Het goedpraten van de multikul


Ahmed de Ondernemer

Op TPO staat een stukje over ene Ahmed die een soort wonderondernemer is. Zaakje hier, dealtje daar, kopen & verkopen.

[Rens Derksen, krabbelaar bij TPO]: “Mijn goede vriend Ahmed is een ondernemer van het gepassioneerde soort. Hij stapt niet zozeer in zaken omdat hij geld ruikt, hij stapt in zaken omdat hij het leuk vindt.”

Ondernemen dus. Harde werkers. Zie je wel: NWA integreren prima!

NWA zijn voornamelijk werkeloos

Ook al schrijf je nog zulke mooie verhaaltjes over de multikul, de werkelijkheid is toch wat anders. Volgens het cbs hebben NWA een stuk minder vaak een eigen zaak, werken ze minder voor de baas en zijn ze veel vaker gewoon werkeloos. Of ze doen helemaal niks meer.

De rauwe werkelijkheid is dat NWA voornamelijk aan de zijlijn staan, slecht zijn opgeleid, crimineel gedrag vertonen en vooral hun hand ophouden. Als ze al niet in bendevorm buurten terroriseren of mensen beroven.

Daarmee wordt duidelijk dat dit postje van onze Rens niet zozeer over ‘ondernemen’ gaat maar specifiek over ‘NWA ondernemen’. Op zich is deze Ahmed dan weer wel nieuwswaardig: Komt immers niet zo vaak voor!

6 reacties

Opgeslagen onder De Zegeningen van de Multikul

6 Reacties op “Het goedpraten van de multikul

  1. Blitskikker

    Toen ze hier pas kwamen waren de NWA immigranten keiharde werkers. Maar het ging mis op het moment dat we ze in aanmerking lieten komen voor een uitkering. Met als gevolg dat de NWA immigranten nu thuis met een uitkering zitten en we op MOE-ers zijn aangewezen om te werken in het Westland (onze eigen laag opgeleiden laten we immers ook liever thuis met een uitkering zitten). Maar er zal vast vlug een linkse politicus opstaan die deze mensen ook voor een uitkering in aanmerking wil laten komen. Dat is wel zo eerlijk immers!

    In een land als Koeweit hebben ze het een stuk slimmer aangepakt. Daar mogen mensen uit ontwikkelingslanden maximaal 6 maanden per jaar komen werken. De andere helft van het jaar moeten ze terug naar huis – om te voorkomen dat ze integreren. Pleegt iemand één keer een misdrijf, dan wordt de werkvergunning ingetrokken en kom je nooit meer het land in. Gevolg: hardwerkende gastarbeiders die voor hun familie thuis een beter bestaan kunnen opbouwen, en die niet voor problemen in hun gastland zorgen. Kunnen wij nog wat van leren.

  2. Wat stel je voor? Rasverbetering?

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.