Greenpeace vs de Russen: Hoe naïef kun je zijn?


Brieven schrijven

De Marokkaanse Greenpeace activiste Faiza Oulahsen heeft een brief geschreven aan WimLex. Of die een goed woordje wil doen bij de borrel met Putin. Wat blijkt namelijk? Een gevangenis in Rusland is niet zo fijn:

‘Lekkende waterleidingen, een raam dat niet dicht kon, sanitair dat gebrekkig functioneerde en ratten die ’s nachts hun weg naar mijn smerige cel vonden.

Ondertussen hebben de Russen de aanklacht afgezwakt van piraterij naar vandalisme. Daar staat nog steeds twee jaar op. En laat ik eens in de glazen bol kijken: Dat gaan onze Faiza en haar vrolijke vrienden allemaal uitzitten. In een fijn Russisch werkkamp welteverstaan.

Wie zijn billen brandt …

Feit is natuurlijk dat Greenpeace de boel een beetje verkeerd heeft ingeschat. Een beetje boel. Heel veel boel zelfs. De Russen knuffelen niet fijn mee als je een booreiland van hun buiten werking wil stellen. Want dat is namelijk hun primaire broodwinning. Daarbij zien de alte kameraden van Putin er geen been in om hun politieke tegenstanders gewoon te vermoorden. Wie denkt dat je met een paar rubberbootjes zulke dictators op de knieën krijgt heeft echt teveel gedronken.

Tweede puntje is dat opeens deze bal nu bij de Nederlandse overheid ligt. Timmerfrans -toch al niet de fijnste minister- moet opeens hier de kooltjes uit het vuur gaan halen. En waarom vraag je je dan af. Waarom moet opeens de Nederlandse overheid -die het hele volk vertegenwoordigt- op de bres voor een paar milieu extremisten die in eigen land allang uitgekotst zijn? Wat hebben we er in vredesnaam mee te maken? Sterker nog: Laat deze Marokkaanse juf een briefje tiepgeiten voor de Marokkaanse koning! Die fijne Mohamed de Uitpersert kan vast wel wat rechtbreien bij zijn mede dictatortjes.

Niet serieus

Maar het stuitendste is natuurlijk de kinderachtigheid van deze hele actie. En dat is weer gebaseerd op de kinderachtigheid van dat hele extremistische gedachtengoed van Greenpeace.

Wil je iets doen aan de olie- en gas winning in de Artic dan moet je gewoon zorgen dat je alternatieven hebt. Die zijn er: Kernenergie en schalie gas. De enige reden dat de Russen zich zo kunnen gedragen is omdat we verslaafd zijn aan hun gas. Als Greenpeace serieus was geweest dan had ze lopen protesteren -in Den Haag(!)- voor kernenergie en voor schalie gas.

Niet dat er in Nederland heel veel schaliegas zit maar het zou een mooi signaal zijn naar de rest van Europa -de Fransen hebben schaliegas bij wet gewoon verboten (*)- om even iets serieuzer te worden. En kernenergie is er in ruime hoeveelheden. Goedkoop, veilig en allang bewezen. En je kunt daarmee de Russen de komende 50 jaar hatsaflats zo buiten spel zetten.


(*) Maar Frankrijk staat wel boordevol met kerncentrales: 80% van de Franse elektriciteit is atoomstroom. En de CO2 uitstoot van de Fransen is dus ook 40% lager dan de Nederlandse.

28 reacties

Opgeslagen onder Gutmenschen

28 Reacties op “Greenpeace vs de Russen: Hoe naïef kun je zijn?

 1. ReggieRoning

  Wat is hierbij het belang van Faiza’s Marrokaanse achtergrond? Al die blogs die je schreef om te bewijzen dat je niet racistisch bent is hiermee weer teniet.

  • Euh … ?

   Ze is toch Marokkaans? Waarom moet de Nederlandse regering proberen Marokkaanse criminelen vrij te krijgen?

  • jan

   Ik word een beetje moe van al die figuren die het noemen van iemands achtergrond meteen een ander rascistisch noemen.

   • Mensen die het argument niet kunnen winnen gaan altijd over iets anders praten. En dan liefst de ander voor nazi uitmaken. Deze Reggie doet dat ook. Oude truuk.

    • ReggieRoning

     Deze mevrouw is gewoon een Nederlander en krijgt dezelfde rechten die jullie als Nederlander ook krijgen. En als iemand dan zegt dat we voor deze mevrouw een uitzondering moeten maken omdat zij (ook) een Marrokaanse achtergrond heeft dan tjah, kan ik er niets anders van maken. Worden jullie daar moe van? Soit en anders kap ermee.

     • Eerst scheld je me uit voor racist en als ik daar bezwaar tegen maak -in jouw kringen kennelijk heel ongewoon- dan ga je zitten bokken?

      Zeg eens eerlijk: Hoe oud ben jij? En in welke klas zit je al?

      • ReggieRoning

       Ik gebruikte het helemaal niet als een scheldwoord. Kennelijk ben je gewoon niet in staat om in te zien dat je wel degelijk racistisch bezig bent. En anders moet je me nog maar eens proberen uit te leggen wat mevrouws Marrokaanse identiteit er toe doet en daarbij ook aangeven waarom haar Nederlandse identiteit er juist NIET toe doet?

       • Als haar nationaliteit er niet toe doet, waarom moet dan de NEDERLANDSE minister van buitenlandse zaken en de NEDERLANDSE koning zich er mee bemoeien?

        Waarom is het zo moeilijk te begrijpen dat juist haar NEDERLANDSE nationaliteit cruciaal is in deze hele discussie? En waarom is het wederom een iemand met een MAROKKAANS paspoort dat ons in deze problemen krijgt?

      • Colt

       En dit doen mensen die de discussie niet kunnen winnen: mensen zwart maken en over heel andere dingen beginnen.

    • Colt

     Mensen die racistisch zijn krijgen het altijd op hun heupen als iemand ze door heeft en spelen dan de “dan ben ik ineens een racist”-kaart.
     Vrijheid van meningsuiting gaat twee kanten op.

   • Colt

    Ik wordt een beetje moe van al die figuren die het schijnbaar aan het verhaal vinden bijdragen om iemands afkomst, kleur of sekse te vermelden.
    In feite is dit het verhaal: Iemand van greenpeace is opgepakt. Dat de persoon in kwestie een vrouw is of dat ze van Marokkaanse komaf is draagt totaal niets bij aan de kwestie an sich.
    Richard schrijft namelijk niet over de blanke Nederlandse mannen die wellicht opgepakt zijn.

 2. Volgens ons recht zijn ze niet crimineel.

  Iets anders :
  Wie probeer je nu in de maling te nemen ?
  Iedereen snapt intussen wel dat veiligheid niet te garanderen is. Je kan iets doen aan je kansen, maar Fukushima blijft mogelijk.
  Je doet ook net alsof kernenergie en schaliegas de enige opties zijn. Er zijn er meer.
  Je doet verder alsof Rusland met al zijn grondstoffen in een comfortabele onderhandelingspositie zit.
  Dat is helemaal niet zo. Ze hebben zwaar geldgebrek.

  • De mythe over fukushima. Tja. Volgens mij kwam die doordat er een aardbeving van kracht 9 een tsunami veroorzaakte wat de centrale vol liet lopen. De dam voor de centrale was gebouwd op max 7, precies volgens voorschriften. Terwijl er 20 jaar geleden al een 9.1 in anchorage was geweest. So much voor vadertje staat. So much for de benevolente ambtenaar. Het lijkt mij meer een stevig lesje ‘waarom de overheid een deel van het probleem is’ dan iets anders. En dat zeg ik niet alleen, dat zeggen de japanners ook.

   Anyhow: als wij een aardbeving kracht 9 krijgen dan zou ik mij over een kerncentrale meer of minder geen zorgen maken. Dan kan je de oosterschelde dam in glasgow ophalen. Dan verzuipen er 5 miljoen mensen omdat alle dijken niet door breken maar verdwijnen in een gat in de grond. Dan gaan we allemaal in duitsland wonen.

   Iedereen die met een recht gezich fukushima erbij haalt heeft een schroefje los zitten. Denk ik.

   • Een dam ?
    Wil je nu zeggen dat je niet alles aan het bedrijfsleven kan overlaten, dat het de taak van de overheid is om regels vast te stellen en toe te zien op de naleving daarvan ? Met ambtenaren en zo ?

    Ik denk dat mensen die goede argumenten hebben een discussie kunnen winnen zonder anderen voor gek te verklaren.

    • Wie bang is voor een aardbeving a-la-Fukushima zou gillend van angst door het park moeten rennen want zo’n ramp betekent het einde van Nederland-as-we-know-it. Niet alleen de oosterschelde dam breekt dan tot poedergruis, maar alle dijken in Nederland zullen dan als een ijsje bij een tropische dag smelten. En dan zonder te overdrijven.

     Nogmaals: wie fukushima aanhaalt als reden om geen kerncentrale te bouwen heeft een gaatje in zijn kop.

     • Fukushima laat zien dat het ondenkbaar geachte soms toch gebeurt.
      Bijvoorbeeld dat driedubbel uitgevoerde systemen alle drie tegelijk kapot gaan.
      Of dat beveiligde bruggen spontaan open gaan.
      Of dat een passagiersschip van 200 meter op klaarlichte dag aan de grond loopt en zinkt.
      Of dat de veiligheidsventielen van een boorgat afgeblazen worden.
      Of dat een stel Arabieren zonder diploma’s 2 grote vliegtuigen in een flatgebouw parkeren.
      Of dat een hypermodern supersonische verkeersvliegtuig in de lucht uit elkaar spat.
      Wie denkt dat zulke dingen alleen in de fantasie van verdwaalde idealisten gebeuren, heeft zelf een gaatje in zijn hoofd.

    • Ter vergelijking: bij de aardbeving van fukushima kwam meer energie vrij dan als je iedere europeaan een atoombom a la hiroshima cadeau zou doen.

     En allemaal tegelijkertijd aan het touwtje trekken.

  • Colt

   Richard leeft nog steeds met de utopie dat Nederland ooit zelfvoorzienend wordt. Dan kunnen eindelijk de grenzen dicht.

 3. Colt

  Wat we dus voorlopig zouden moeten doen volgens jou, is vragen hoe ver te bukken?
  Het lijkt me dat jij ze staat toe te juichen, want Rusland is namelijk zwaar kapitalistisch en een heel groot beetje nationalistisch en dus eigenlijk je beloofde land…

 4. jan

  Richard noemt een aantal zaken:
  – Het criminele karakter van Greenpeace … helemaal mee eens
  – Ongewenste bemoeienis van de NL overheid … eens!
  – Onze verslaafdheid aan russisch gas .. een feit!
  – Alternatieven volop aanwezig, maar afgewezen door de slinkse kerk … ook een feit

  • Colt

   Richard noemt inderdaad een aantal zaken:
   – Het criminele karakter van Greenpeace … zeer subjectief. Ben ik het mee oneens.
   – Ongewenste bemoeienis van de NL overheid … eens!
   – Onze verslaafdheid aan russisch gas .. een feit! Vergeet vooral niet erbij te zeggen hoe dat komt: consumerisme. We pleuren alles weg als het één keer hapert en niks wordt nog gerepareerd. Gewoon een nieuwe kopen! Daar gebruiken ze helemaal geen gas of electriciteit en CO2 stoten ze al helemaal niet uit.
   – Alternatieven volop aanwezig, maar afgewezen door mensen met verstand. Dat linkse mensen vaker verstand hebben, tja, daar kunnen we niets tegen doen. Dat die alternatieven vol zitten met bergen en bergen nadelen, dat verzwijgt de rechtse kerk handig. Het zou een tegen je gebruikt worden!

  • Plus de deuk in de nationale veiligheid. Ik sta iedere keer weer te kijkendat al onze linkse vrienden wel met druipende piemels naar syrie willen afreizen -dienstweigeraar Brammetje voorop- maar de stekker er gewoon uittrekken niet.

   Pak je de russen en de iraniers hun centen af dan is het snel klaar met de pret.

 5. jan

  Hoe het ook is… Ik ben blij dat de russen die groene piraten eens flink aanpakken. De houding van Fransje doet zijn vriendjes niet echt veel goed. Integendeel. Iedere keer weer schoffeert hij de russen waarna zij weer de aanklacht een klein beetje zwaarder maken (vandalisme was volgens de berichtgeving niet een verlichting, maar een extra aanklacht). Frans: BEDANKT !!

 6. Pingback: Schalie olie een hype? | The Logic Free Zone

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.