Moet Turkije niet gewoon de NATO uit?


Antisemitism-in-Turkey

‘Israël is Hitler’

Erdogan is weer eens ergens achter een microfoon gekropen:

[Erdogan, Premier van Turkije]: “Zij die Hitler dag en nacht veroordelen, zijn Hitler voorbijgestreefd in barbaarsheid. Ze vermoorden vrouwen, zodat ze geen Palestijnse kinderen kunnen krijgen. Ze vermoorden baby’s, zodat ze niet op kunnen groeien. Ze vermoorden mannen, zodat ze hun land niet kunnen verdedigen. Israël zal verdrinken in het bloed dat ze laten vloeien”

Tja.

Fatsoenlijke mensen willen niets met Turkije te maken hebben

Oorspronkelijk was Turkije een belangrijke bondgenoot in de NATO. Als strategische wig tussen de Russen -toegang tot de Middellandse zee via de Bosporus- en het Midden Oosten niet weg te denken in de ring die de NATO om Europa heen legde.

Maar die dagen liggen al weer een decennia achter ons. Het wordt steeds duidelijker dat Turkije -met Erdogan voorop- geen enkele intentie heeft om onze westerse normen en waarden te eerbiedigen, laat staan te verdedigen als het er op aan komt.De Joden dit en de Joden dat terwijl ISIS in Irak de koerden begint af te slachten. Iets wat de Turken als lid van de NATO decennialang niet voor elkaar kregen.

Uit Europa en uit de NATO

Vroeger -toen ik nog een kleine jongen was- was het bon ton onder linksche progressievelingen om ‘Nederland uit de NATO’ te roepen. Heel wat stickertjes zijn er geplakt met deze en vergelijkbare leuzen.

Maar tegenwoordig wordt snel duidelijk dat de NATO het enige is dat deze beesten nog een beetje op afstand houdt. Turkije incluis. Onze Erdogan mag graag een rondje Europa doen om Turkse stemmen te ronselen en hier en daar wat haatpraat uit te kotsen maar zelfs voor hem is uit de NATO stappen een stapje te ver. Want dan zal hij opeens zelf op moeten treden tegen zijn bloedbroeders van de ISIS of die van Al Nusra of hoe al die fijne gezelligheidsverenigingen dan ook mogen heten, met alle gevolgen van dien.

Het wordt tijd om te kiezen. Als de Turken dit soort barbaarse haatpraat blijven uitkotsen dan moeten daar consequenties aan zitten. Niet bij de EU en de NATO uit. Want met zulke vrienden heb je geen vijanden meer nodig.

10 reacties

Opgeslagen onder Islam

10 Reacties op “Moet Turkije niet gewoon de NATO uit?

 1. piterfries

  Als we NATO nu eens opheffen ?
  Fatsoenlijke mensen willen niets meer met de VS te maken hebben.
  Niet voor niets heeft een Ierse politicus eindelijk eens uitgesproken ‘dat niemand de (vermeende, zelfbenoemde) wereldleiders meer gelooft’.
  Over beesten, wat t.a.v. de Israelische beestachtigheden in Gaza ?

  • De NATO zorgt er voor dat individuele Europese politici geen beschikking meer hebben over een leger. Dat is m.i. een van de grootste verdiensten van de NATO.

   Wekelijks -dagelijks soms- zijn er wel ergens politici in Europa die oproepen ergens op de wereld oorlog te gaan voeren. En als zo’n land een eigen leger had gehad dan hadden we inderdaad heel wat oorlogjes gevoerd. Of het nou tegen elkaar of tegen andere imaginaire wappie-wappies is.

   Neem bv Bram van Ojik, het feestneusje van GL. Die roept regelmatig op om hier en daar wat moslims af te knallen. Of Joden, maakt niet uit. Want hij weet hoe de wereld in elkaar zit, wat Goed en Kwaad is en verder moet iedereen naar hem luisteren of z’n muil houden. Brammetje heeft namelijk het Heilige Linksche Vuur in zich en daar mogen jouw en mijn kinderen best voor sterven.

   Met vrienden zoals onze Bram heb je letterlijk geen vijanden meer nodig: We moeten ECHT NIET uit de NATO.

   • piterfries

    NATO zorgt er voor dat de VS bevelhebber van NATO kan beschikken over elk Europees leger voor VS imperialisme.
    NATO is ook het instrument wat nu Rusland bedreigt.
    De wederzijdse sancties escaleren snel, commentatoren van beide kanten leggen bij voortduring uit dat de andere kant het meest wordt getroffen.
    Dijsselbloem is al in de weer met voorbereidingen voor stoppen van belastinggeld in RABO, land- en tuinbouwbedrijven gaan failliet, hypotheken worden niet meer afgelost, en dat alles dank zij EU en NATO slaafsheid aan Obama.

 2. “Die roept regelmatig op om hier en daar wat moslims af te knallen.”

  Dit is je kans :
  Bewijs het.

 3. Die foto is van 5 juni 2010. Er werd gedemonstreerd tegen de acties van ‘het meest morele leger ter wereld’ (het IDF) die gedurende de Gaza flotilla raid (zie wiki) ‘at point blank range’ of van achter een aantal activisten op de Turkse MV Mavi Marmara executeerden, zoals patholoog-anatomen later aantoonden. Jaren later heeft Netanyahu hierover zijn excuses aangeboden. Onderhandelingen over schadevergoeding zijn echter nog steeds gaande.

  Vergelijkingen van zionisten met fascisten begonnen al in de jaren ’50 (Albert Einstein, Hannah Arendt e.a.) en komen het sterkst tot uiting bij Yeshayahu Leibowitz:

  Wenn die Nation (in der Sprache der Nazis “die Rasse”) und die nationale Staatsgewalt zu obersten Werten erhoben werden, dann gibt es kein Halten mehr für die Taten der Menschen. Und genau diese Mentalität gibt es auch mitten unter uns. Wir verhalten uns schon so in den von uns besetzten Gebieten, der West-Bank, dem Gazastreifen und im Libanon, wie sich die Nazis in den von ihnen besetzten Gebieten […] verhalten haben”
  (“Gespräche über Gott und die Welt”” Y.Leibowitz: p.104)

  Zoals ik daar zeven jaar geleden naar refereerde:
  http://jjwvanwaning.wordpress.com/2007/07/13/is-bona-fide-kritiek-op-beleid-israelische-regering-mogelijk-jaap-hamburger-eajg/
  (het ging toen over mafkees Hans Jansen, die het inmiddels tot euro-parlementariër heeft geschopt).
  Op Sargasso stond recent een goed blog over Leibowitz.

  Desalniettemin moet het tot een onderzoekje komen over de ongure Erdogan, de ongure Netanyahu, het ongure ISIS, de ongure Arabieren en Amerikanen en Israëliërs die de meest ongure islamisten hebben gesteund. Met Nederland als gidsland … HAHAHAHAHA …

  Voor meer feiten hierover o.a.: http://vho.org/VffG/2003/3/Wiesholler329-340.html

  Recent stond er een goed blog over

  Wenn die Nation (in der Sprache der Nazis “die Rasse”) und die nationale Staatsgewalt zu obersten Werten erhoben werden, dann gibt es kein Halten mehr für die Taten der Menschen. Und genau diese Mentalität gibt es auch mitten unter uns. Wir verhalten uns schon so in den von uns besetzten Gebieten, der West-Bank, dem Gazastreifen und im Libanon, wie sich die Nazis in den von ihnen besetzten Gebieten […] verhalten haben” p.104
  Voor meer feiten hierover o.a.: http://vho.org/VffG/2003/3/Wiesholler329-340.html

 4. Blitskikker

  Turkije, dat is toch dat land dat illegaal de helft van Cyprus bezet houdt, en dan Israël een verwijt durft te maken over het bezetten van gebieden?

 5. Pingback: Turkije of Rusland? | The Logic Free Zone

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.