Minder Marokkanen?


Abdel H had een mooie toekomst voor zich. Als overvaller wel te verstaan.

Abdel H had een mooie toekomst voor zich. Als roof overvaller wel te verstaan.

“Eigen schuld, dikke bult”

De voorzitter van de Al Fourkaan-moskee in Eindhoven heeft geen enkele medelijden met de doodgeschoten Marokkaan in Deurne:

[Voorzitter Amar Nejjar van de moskee Al-Fourkaan in Eindhoven ]: “Eigen schuld, dikke bult. Je mag niet stelen. Daar zijn we binnen de islam heel streng in.”

Tja. Duidelijke taal. Of niet?

Takiyya

Wie de incidenten rond de Islam en de Marokkaanse gemeenschap al wat langer heeft gevolgd weet het allang: Je moet niet kijken naar wat deze mensen zeggen maar naar wat ze doen. Dat zijn namelijk twee compleet tegengestelde dingen.

Weet iedereen bijvoorbeeld dat er onlangs een rouwdienst in nota bene dezelfde moskee is gehouden voor deze overvaller?

De doodgeschoten Abdel H. is dinsdagmiddag herdacht in de Al Fourkaan-moskee in Eindhoven.

Of dat de Marokkaanse gemeenschap 3000 euro heeft ingezameld om het lijk van de andere overvaller naar Marokko over te brengen?

Een Marokkaanse stichting heeft geld ingezameld voor de nabestaanden van Youssef F.

Of dat de Marokkaanse gemeenschap er niet over peinst de derde overvaller aan te geven?

Abdellah Oualkaid, buurtvader in het Eindhovense stadsdeel Gestel, zegt dat hij de derde dader van de overval in Deurne niet gaat aangeven.

Dit gedrag -met twee tongen praten- heeft een naam in de Islam: Takiyya.

13 reacties

Opgeslagen onder Immigratie

13 Reacties op “Minder Marokkanen?

 1. vanhetgoor

  Het is vreemd maar de Al Fourkaan moskee komt mij niet onbekend voor. Er was iets met een moskee in Eindhoven. Als ik mij niet vergis zijn zij al eerder in opspraak geraakt, nog vóór het geld inzamelen voor rovers zijn ze in het nieuws geweest.

  Dat citaat, over ergens duidelijk in zijn, dat is heel typisch. De koran keurt diefstal goed, de koran keurt roof goed, die islam is een vorm van georganiseerde misdaad. Het is vanzelfsprekend dat het wordt aangemoedigd en naar de buitenwereld toe wordt veroordeeld. Het zou mij in het geheel niet verbazen als de opbrengst van de roof bedoeld was om de financiële middelen van de moskee te versterken, reizen naar Syrië moeten ook betaald worden! Het AIVD-rapport over Amar Nejjer zal wel voldoende duidelijk zijn.

 2. Jan

  Toch is het nog niet echt vaak gebeurd dat er een soort van veroordeling is geweest van een door Marokkanen gepleegde misdaad. Het is een voorzichtige eerste stap.
  Aan de andere kant ook zeer merkwaardig dat als iemand van de toren blaast dat hij weet wie die derde persoon is dat de politie de man niet even vast zet wegens obstructie. Tenslotte belemmert hij hierdoor de rechtsgang.

  • Mensen die deel willen nemen aan de Nederlandse samenleving voeden hun kinderen op, betalen belasting en helpen de politie.

   Dat zijn je burgerplichten.

   • Jan

    Anderen brengen zoveel mogelijk kinderen groot, vangen subsidie en worden gezocht door de politie. Een kwestie van een ruime interpretatie van wat er van je wordt verwacht.

   • Roberto la Verita

    Mensen die deel willen nemen aan de Nederlandse samenleving voeden hun kinderen op, betalen belasting en helpen de politie.
    Dat zijn je burgerplichten.
    ==================================
    Hoeveel Nederlanders vallen dan buiten de boot denk je?
    Roberto

    • Roberto,

     D’r zijn altijd mensen die buiten de boot vallen. Altijd, overal. Of het nou om Nederlanders, Marokkanen of blauwgerande brilsmurfen gaat.

     Wat belangrijk is, is het gemiddelde, de modaal. De grootste groep.

     Het grootste deel van de Nederlanders voedt zijn kinderen op, betaalt (een boel) belasting en helpt de politie. I.t.t. de marokkaanse gemeenschap. Daar liggen de criminaliteitscijfers factoren hoger dan in vergelijkbare groepen Nederlanders, is de uitkeringsafhankelijkhijd een heel stuk hoger en helpt men de politie helemaal nooit.

  • Roberto la Verita

   @Jan
   Aan de andere kant ook zeer merkwaardig dat als iemand van de toren blaast dat hij weet wie die derde persoon is dat de politie de man niet even vast zet wegens obstructie. Tenslotte belemmert hij hierdoor de rechtsgang.
   ==========================================
   Daar heb je volledig gelijk in, maar waar ligt de fout?
   Vraag je dan ook eens af waarom mensen zo’n 30 jaar kunnen frauderen zonder een keer opgepakt te worden.
   Roberto

   • Jan

    Simpel een kwestie van prioriteiten. Als ik 30 km lang te hard rij dan heb ik een flinke bon te pakken. Als ik 30 minuten fout parkeer hebben ze me ook meteen te pakken.

   • Jan

    @Roberto: Nog iets… Frauderen doen mensen vaak niet openlijk. Natuurlijk is het net zo goed fout, maar het kost moeite een fraudeur op te sporen. In het aangegeven geval weten we wat er aan de hand is en waar we moeten zijn voor de oplossing. Appeltje eitje.

    • Jan, Roberto,

     Toch is het verhaal anders.

     Als er een derde overvaller was dan is het zeer onwaarschijnlijk dat de politie daar de vingers niet achter krijgt. Zo’n gemeenschap is veel te groot voor deze ‘maffia-achtige’ houding van deze zogenaamde buurtvader. Er zijn ook Marokkaanse agenten die in Eindhoven wonen en er zijn ook Marokkaanse ouders die er niets van moeten hebben. Chances are dus dat de politie moeite heeft om het bewijs rond te krijgen. De naam van de dader weten ze echt wel. D’r zal wel iets anders aan de hand zijn.

     Daarmee kom je op het tweede gedeelte van het verhaal: Wie vertegenwoordigt deze man eigenlijk? Hij claimt dat hij voor de Marokkaanse gemeenschap praat maar het is niet meer of minder dan een of andere zwets die door zijn optreden alleen maar meer wantrouwen zaait. Hoe kan het dat de Marokkaanse gemeenschap zich door dit soort figuren laat vertegenwoordigen?

     En dat laatste is juist de crux: Die gemeenschap is zo scheef dat dit soort mensen de boventoon gaan voeren. Letterlijk ‘wij’ tegen ‘zij’. Wie maar het hards loopt te roepen dat je niet met Nederlanders moet samenwerken is de leider van het stel: Vijandsdenken pur sang.

     Zie daar de rot binnen de Marokkaanse gemeenschap en gelijk de reden dat het voorlopig niet beter gaat worden. Of waarom dat geruk over ‘racisme’ en ‘discriminatie’ gewoon gelul is.

    • Roberto la Verita

     Jan,
     Neem maar van mij aan dat de overheid weet en wist hoeveel er wordt gefraudeerd , en in welke hoek ze dit moeten zoeken.
     En prioriteiten, je gaat je mensen toch niet inzetten om b.v. 1 miljard aan bekeuringen uit te delen. terwijl aan de andere kant je 18 miljard te halen valt aan geld waar je recht op hebt.
     Het is juist de regelgeving van die rechtse regeringen die het mogelijk maken.
     Roberto

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.