Lekker kwaken met het SCP: “Amerikaanse toestanden”


Twee banen

Volgens het SCP -met het NRC natuurlijk er boven op- is het bar en boos in Nederland:

Zijn er Amerikaanse toestanden op de Nederlandse arbeidsmarkt? Mensen die overdag bijvoorbeeld schoonmaakwerk doen en daarna hamburgers bakken bij McDonald’s?

Tja. Twee banen om het hoofd boven water te houden. Dat klinkt net best. Of niet?

Heel gek: Het beste middel tegen armoede is gaan werken

Laten we het eerst maar eens hebben over die ‘Amerikaanse toestanden’. Wat blijkt? In huishoudens in de top 20% werken gemiddeld 2 mensen, in huishoudens in de onderste 20% wordt er maar door een persoon 2 dagen per week gewerkt. Dat verhaaltje dat je in Amerika 3 banen moet hebben om te overleven kan daarmee zo de prullenbak in: Geklets.

In Nederland is het niet anders. Er zitten nog geen 170.000 huishoudens op het sociale minimum -minder dan 2%- waarvan 140.000 een of andere uitkering als hoofdinkomen heeft. Oftewel: We arm is in Nederland werkt niet en andersom.

Stemmingmakerij

Maar het ergste is nog die eindeloze stroom aan hele leugens en halve waarheden. Arme mensen zijn zielig, Nederland is een afschuwelijk land waar alleen maar hardvochtige gemene mensen wonen en mensen gaan hier bij bosjes dood van de honger in het park. Oh, oh: kapitalisme moeten we niet willen!

De werkelijkheid is precies omgekeerd: Wie iets van zijn leven wil maken kan in Nederland alle kanten uit, de kansen en mogelijkheden liggen letterlijk voor het oprapen. En alleen mensen die er met de pet naar gooien, die om 11 uur het eerste biertje opentrekken of 5 keer per dag met hun kop op de grond bonken naar Mekka, moeten op de blaren zitten.

Interesseert me geen ene reet.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Links

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.