Reguleer wiet nu!


Afval van een hennepkwekerij gedumpt in het park bij mij om de hoek

Afval van een hennepkwekerij gedumpt in het park bij mij om de hoek

Reguleren

Een ruime meerderheid is voor het reguleren van softdrugs:

[Maurice de Hond]: De meeste Nederlanders vinden dat Nederland zowel de productie, verkoop en consumptie van marihuana volledig moet legaliseren.

Tja. En dus?

Water stroomt naar het laagste punt

Het foto’tje hierboven heb ik gisteren genomen in het park hier bij mij in het dorp. Voor wie niet weet wat het is: Dat is afval van een hennepkwekerij’tje. Een aantal vuilniszakken vol met potgrond waar de grindkorrels -die op de bodem van de kweekbakken liggen om goede doorwatering te geven- nog inzitten.

Van een plantje haal je al gauw 150 gram wiet. Met 6 euro per gram is dat 900 euro per plantje. Een beetje kwekerij heeft meer dan 100 plantjes: een ton elke 8 weken. En veel moeilijker dan het stekken van geraniums is het niet.

Criminele bendes

Ons gedoogbeleid is gebaseerd op een naïef soort jaren ’70 wensdenken. Hippies, vlindertjes en allemaal rollebollen door de wei: Love, peace and understanding. Maar de werkelijkheid is anders. Criminele bendes die er geen been in zien rücksichtslos hun concurrentie om zeep te helpen, de politie om te kopen en te bedreigen en al helemaal geen belasting betalen. Terwijl als we het boven tafel trekken dan zetten we een keer zo één-derde van de hele criminaliteit buiten spel. Plus dat we een miljard aan belastingpoet binnen trekken. (*)

En voor wie zo naïef is om te denken dat het huidige beleid kinderen van de drugs houdt: Hoeveel kinders denk je dat er vanavond niet stoned zullen worden omdat ze niet aan een stickie kunnen komen?


(*) Plus dat een carrière als drugsrunner voor heel wat gezellige bontkraagjes -knuffel, knuffel- opeens een stukje minder aantrekkelijk wordt. Misschien toch maar de school afmaken dan?

4 reacties

Opgeslagen onder De Irrationele Mens

4 Reacties op “Reguleer wiet nu!

 1. Jan

  Een beetje verbieden en een beetje gedogen. Dat is wat we nu doen. We polderen een beetje en zien wel wat het schip strandt. Ik ben zelf niet voor het toestaan van die troep, maar laten we in de naam van een of ander hoger wezen eens een echte lijn kiezen. Dan maar vrij geven en er veel voorlichting op zetten. Het levert in ieder geval een paar centen extra op om weer uit te kunnen geven aan leuke linksche dingen.

  • Of we nou wel of niet reguleren: het gebruik zal niet veranderen.

   Hoeveel kinders hebben dit weekend geen stickie gerookt omdat het verboden is? Of omdat ze niet aan stuff konden komen? Geeneen lijkt mij.

   Reguleren heeft geen invloed op het gebruik. Wel op de criminaliteit en de kwaliteit. Weet jij hoeveel pesticiden er in een jointje zitten? Beetje ddt hier, wat roundup daar. Alsof je de schoorstenen in Pernis leegzuigt.

 2. Colt

  Flesje lijm is best goedkoop bij de Bruna. En vrij te verkrijgen. Ik denk dat we zouden schrikken van die gebruikersaantallen.

  Verbieden van softdrugs leidt alleen maar tot het verergeren van de harddrugs-problematiek.

  Ik zeg: legaliseren! (en ik gebruik die meuk niet eens!)

  • Dat zegt iedereen met twee werkende hersencellen. De reden dat het niet gebeurd is dat we beducht zijn voor de negatieve consequenties uit het buitenland en dan met name uit de vs. We hebben immers dat vn verdrag ondertekend.

   Dat geeft gelijk aan wat het gevolg is als je je souvereiniteit verkwanselt aan een superstaat als de vn. Reden te meer om Europa met een gezonde dosis argwaan te bekijken en de invloed weer terug te rollen. Een ezel stoot zich in het gemeen geen twee keer aan dezelfde steen.

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.