PvdA: Belasting op sparen en investeren omhoog!


Socialism-Fails

Vuile kapitalisten!

DiederIKKE door de bocht:

[DiederIKKE Samsom, PvdA]: “De lasten op arbeid moeten omlaag. Ondernemingen zorgen voor banen, dan moeten wij zorgen dat ze het iets minder zwaar hebben. Ook kan de taks op kapitaal, dus winst of vermogen, omhoog”

Tja. Het een of het ander toch? Goed dat de PvdA een keuze durft te maken? Laten we het hier eens over hebben.

Links gejank

Ook al klinkt het leuk, toch klopt er geen ene drol van. Er zitten drie fundamentele denkfouten in hoe socialisten als DiederIKKE denken.

Denkfout 1:

De houdbaarheid van de overheidsfinanciën ligt niet aan hoeveel er binnen komt maar hoeveel er uit gaat. Verstandige en op de toekomst gerichte uitgaven zijn prima te rechtvaardigen ook al gaat dat ten koste van het begrotingstekort. En daar zit ‘m de kneep: De huidige overheidsuitgaven zitten vol met opfeesterijen en geldsmijten. De subsidie klotst tegen de plinten op. Er is helemaal geen enkele reden om welke belasting dan ook te verhogen. Leer eerst maar eens een beetje op de centen te passen.

Denkfout 2:

Ondernemers en bedrijven reageren niet van de hak op de tak. Die kijken liever even de kat uit de boom. Een bedrijf dat forse investeringen gaat doen wil immers voor langere tijd een stabiel en ondernemersvriendelijk klimaat hebben. “Trouw moet blijken”, om het maar eens in goed Nederlands te zeggen. DiederIKKE die opeens net gaat doen alsof economie belangrijk is terwijl hij de afgelopen jaren de grootste belastingverhogingen in de geschiedenis van Nederland heeft doorgevoerd is hypocriet. Grote en zeker internationale ondernemingen kijken wel uit om deze man op zijn woord te geloven.

Denkfout 3:

‘Kapitaal’ is niet een zelfstandig iets maar iemands eigendom. Dat is spaar- of pensioengeld van iemand. Daarvoor is al lang geleden belasting betaald toen het bij elkaar verdiend is. Inkomsten belasting of winstbelasting. Wie denkt dat hij maar door en door kan blijven belasten speelt een gemeen spelletje. Wees dan een vent en confisqueer het direct! Dat geeft ook gelijk aan hoe de Socialisten over hard werken en risico’s nemen denken: You can run but you can’t hide. De Staat krijgt het toch wel te pakken. Wie in Nederland gaat investeren moet wel goed gek zijn.

De Staat versus het individu

Uiteindelijk komt het op het volgende neer: Werk je om te leven of leef je om te werken? Wie heeft er recht op ‘the fruits of your labor’ om het eens in goed Amerikaans te zeggen?

Volgens DiederIKKE en de hele linksche goegemeente ben je ondergeschikt aan de Staat en heb je gewoon te doen wat zij zeggen. De Staat staat boven de mensen. Volgens mij -en wat er nog over is van de rechter kant nu de vvd bij de Socialisten in de aars is gekropen- is iedereen vrij om te gaan en te staan waar hij zelf wil. Vrijheid dus en de Staat is ondergescchikt aan de burger.

9 reacties

Opgeslagen onder Links

9 Reacties op “PvdA: Belasting op sparen en investeren omhoog!

 1. feit : 12% Van de Nederlandse beroepsbevolking is ondernemer
  feit : ik ben onderdeel van die 12% en ik stem niet op de VVD.
  feit : de VVD is de grootste partij in de Nederlandse politiek met zo’n 20% van de stemmen.
  De conclusie is eenvoudig : de VVD probeert succesvol stemmen te verwerven van mensen die geen ondernemers zijn.
  Hoe zouden ze dat toch doen ?

 2. Roberto la Verita

  Door de pvda links in te halen?

  Met het vraagteken geef je an dat je het zelf niet weet
  Roberto

  • Echt waar?

   Maar wat zou ik dan precies niet weten?

   • Colt

    Wat links en socialisme eigenlijk inhoudt. Dat heb je al heel heel vaak laten merken. En het is nog erger: je weigert je open te stellen en om je fouten te herzien.

    Maar ja, wat kun je ook verwachten van rechtsen…

    • Moet ik een ‘excuusbrief’ aan het volk gaan schrijven? Die ik dan publiekelijk op de markt moet gaan voorlezen?

     Mao is in ieder geval trots op je!

     • Colt

      Wat ben je toch een kleinzerig kleutertje.
      Nee, je hoeft van mij niet op de markt te gaan staan. Mag wel, mij heb je er niet mee.

      Als je eens begint met stoppen om leugens te verspreiden. Dan komen we al een heel eind.

      • Leugens, leugens, leugens. Wat gebruik jij toch een grote woorden.

       Ben je er al achter wat er gaat gebeuren als jouw ‘socialistische ideaal’ werkelijkheid wordt?

       Dan wordt ik jouw baas en jij wordt mijn ondergeschikte. En als jij je muil dan nog een keer opentrekt dan leer ik jou -en je hele familie, incluis je twee dochters!- in een keer af! (*)

       Hahahahah! Moewhahaha! Socialisme top! Leve de arbeidersheilstaat!

       En nou weer snel terug je hol in, vervelend kleutertje!

       (*) colt: dit is veel te grof, dat weet ik ook wel. Excuus, mijn fout. Maar ik denk dat jij je echt niet realiseert wat voor narigheid je je op je hals haalt met jouw ideeeen. De mens is geen socialist. De mens is geen machine. De grootste unit of account is de familie en niet meer.

       Als jij jefamilie niet meer kunt verzorgen dan wordt je behoorlijk boos, net zoals ik. De enige manier om voor je eigen familie op te komen is door mensen vrij te laten in hun hoe & wat. Vrijheid dus. Geen overheid maar individuele burgers.

 3. Colt

  “Ben je er al achter wat er gaat gebeuren als jouw ‘socialistische ideaal’ werkelijkheid wordt?

  Dan wordt ik jouw baas en jij wordt mijn ondergeschikte. En als jij je muil dan nog een keer opentrekt dan leer ik jou -en je hele familie, incluis je twee dochters!- in een keer af! (*)”

  Zeg…gaat het wel?
  Wat is het toch met jou dat je niet wilt begrijpen dat de wereld niet altijd zo is zoals jij hem je voorstelt?
  Is het kortzichtigheid? Een geestesziekte misschien?

  Maar goed, ik zal het je nog eens uitleggen: in een socialistische samenleving is er niet zoiets als een baas. De arbeider zelf is de enige die over hem beslist.
  Geen bazen meer en al zeker niet megalomane types zoals jij.

  “Maar ik denk dat jij je echt niet realiseert wat voor narigheid je je op je hals haalt met jouw ideeeen.”
  Ik vind het erger dat jij niet weet waar je het over hebt. Nogmaals, de USSR en China: geen socialisme (want dictatuur). En dan nog: ik ben een socialist met een anarchistisch ideaal. Dat betekent expliciet dat er geen leiders meer zijn en dus geen dictators. Niemand die meer bepaald wat je doet, behalve jijzelf.

  Zelfs vooraanstaand anarchisten als Bakunin en Kropotkin voorspelden de wantoestanden waarin het Leninisme (niet te verwarren met Marxisme; het Leninisme is een nare variant daarop) zou verzanden.

  Hier schrijft Bakunin bijvoorbeeld over hoe Macht corrumpeert:
  http://marxists.org/reference/archive/bakunin/works/1867/power-corrupts.htm

  “De mens is geen socialist. De mens is geen machine. De grootste unit of account is de familie en niet meer.”
  Ik denk dat je Kropotkin’s Mutual Aid eens moet lezen. (geen stuk propaganda maar een wetenschappelijk boek, met een betere uitleg van Darwins theorieën)
  In de natuur is namelijk niet de onderlinge strijd tussen individuen de grootste factor in het overleven van de soort maar juist onderlinge hulp. Sociaal gedrag en solidariteit is geen fata morgana, maar een duidelijk aanwezige omstandigheid in de natuur.
  Zo niet anders is de mens. Zeggen dat de mens geen socialist is is hetzelfde als zeggen dat de mens inherent hebberig is. Dat dit niet zo is, valt duidelijk te zien aan de vroeg historische stammen die, volgens sommigen, reeds een pre-anarchistische/communistische samenleving voerden.

  Toen Darwin zei “Survival of the fittest” zei hij daar achteraan “in the most widespread sense of the term”. Iets wat hij nog probeerde uit te leggen in zijn boek “The descentive man”.
  Daarmee is sociaal-Darwinisme, zoals gebruikt door zowel links als rechts, verbannen naar het rijk der fabelen.

  De mens is inderdaad geen machine, de mens is een individu die het beste tot zijn recht komt met sociale cohesie en solidariteit.

  “Als jij jefamilie niet meer kunt verzorgen dan wordt je behoorlijk boos, net zoals ik. De enige manier om voor je eigen familie op te komen is door mensen vrij te laten in hun hoe & wat. Vrijheid dus. Geen overheid maar individuele burgers.”

  Dat zeg ik dus ook.

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.