Bangmakerij: De ernstigste droogte in duizend jaar in Californië!


Droogte

California kan z’n buik nat maken:

Het zuidwesten van Amerika krijgt mogelijk te maken met een periode van ernstige droogte die tientallen jaren kan duren.

Tja. En dus?

Bangmakerij

Voordat iedereen hysterisch rond gaat lopen boerebalken dat climatechange nou toch echt wel heul errug is: Even rustig aan. Laten we maar eens wat feitjes op een rijtje zetten.

Dat Californië een probleem met water heeft is niets nieuws. Sterker nog, dat was al een eeuw geleden zo. Zoveel water heeft de Golden State niet en al decennia lang wordt er veel meer opgepompt dan dat er neervalt. Op een gegeven moment zijn de meren droog en de aquifers leeg gepompt. Hoezo verrassing?

Singapore

En zo moeilijk is het allemaal niet. Singapore heeft hetzelfde probleem maar dan nu en niet over 50 jaar. Dus wat doen die? Ze krikken de belasting op water wat op, zorgen voor wat extra capaciteit en dat was het dan wel. Singaporezen gebruiken maar een-derde van wat de Amerikanen gebruiken.

De conclusie is overduidelijk: Dit is geen klimaatprobleem maar een politiek probleem. Totdat politici de -volkomen redelijke en voor de hand liggende- stappen nemen om dit probleempje aan te pakken zullen we nog regelmatig in de krant lezen dat het nu toch echt wel bar en boos is in Californië.

Maar met climate change heeft het niets te maken.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Lekker spinnen met ...

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.