Ontwikkelingshulp goed voor 15.000 banen?


Ploumen-Hongernegers

Aan het werk!

Wat blijkt?

Van elke euro bilaterale ontwikkelingshulp die Nederland geeft, komt 70 tot 90 cent terug door een stijging van de export. Een deel van de opbrengst van die extra export lekt weg naar het buitenland, maar 40 tot 55 cent blijft hangen in Nederland. Dat levert rond de vijftienduizend banen op.

Tja. De hele linksche goegemeente blaast even flink in de bus: “Ontwikkelingshulp betaalt zichzelf terug”.

Je kunt niet rijk worden door je kosten te verhogen

Het simpelste is natuurlijk even de getallen op een rij te zetten. We geven 4.7 miljard per jaar uit aan ontwikkelingshulp en als dat 15.000 banen in Nederland oplevert dan kost dat per baan ruim 3 ton. Niet dat die mensen dat geld krijgen maar Jan de Belastingbetaler mag dat wel op tafel leggen. En omdat je de centen maar een keer kan uitgeven moeten er ook ergens bezuinigd worden door de burger.

Het modale inkomen in Nederland is rond de 35k per jaar, zeg maar één-negende van die drie ton. En daarmee is de conclusie simpel geworden: Er mogen wel 15.000 banen bijkomen maar er gaan ook 135.000 banen verloren. Dan maar geen nieuwe fiets voor je dochter, niet uit eten met je vrouw en geen nieuwe serre aan je huis bouwen. De PvdA prikt immers een vorkje mee!

Hele leugens en halve waarheden

De enige manier om vooruit te komen is door productief werk te doen. Baantjes die meer dan 3 ton aan belastingpoet kosten vallen daar natuurlijk niet onder. En dan kom je meteen op het belangrijkste basisprincipe: De overheid kan geen banen creëren. De overheid kan alleen maar iets tegen krankzinnig hoge kosten doen. In dit geval het negenvoudige.

En politici als onze Lilianne? Dat is een afgrijselijk mens dat liever kinderen de prostitutie injaagt dan haar ongelijk bekent. Stem d’r maar op of scheld er op maar heb alsjeblieft niet de illusie dat dit soort grof volk de wereld vooruit zal helpen.

8 reacties

Opgeslagen onder Gutmenschen

8 Reacties op “Ontwikkelingshulp goed voor 15.000 banen?

 1. piterfries

  Ik mis één cruciale overweging in dit verhaal, er zijn wel dure banen, maar die leveren niets op, voor niemand.
  Het beste zou zijn voor dat geld gaten te laten graven op het strand, tussen eb- en vloedlijn, dan wordt duidelijk waar we mee bezig zijn.

 2. Jan

  Zelfs linkse domoren geloven niet meer dat dit banen oplevert. De enige banen die ze scheppen zijn die van directeuren die voor een fooitje van de balkenendenorm op de golfbaan hun aardappel in de keel kunnen oefenen.

  • Roberto la Verita

   Zelfs linkse domoren geloven niet meer dat dit banen oplevert
   ===========================================
   Dat heb ik linkse mensen nooit horen zeggen.
   Roberto

 3. Ontwikkelingshulp kan zoveel beter, bijvoorbeeld dat wij voorbewerkte grondstoffen kopen in een derde wereldland, en dat niet met geld betalen (dat wordt toch maar gestolen) maar met kaas en melkpoeder. Dat hebben ze zelf niet, dus dat kan men goed gebruiken. Omdat ze er voor werken hoeven ze hun hand niet op te houden, omdat ze hun hand niet ophouden zijn het geen nietsnutten. Zelf verdiend geld is veel beter voor de zelfredzaamheid en de eigenwaarde.

  De huidige manier van ontwikkelingshulp maakt mensen afhankelijk. Feitelijk worden tot slaaf gemaakt en incapabel tot het bepalen van hun eigen lot.

 4. Als je verhaal iets bewijst dan is het wel dat het Nederlandse bedrijfsleven per euro omzet maar weinig banen genereert.
  Je belangrijke basisprincipe : “De overheid kan geen banen creëren.” komt uit je eigen duim.
  Hier heb je nog een paar interessante cijfers :

  JSF
  kosten : 4 miljard
  banen : 0

  ABN-Amro
  kosten : 0
  banen : 25.000

  Prorail
  kosten : 0
  banen : 4.500

 5. Roberto la Verita

  Wat kan mij die hongernegers schelen,
  Als mijn achterban de centen maar krijgt.
  ==================================
  Wat is dit voor onzin, als er een groep aan verdiend dan zijn dat VVDers.
  Betaal een eerlijke prijs voor de grondstoffen, moet je kijken, hebben ze binnen de korts mogelijke tijd geen ontwikkelingshulp meer nodig.
  Dan kunnen wij ontwikkelingshulp uit Afrika krijgen.
  Roberto

 6. ReggieRoning

  Vrees niet rechtse rakkers, er zal niet veel meer geholpen dan wel ontwikkeld worden. Het geld gaat naar ordinaire oorlogje voeren om ons gezegende kapitalisme zolang mogelijk in leven te behouden.
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/11698/Kabinet-Rutte-II/article/detail/3474305/2013/07/12/Hulpgeld-vanaf-2014-ook-naar-militaire-missies.dhtml

  Niet dat het vroeger anders werd gebruikt maar de huidige regering is blijkbaar al zo ver heen dat het aandurft om gebruik van hulpgeld voor militaire doeleinden, te verwettigen. Dit is blijkbaar wat zij onder “transparant” verstaan. Maar geen Richard die ernaar kraait.

  Gezegend zijn de in links en rechts denkenden. Bedot worden ze uiteindelijk allebei.

 7. Roberto la Verita

  Jammer dat alleen die linksen het door hebben, wat natuurlijk niet wil zeggen dat ze niet belazerd kunnen worden, ik kijk daarom ook met Argusogen naar de SP, het zijn tenslotte ook mensen nietwaar.
  Roberto

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.