‘Nationale Politie tegen reguleren wietteelt’


weetgirl
Overvallen

De politie vindt regulering van wiet maar niks:

[Ruud Bik, nationale politie]: ‘legale’ hennepkwekerijen met extreem geweld zullen worden overvallen … een verschuiving in de afzetmarkt van het binnen- naar het buitenland.

Tja. Overvallen: dat klinkt niet best. Dus niet doen? Of toch wel?

De korte versus de lange termijn

Dat er een verschuiving van de criminaliteit komt als we gaan reguleren is een feit. Criminelen zullen immers niet meteen een ‘duurzame arbeidscarrière’ opzetten zoals dat in het jargon heet. Eens een dief, altijd een dief in goed Nederlands. Maar in plaats van naar de korte termijn te kijken moet je naar de lange termijn kijken. Waar zouden we zijn over 10 jaar?

En dan opeen wordt het plaatje heel anders. Niemand, ook de Nationale Politie niet, heeft er enige twijfel over dat regulering de criminaliteit op alle fronten sterk zal doen afnemen. Of het nou gaat om hosselende straatdealertjes of om witte boorden criminelen die miljoenen tegelijk witwassen: Over de hele linie zullen we een sterke daling zien.

Politiek verpakt als feiten

En daarmee kom je op dit politiemannetje met z’n pietje paniek praatjes. ‘Extreem geweld’, ‘overvallen’ en noem maar op. Allemaal bedoeld om de burger schrik aan te jagen en weer terug het hok in te krijgen. Want hoe je het ook wendt of keert: Zolang we geen overvallen op de Heinekenfabrieken in Zoeterwoude hebben, zal het met dit ook wel meevallen.

2 reacties

Opgeslagen onder Vrijheid

2 Reacties op “‘Nationale Politie tegen reguleren wietteelt’

  1. vanhetgoor

    Het verbouwen van een marihuana-plant kost niet veel meer dan het verbouwen van een sla-plant. Alleen zijn er met de eerste meer winsten te behalen omdat het verboden is, daarom zijn er extra voorzorgsmaatregelen nodig zoals bewaking en een organisatie die in het verborgene moet werken. Als we nu voortaan sla verbieden, dan heeft de politie toch wat te doen, dan kan die marihuana verkocht worden aan het buitenland, dat levert een aardige hoop deviezen op. Wacht maar tot McDonald’s een slablaadje op de hamburger wil doen, de prijzen rijzen de pan uit, gouden handel gaat sla worden. Vooral de export van marihuana lijkt me zeer zinvol. Laat nu het buitenland eens met de problemen zitten waar Nederland al tientallen jaren in zit. Het feit dat drugs verboden zijn heeft Turkije en Marokko geen windeieren gelegd, in tegendeel zelfs!

    • De kosten van productie van hash is ongeveer die van koffie: Nog geen cent per gram. Daarmee wordt duidelijk dat de winsten -het duizendvoudige van de productiekosten- gigantisch zijn.

      Door te reguleren veeg je dat allemaal bij elkaar naar de Nederlandse fiscus toe. Of het nou Marokkaanse bendes zijn of witwascriminelen: De fiscus en dus de burger is de lachende derde.

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.