Dode jongetjes op het strand


Het meisje in het paars

Op de webstek van nieuws.nl staat een column over de dood van die vier jongetjes in Gaza.

[James Worthy, krabbelaar bij nieuws.nl]: Het is spitsuur in Tel Aviv. Een vrouw in het paars stapt een overvolle bus in. Ze loopt naar het midden van de bus en sluit haar ogen. Ze zit met Zakaria op het strand. Twee rietjes, één blikje fris. De vrouw opent haar ogen, geeft haar schelpenketting een laatste kus en laat de bomgordel ontploffen. Wraak.

Tja. Wie kaatst kan de bal verwachten toch? Hadden de Joden maar geen onschuldige jongetjes op het strand moeten doodschieten!

Omgekeerde wereld

Iedereen weet wel dat de Joden niets verkeerd doen. Dat er met Hamas niet te praten valt. Het enige dat de Israëliërs kunnen doen is zoveel mogelijk Hamas strijders een kopje kleiner maken, de ondergrondse tunnels en opslagplekken opblazen en zoveel mogelijk wapens en explosieven opruimen. En over drie jaar kunnen ze weer terugkomen voor de volgende schoonmaakactie.

Daarmee ontstaat er voor deze James een probleem. Wie zegt dat de Joden de schuldigen zijn zet zichzelf meteen bij het grote publiek buiten spel. Dus dan maar een andere tactiek. Als de Joden 4 kinderen doodschieten op het strand in Gaza dan is het volkomen begrijpelijk -ja normaal zelfs- dat je een bomaanslag in Tel Aviv gaat doen. Is logisch toch? Eigen-schuld-dikke-bult!

Framing

Deze James is een typisch voorbeeld van linksche grachtengordeldieren. Hij noemt zich schrijvert -vooral van een soort ranzige pubersex verhaaltjes- verkoopt niets maar weet wel hoe de wereld in elkaar zit. Tenminste, dat vindt hij zelf. En getuige de 35.000 ‘likes’ die zijn krabbeltje heeft gekregen zijn er een boel mensen die dat ook vinden.

Maar het is niet zo. Hoeveel zoetsappige verhaaltjes onze James ook gaat schrijven.

6 reacties

Opgeslagen onder Islam

6 Reacties op “Dode jongetjes op het strand

  1. joost tibosch sr

    En dat terwijl bijbel en koran, beiden in een kindonvriendelijke maatschappij ontstaan, toen al duidelijk zeiden, dat ook het doden van door JHWH en Allah gegeven kinderen een grote misdaad is.. Als men denkt dat dat dan uit zelfverdediging toch maar moet, zelfs als men weet dat men zich zelf niet kan verdedigen of dat met een bijna perfect afweerschild tegen raketten wel kan, zoekt men natuurlijk wel andere teksten uit die oude toen nog gebruikelijk ook gelijkhebberige oude boeken!! Als men zijn eigen gang maar kan gaan, wat kan hen die kinderen dan schelen!

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.