Waarom de overheid niks klaar krijgt: Schoolkantines


Volgens de politiek moeten kinderen gezond eten Friet met mayonaise bijvoorbeeld

Volgens de politiek moeten kinderen gezond eten
Friet met mayonaise bijvoorbeeld

Ongezond eten

Ouders willen graag dat hun kinders gezond eten. En dus blazen onze Haagsche Jongens en Meisjes eens flink in de bus:

De Tweede kamer en het kabinet spraken in 2009 de wens uit dat alle schoolkantines in Nederland in 2015 gezond moeten zijn. Inmiddels halen maar 105 van de 2.000 schoollocaties de norm van het Voedingscentrum.

Tja. En dus?

Fucking unbelievable

Dat de overheid volkomen dysfunctioneel is weet iedereen die meer dan twee (werkende) hersencellen heeft al lang. Dat de overheid nog niet eens de kat van de buren klaar krijgt ook. En dit is gevalletje zoveel: 6 jaar na dato is het nog steeds niet geregeld.

En denk maar niet dat het ingewikkeld is of moeilijk: Het gaat over het serveren van sla en broodjes in de schoolkantine. Ieder bedrijf in Nederland met een kantine verandert elk kwartaal -elke week als het moet!- zijn menukaart omdat anders de werknemers hun boterhammen van thuis weer mee nemen maar als het om de overheid gaat dan opeens is 6 -fucking- jaar nog te kort.

The Government is not the solution to our problems, the Government is the problem

Reagan zei het al: De overheid is het probleem, niet de oplossing. Wie denkt dat onze Geliefde Ambtenaren, aangevoerd door onze Grote Leiders uit het Haagsche ook maar ene iota geven om de gewone burger maakt zichzelf compleet belachelijk.

I.p.v. iets te neuzelen over een extra slaatje bla moeten de scholen verzelfstandigd worden. Schoolpersoneel moet niet in dienst van de overheid zijn maar in dienst van de school. En die moet een zelfstandige onderneming zijn die maar een doel heeft: Het zo goed mogelijk opleiden -en gezond te eten geven- van kinders. Want dan kunnen ouders die het er niet mee eens zijn gewoon hun kind oppakken en aan de wandel gaan. Naar een school die wel naar ze luistert. En die niet meer dan 6 jaar nodig heeft om het voer in de kantine een beetje te veranderen.

Wat een volk. Stem d’r maar op of scheld er maar op maar heb niet de illusie dat deze mensen ook maar een vinger voor jou zullen uitsteken. Jij bent gewoon stemvee, je moet je muil houden en belasting betalen. Vuile kut-burger!

1 reactie

Opgeslagen onder Links

Een Reactie op “Waarom de overheid niks klaar krijgt: Schoolkantines

  1. Pingback: Het hersenloze geklep van links: buitenspelen | The Logic Free Zone

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.