Debielen met een pakje aan: Bontes en Van Klaveren van VNL


BontesVanKlaverenDienstplicht

Dienstplicht?

Bontes en Van Klaveren willen de dienstplicht terug:

Vanwege de toenemende dreiging van terrorisme en de houding van Rusland lijkt het Kamerlid Joram van Klaveren een puik idee om in Nederland de militaire dienstplicht terug in te voeren. Daarnaast kan de dienstplicht helpen ontspoorde allochtonen weer op het rechte pad te brengen, liet de politicus van Groep Bontes/Van Klaveren weten aan NU.nl.

En dus? Goed plan?

Een Leger van Slaven

Milton Friedman zei het al meer dan 40 jaar geleden: Dienstplicht zorgt voor een ‘Army of Slaves’. Wie denkt dat het een goed plan is om jongeren een paar jaar in een openlucht gevangenis te houden onder het mom van ‘dienstplicht’ heeft echt een steekje laten vallen.

Nog erger wordt het dat deze snurkertjes zichzelf nog ‘rechts’ noemen ook. Het is de ultieme vorm van Socialisme: Goedkoop met het bloed van andermans kinderen. Want denk maar niet dat dit een jaartje kazerne wordt: Zo gauw we een leger hebben dan weten politici -deze kneitertjes voorop- het ene na het andere ‘goede doel‘ te vinden. De mogelijkheden om Nederlandse dienstplichtigen te laten afknallen ter meerdere eer en glorie van het Haagsche schorriemorrie zijn eindeloos.

Echte oplossingen

Wie iets wil doen aan de Russische beer of de Islamitische fascisten hoeft echt de dienstplicht niet terug te halen. Bouw gewoon een paar kerncentrales, boor naar schaliegas en -olie en verhoog de accijnzen op benzine. Zul je zien: In no time staan ze weer voor de deur met kaviaar en dadels: The First Law of Petropolitics.

Tot die tijd is dit niks anders dan infantiel gelul van twee gratuite knaapjes die nog geen deuk in een pakje boter kunnen slaan. NEXT!

2 reacties

Opgeslagen onder Lekker spinnen met ...

2 Reacties op “Debielen met een pakje aan: Bontes en Van Klaveren van VNL

 1. Jan

  Grappig, we zijn het een keer niet eens!

  Dienstplicht gaat niet uitsluitend om het laten neerknallen van jongeren, maar er zoveel meer zaken waar het nut heeft!
  Bijvoorbeeld zaken als dijkbewaking bij stormen of rivieroverstromingen. Hulp bieden bij branden op de Veluwe. Denk aan de mogelijkheid voor “Sociale Dienstplicht” (ook nog een voorstel van Pim Fortuijn). Zo kan je nog wel even doorgaan.
  Ik stel me zo voor dat er eerst goed moet worden nagedacht over de vorm waar we eea in zouden willen gieten (bijvoorbeeld als onderdeel van een middelbare school opleiding of juist een jaar of half jaar daarna), maar het idee zelf vind ik best interessant.

  Dienstplicht zou ook kunnen helpen inzake integratie van diverse bevolkingsgroepen en het zou ook veel jongeren kunnen helpen om hun leven wat richting te geven.

  In mijn jonge jaren moest ik ook in dienst. ik zag jongens hun rijbewijs en andere diploma’s halen. Ik leerde zaken als EHBO. We moesten daarnaast veel sporten en zo kwam ik er achter dat ik bepaalde dingen eigenlijk best goed kon.

  Mijn conclusie: Het is nog niet zo slecht om er over na te denken de dienstplicht in de een of andere vorm terug te brenen in onze samenleving.

  • Vrijheid betekent dat iedereen mag doen en laten wat hij/zij wil, mits je de ander dat ook maar laat.

   Dat geldt ook voor 18 jarigen.

   Als we extra mankracht nodig hebben dan kunnen we die mensen gewoon in dienst nemen en betalen voor wat het waard is. Net zoals Philips geen arbeiders mag ronselen, mag de staat dat ook niet. Het is hier de Congo niet! Nog afgezien van dat een professioneel leger vele malen effectiever is dan een zooitje amateurs van 18 lentes.

   En als het gaat om burgerzin aanleren: Begin eerst eens met het afschaffen van alle knuffelsubsidies om je school niet af te maken, cultureel hoofddoeken vouwen en het hele circus aan uitkerinkjes en toeslagen. Zul je zien: Van al dat ‘integratie’-gelul blijft binnen de kortste keren niets meer over. Mensen worden namelijk heel snel heel veel verstandiger als ze op hun eigen blaren moeten zitten.

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.