Racisme volgens het NRC: Zuid Afrika maar weer eens


Volgens het NRC is de geweldsgolf van zwarten tegen blanken in Zuid Afrika racisme: Van blanke Zuid Afrikanen, welteverstaan. Opklikken voor het hele artikel

Volgens het NRC is de geweldsgolf van zwarten tegen blanken in Zuid Afrika racisme: Van blanke Zuid Afrikanen, welteverstaan. Opklikken voor het hele artikel

Blanken zijn racisten

Het NRC is met een ware klopjacht bezig. Op blanke racisten wel te verstaan. De afgelopen dagen dag-in-dag-uit pagina’s vol over Zwarte Piet en hoe racistisch dat wel is of over hoe slecht de blanke Nederlander wel niet is.

Maar goed, je kunt niet eindeloos doorgaan met fröbelen over Zwarte Piet. Dat gaat toch een beetje vervelen. Daarom fluks een nieuw onderwerp gezocht: Blanken in Zuid Afrika zijn ook racisten (beetje ge-edit):

De overgrote meerderheid van blank Zuid Afrika wil samen verder in het land. “Dit is waarom ik op de middelbare school niemand vertelde dat ik Afrikaner was. Ik schaamde me zo.”

Tja. Hoe zit het nou?

Kijk wat mensen doen, niet naar wat ze zeggen

Je hoeft niet lang te zoeken om er achter te komen: Zuid Afrika wordt overspoeld door geweld. Niet alleen tegen blanken maar ook zwarten onderling. En omdat dat op een stammencultuur is gebaseerd gaat het er grof aan toe. (Blanke) oudjes die met een strijkijzer zijn doodgemarteld -voor de lol- zijn geen uitzondering. Die rechtop zittend in hun eigen vrieskist doodgevroren teruggevonden worden met hun uitgerukte ogen in hun handen. En de daders van deze afgrijselijke moordpartijen zijn zwart. Daar is ook geen enkele twijfel of discussie over.

Maar dat op zich zou niet eens het ergste zijn. Als er een goed werkend en betrouwbaar politie- en justitieel apparaat zou zijn. Dat misdadigers oppakt en veroordeeld. Ongeacht ras of stam. Maar wie af en toe de berichtgeving over Zuid Afrika meekrijgt weet dat dat niet zo is. Het ANC -65%+ van de stemmen- is corrupt en niet zo’n beetje ook. En komt er dan een nieuwe partij dan weet die zich op doeltreffende wijze te manifesteren: “Shoot the Boer!“. Yep, dat krijgt de handjes wel op elkaar!

Emigratie

Wat misschien wel het allerduidelijkste bewijs is dat het overgrote gedeelte van de blanke Zuid Afrikanen helemaal niet “verder” wil met de zwarte Zuid Afrikaan is het emigratiecijfer. Zo’n 800.000 blanken, veelal de jonge generatie natuurlijk die nog een heel leven voor zich heeft, is vertrokken sinds het einde van de apartheid. Wat er overgebleven is zijn bejaarden en mensen die om andere redenen niet meer weg kunnen komen.

Het beeld is duidelijk: Zuid Afrika is een door en door racistisch land. Niet door de overgebleven blanken maar door de zwarte bevolking. Voor blanken is er geen toekomst in Zuid Afrika. Ook al roeptoetert het NRC dat de multikul zo leuk werkt.

7 reacties

Opgeslagen onder De Zegeningen van de Multikul

7 Reacties op “Racisme volgens het NRC: Zuid Afrika maar weer eens

 1. joost tibosch sr

  Nederland is itt tot Zuid-Afrika op grond van zijn verleden al meer dan een halve eeuw een staat met blanke en zwarte landgenoten, die steeds plezieriger met elkaar samenleven en willen samenleven. Jammer dat Nederlandse boerenpummels uit Wildershout gesneden dat niet snappen!.

 2. Wim Heitinga

  “die steeds plezieriger met elkaar samenleven en willen samenleven”.Muhahahaha. Verder wat Richard zegt.

  • Tja. De policor moet koste wat kost doorgedrukt worden.

   Een soort cognitieve dissonantie: de realiteit en de politieke correctheid staan lijnrecht tegenover elkaar maar dat vinden deze mensen helemaal geen probleem.

 3. Pingback: Zuid Afrika: Misselijk makend Links | The Logic Free Zone

 4. Pingback: Racisme of cultuurrelativisme? | The Logic Free Zone

 5. Pingback: De erfschuld van blanken | The Logic Free Zone

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.