Het hersenloze gereutel van de sosjialisten: Lodewijk Asscher


Asscher

Stomme bedrijven!

Volgens onze Lodewijk zijn bedrijven allemaal stom:

Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) verwijt de werkgeversorganisaties dat ze “ageren tegen het vaste contract, tegen loondoorbetaling bij ziekte en soms zelfs tegen de cao”

Tja. En dus?

Oorzaak en gevolg

De reden dat bedrijven een jaarcontract aanbieden en geen vast contract -we hebben het hier over de doorsnee werknemer, niet de mensen die echt iets kunnen- is natuurlijk dat je er nooit meer van af kan. De wettelijke bescherming is zo extreem dat je wel de secretaresse moet verkrachten om ontslagen te worden. En zelfs dan.

Als het tegen zit zullen de werknemers -en de vakbonden- geen vinger uitsteken, zie het getrut rondom V&D– en als het goed gaat dan staken ze alsnog gewoon voor een periodiekje extra. Of voor de lol. En als een bedrijf dan failliet gaat zijn de onnozele kreten niet van de lucht: “Een donderslag bij heldere hemel”.

Werkeloosheid is een keuze

Bedrijven willen geen vast contact geven aan het gewone -matig getalenteerde en gemotiveerde- volk omdat het veel te duur is. Soms heb je als bedrijf meer mensen nodig en soms minder maar het laatste wat je wilt is dat de vakbonden de dienst bij jouw komen uitmaken.

En die salonsosjialisten als onze Lodewijk die nog nooit een bedrijf van binnen hebben gezien? Stem d’r maar op of scheld er maar op maar uiteindelijk betaalt de gewone man de rekening.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Links

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s