen. Van onvrije mensen. Van politici die naar believen kunnen beschikken over het eigendom van de burger. De burger moet zijn mond houden en pas als het volk begint te morren en in opstand komt, komt er een grens aan de bedilzucht en de hemelfietplannetjes van onze Geliefde Leiders.

Fuck hell no.

Advertenties

3 reacties

Opgeslagen onder Links

3 Reacties op “De Slavenmentaliteit van de Socialisten

 1. jan

  Waar is de tijd gebleven dat je bij een inkomen van een ton al 72% moest betalen? Die 30% is een koopje en zal al weer snel omhoog gaan. Uiteraard alleen bij de mensen met de hogere inkomens, want dat is “eerlijk”.

 2. Blitskikker

  Wat heb je liever, de huidige progressieve belastingen die zo hoog zijn dat de overheid 60% van ons nationaal inkomen uitgeeft, of een flat-tax van 30%?

  • Bk,

   Dat is een beetje kiezen tussen ‘de linker hand afhakken of de rechter’.

   Het gaat niet om de hoogte van de belastingen maar hoe we dat verdelen en waarvoor dat dient.

   Als we met zijn allen bepalen dat sommige zaken centraal geregeld moeten worden dan moeten we daar ook met zijn allen aan bijdragen. Dus niet ‘wie veel verdient moet ook maar het leeuwendeel van de kosten’ betalen’.

   Tweede punt is dat de overheid een heleboel taken naar zich toe getrokken heeft die de burger heel goed zelf kan. Geen enkele reden dat de overheid een miljoen ambtenaren in dienst moet hebben en ruim 50% van al het geld dat in nld verdiend wordt moet controleren.

   Daar gaat het om. Niet over hoe hoog een ‘flat tax’ is.

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.