Ondertussen in Syrie …


Kruisiging

Kruisigingen

Ondertussen worden Christenen in Syrië gewoon weer traditioneel aan het kruis genageld.

“the spy next to him started urinating as soon as we tied him up”

Tja. En nu?

Oorlogshitsers

Langzamerhand wordt duidelijk dat misschien Assad niet de grootse klootzak is die er in Syrië rondloopt. Dat misschien de verschillende Islamitische fracties wel een graadje erger zijn. Immers, het aan het kruis nagelen van burgers valt nou niet echt in de categorie ‘parkeerbonnen’.

Maar nog zieker is hoe de politiek op Syrië reageert. Je zal nooit onze Grote Leiders iets naars over Syrische ‘verzetsstrijders’ horen mompelen. Het tegendeel zelfs: Liever trekken we wekelijks bootladingen Syriërs naar binnen. Zijn allemaal lieve sympathieke mensen die in vrede en verdraagzaamheid met ons willen samenwonen!

Herinnert iemand zich Brammetje van Groen Links nog? Die vond dat we best wel Nederlandse militairen naar Syrië konden sturen om onze bloedbroeders te helpen. Met het kruisigen van Christenen zo begrijp ik nu. Want niets is zo bevorderlijk voor de wereldvrede als een vast gespijkerde Christen.

Groene Linksche Menschen: Je kunt er straks weer op stemmen. Grijp die kans! Inshalla!

9 reacties

Opgeslagen onder Islam

9 Reacties op “Ondertussen in Syrie …

 1. Triest.
  En een triest blogje van een rechtse raddraaier die de situatie misbruikt om ‘linksmenschen’ te beschuldigen.

  Langzamerhand??

  = The report is adamant. There was no organized, lethal repression by the Syrian government against peaceful protesters. Instead, the report points to shady armed gangs as responsible for hundreds of deaths among Syrian civilians, and over one thousand among the Syrian army, using lethal tactics such as bombing of civilian buses, bombing of trains carrying diesel oil, bombing of police buses and bombing of bridges and pipelines. 

  Once again, the official NATO/GCC (Gulf Cooperation Council) version of Syria is of a popular uprising smashed by bullets and tanks. Instead, BRICS members Russia and China, and large swathes of the developing world see it as the Syrian government fighting heavily armed foreign mercenaries. The report largely confirms these suspicions. Here it is in full:
  http://www.columbia.edu/~hauben/Report_of_Arab_League_Observer_Mission.pdf =
  (Pepe Escobar, 2012)

  Rechtse media, corrupte Congress-leden, de Saudi’s, Hillary Clinton: ze logen alles aan elkaar, ook toen bovenstaand rapport uitlekte.

  SYRIA: Who is Behind The Protest Movement? Fabricating a Pretext for a US-NATO “Humanitarian Intervention”
  http://www.globalresearch.ca/syria-who-is-behind-the-protest-movement-fabricating-a-pretext-for-a-us-nato-humanitarian-intervention/24591

  En ondertussen blijft intrigant Richard op ‘socialist’ Brammetje hameren. Bizar overigens om te blijven denken in termen van links en rechts..echt passée. Ik moet nog uitzoeken welke partij de ideeën van dr.Heiner Flassbeck het meest bevorderen.

  • Volgens mij stem jij op die club.

   Ga je schamen, oorloghitser!

   • Colt

    Alsof de PVV of de VVD zo vreselijk anti-oorlog is…

   • Oh, heb je zo’n bui. Het enige waar ik me destijds een beetje voor schaamde is dat ik nooit op Femke heb gestemd. Daarna was en is GL niet veel soeps meer. Nee, wat ik op links mis is een partij die gefundeerde kritiek op de EU heeft zonder de wens om die te slopen. Een(?) jaar geleden schreef ik onder ‘repressieve tolerantie’ die ‘deel uw mening’ heet bij een krokettenverkoper …. pardon, bij een Nederlandse krant … dat de VS en Rusland hun eigenbelang inzake Syrië opzij moesten zetten om (op diplomatieke wijze) humanitair leed verder te voorkomen. Ik had hier ook niet gereageerd als ik niet het woord ‘stemmen’ had gelezen. Van Syrië heb je geen verstand, maar ik weet dat je dol bent op grafieken. Hier heb je er 15 tegelijk:

    Klik om toegang te krijgen tot FLASSBECK-EUROKRISE-FOLIEN.pdf

    Graag je (ongeremde, dat is je natuur) mening.

    • Het enige wat ik hier uit kan lezen is dat alles wat in Zuid Europa gemaakt wordt, in Duitsland 25% goedkoper kan. En dat de Duitse politiek van loonmatiging een enorme exportmachine aangezwengeld heeft. Dat heb ik hier ook al eens ergens neergekrabbeld.

     Daar betalen de Duitsers ook voor: Hun lonen zijn lager dan ze anders zouden zijn. De hele wereld en vooral Europa leeft behoorlijk op de zak van Duitsland.

     De overall conclusie is dat de zgn ‘convergentie criterea’ nooit gehaald zijn en waarschijnlijk ook in de toekomst niet gehaald kunnen worden. Ik zie niet in hoe apenlanden als Griekenland, Spanje en Portugal -en evt Italië- het ooit op kunnen nemen tegen de Duitsers zonder verstrekkende ingrepen in de welvaartsstaat en het bijbehorende politieke systeem.

     Dat gaat niet gebeuren, kijk maar naar Griekenland dat zelfs na 7 jaar crisis not geen donder gedaan heeft.

     • Dat is niet de essentie. Het belangrijkste argument voor een monetaire unie was het stabiliseren van de verhouding tussen Frankrijk en Duitsland. Die grafieken zijn er uiteraard ter onderbouwing van de toespraken van Flassbeck die er eenvoudig gezegd op wijzen dat Duitsland ‘onder de markt’ werkt. Dat laatste is economisch vloeken in de neoklassieke kerk, maar ik geloof gewoon niet in een supra-nationale stabiele arbeidsmarkt door marktefficiëntie. Dat is (angelsaksische/ordoliberale) naïviteit die er o.a. toe leidde dat er in het stabiliteitspact voor de euro van 1997 geen eisen stonden over kredietwaardigheid in de vorm van contra-cyclische kapitaalbuffers. Neoklassiek fundamentalisme heeft ervoor gezorgd dat Grieken op nagenoeg dezelfde manier lijden als Amerikaanse huiseigenaren. Om EU/euro nog te redden (beter op slechte schoenen lopen dan op blote voeten?) stelt Flassbeck dat bij het kernprobleem van de monetaire unie Griekenland onbelangrijk is. Draghi/Dijsselbloem/Merkel wauwelen maar wat. Transparantie is voor politici op dit moment electoraal dodelijk. Na de verkiezingen glaasjes Siselsky, Wren-Lewis, Engelen, Black, Jacobs en vooral veel Flassbeck. Je voor de verkiezingen uitsloven in dorp Nederland heeft weinig zin. Europa heb je nodig om Europa te veranderen. Ik denk dat ik maar D’66 stem. Je kunt aanhanger van een voetbalclub zijn, maar niet van morele/intellectuele principes.

 2. vanhetgoor

  Het lijkt een beetje op de situatie dat het enige medicijn tegen aids kanker tot gevolg heeft, of het de enige kanker-remedie is gelegen in een middel dat als bijwerking hiv heeft. Kies maar.

  Al Assad is een klootzak die snel weg moet, helaas zijn de enige die er actief tegen strijden erger dan de kwaal. Al Assad is een potentaat, de dictator en een anti-democraat, net als zijn vader die ook president van Syrië was. Ooit zoiets belachelijk gehoord? Zowel vader als zoon die beiden president worden, wat een achterlijk land is dat! Helaas is hij nog heilig in vergelijking met de oppositie, die willen echt alles en iedereen om zeep helpen.

  Het is toch erg dat je als beschaafd mens vóór Al Assad moet zijn.

  • Je hoeft helemaal nergens voor te zijn. Dat idee dat je de een of de ander moet steunen is juist het probleem.

   Combineer dat met een kinderlijk geloof in dat je onze westerse normen en waarden wel even in apelanden als Syrië kan brengen en hoppa: Een beetje politicus ziet zijn kostje gekocht.

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.