Nederland-Cartelland: Cabinepersoneel


2014-04-21 08.49.24

Goedkope vluchten naar de VS

FNV vindt het maar niks:

[FNV Bondgenoten]: Met de komst van prijsvechter Norwegian Airlines zullen de arbeidsvoorwaarden voor cabinepersoneel in Nederland onder druk komen te staan.

Tja. En dus?

De gewone man is de lachende derde

De enige manier voor bedrijven om hun klanten vast te houden is door betere producten en diensten te leveren voor een lagere prijs. Het is niet de ondernemer die er met de centen vandoor gaat maar de gewone man.

In dit geval is dat niet anders in de vorm van goedkopere vluchten naar de VS. En denk maar niet dat de service er onder zal lijden: daar zorgt deze low cost carrier wel voor.

FNV: Fuck de burger!

Maar dit is natuurlijk weer volledig tegen het zere linkerbeen van de vakbond. Die zien hun fijne monopolie’tje zo in rook opgaan. En ‘there is nothing they can do about it’, om het maar eens in goed Amerikaans te zeggen.

Gelijk de reden dat ze met een petitie in de hand naar Den Haag lopen. Makkelijker dan harder te werken is natuurlijk om gewoon de concurrentie gewoon te verbieden. En d’r zijn altijd wel wat aan lager wal geraakte politici te vinden die dringend om een succesje verlegen zitten. Een mooi verhaaltje erbij over het ‘redden van banen’ en hupsakee: De burger klapt in zijn handen van verrukking.

Maar uiteindelijk moet de rekening betaald worden: Dan maar niet op vakantie naar de VS. Te duur.

17 reacties

Opgeslagen onder Nederland-Cartelland

17 Reacties op “Nederland-Cartelland: Cabinepersoneel

 1. Blitskikker

  Vandaag in Trouw: het antisocialistisch manifest van Pamela Hemelrijk.
  Puur genieten.

  http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/archief/article/detail/1748884/2004/01/24/Antisocialistisch-manifest.dhtml

 2. Roberto la Verita

  Sociaaldemocratie is een contradictio in terminis: want socialisme en democratie zijn volstrekt onverenigbare grootheden. Als we nog een greintje gezond verstand in onze kop hebben
  =============================
  Wel, als Pemela Hemelrijk enig verstand in haar kop zou hebben, dan zou ze Sociaaldemocratie niet in een naam noemen met Socialisme,het n.l. 2 verschillende stromingen, en bovendien de huidige Sociaal democratie kan je beter vergelijken met Piraten,als men ze op tegen kwam was er geen piratenvlag te zien, maar kwam men binnen schots afstand bleek het de vijand te zijn, zo ook de Sociaaldemocraten,dit blijken gewoon (neo) Liberalen te zijn, met alle gevolgen van dien.
  Tevens zou ik Pemela advies willen geven om de bijbel eens te gaan lezen,
  Socialisme en Christendom hebben vele raakvlakken, en dat geld natuurlijk ook voor jou Blitskikker,je bent n.l. nooit te oud om te leren.
  Roberto

 3. Ik denk dat er een onoverbrugbare kloof zit tussen jouw ideeën over cabinepersoneel en de realiteit.
  En je vertoont een soort Pavlov-reactie zodra de vakbonden iets doen.
  Concurrentie is goed, maar er kan alleen sprake zijn van eerlijke concurrentie, als voor alle partijen dezelfde regels gelden. Deze Noorse maatschappij gaat proberen die regels te ontduiken, en het is goed om daar een stokje voor te steken.

  P.S.
  wil je nu wel of niet reacties toestaan ?

  • Ik hoop altijd dat mensen hun gedrag aanpassen als je daar iets van zegt.

   Maar in dit geval heb ik deze postjes al wat eerder geschreven en staan de comments daarvoor nog open.

   Zeg jij maar wat je wilt: Open of dicht?

   • Roberto la Verita

    Ik hoop altijd dat mensen hun gedrag aanpassen als je daar iets van zegt.
    ==================================
    Zal het ook niet een beetje aan jou liggen Richard?
    Roberto

  • Ieder bedrijf dat in Nederland wil opereren moet zich aan de Nederlandse wet houden. Dat geldt ook voor Noorse prijsvechters en ook voor de arbeidswetgeving.

   Ik denk -juist omdat de vakbonden naar de politiek lopen en niet naar de rechter- dat deze Noren nergens de wet overtreden. En dus dat niet hun arbeidsvoorwaarden te laag zijn maar juist die van de KLM etc te ruimhartig.

   Het lijkt er volgens mij veel meer op dat de vakbonden de KLM etc in een wurggreep hebben en dat er nu juist wel wat concurrentie op de proppen komt. En dus dat diezelfde vakbonden hun monopolie-grip op die markt verliezen.

   Dus ja, ik ben het met je eens: Juist doordat alle partijen aan dezelfde regels moeten voldoen is een monopolie zoals dat nu door de vakbonden is afgedwongen onhoudbaar. En daar hebben we allemaal voordeel van.

 4. Het is jouw weblog. Ik heb mijn eigen blog, waar ik kan schrijven wat ik wil.
  Je moderatiebeleid is je eigen keuze.
  Als je denkt dat je reacties moet weghalen, moet je dat zelf weten.
  Ik doe niet aan zelfcensuur.

  Het zou weleens zo kunnen zijn dat de Noren een maas in de wet gevonden hebben. Als je de wet wil laten repareren, moet je bij de politiek zijn.

  • Ks,

   Het concept ‘maas in de wet’ bestaat niet. De wet is de wet en geldt voor iedereen. ‘Maas in de wet’ is een morele interpretatie. Maar dat gaat al heel snel heel erg de verkeerde kant op.

   Voorbeeldje:
   Iedereen is het eens over de vvmu in Nederland. Maar als Wilders dan inderdaad die vvmu gebruikt dan opeens zijn er allemaal mensen die hem gaan aanklagen vanwege ‘beledegen’ of ‘haatzaaien’ en nog veel meer moois. Maar dat is niet zo. Wilders gebruikt geen ‘maas in de wet’ om iets over de islam te zeggen, hij houdt zich keurig aan de wet.

   Als dan op een gegeven moment hij wordt neergeschoten dan zijn er meteen weer mensen die zeggen: eigen schuld, hij vroeg er om. Alsof vvmu een gunst is. Had hij zich maar aan de ‘wet’ moeten houden. Niet de wet zoals die in het wetboek staat maar zoals die door al dit soort fatsoensrakkers bedacht is.

   Het concept ‘maas in de wet’ is een heel raar concept. Beangstigend zelfs.

 5. Kartel is trouwens met een K.
  Cartel is geen Nederlands woord.
  Maar dat wist je natuurlijk wel. Je wilde alleen je lezers testen.

 6. Ook in 1948 was kartel met een K. We zijn hier niet in Frankrijk.

  Cabinepersoneel is belangrijk voor de veiligheid van de passagiers. Zij zijn getraind om jou levend uit het toestel te krijgen als het helemaal fout gaat. Uitzendkrachten uit Thailand mogen volgens de letter van de wet wel voldoen, de bedoeling van de wet was toch om iedereen zo veilig mogelijk van A naar B te brengen.

  • Dus jij denkt dat het personeel van die prijsvechter niet aan alle eisen voldoet?

   Interessant. Dat is nogal een boude uitspraak. Hoe weet je dat nou? En zelfs als het zo is, dan zou dat een overtreding zijn van de veiligheidsregels. Dat is strafbaar en een gang naar de rechter is dan ruim voldoende.

   Daarbij twijfel ik of wat jij zegt uberhaupt wel waar is. Ik heb heel veel gereist en het nederlandse personeel is het ombeschofste en luiste personeel wat er bestaat. Die gaan jou echt niet helpen als het er om gaat.

   Volgens mij speculeer jij maar wat.

 7. Pingback: Dom gezwatel: ‘Puur Nederlandse bedrijven worden gewoon niet meer beschermd’ | The Logic Free Zone

 8. Pingback: Waarom socialisme niet werkt: Air France – KLM | The Logic Free Zone

 9. Pingback: Vakbonden zijn de pest voor de maatschappij: voorbeeldje Ryanair | The Logic Free Zone

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.