Seksisme in Nederland: De TU Eindhoven


Poledancing

‘Innovatie’

Nederland investeert veel te weinig in innovatie. Dat is redelijk dodelijk voor een economie als de onze: Wil je kennis als voornaamste concurrentiewapen gebruiken zul je het wel moeten hebben. Dus je raadt het al: De ene politicus na de andere rolt over de buis om vooral te kwaken dat Rutte c.s. meer in het onderwijs moet steken. En dan vooral natuurlijk in de technische vakken: Meer vrouwen moeten techniek studeren!

Echt waar?

Neem als voorbeeld de TU Eindhoven. Al jaren lang veel meer jongens dan meisjes in de college banken. En om te zorgen dat die jongens zich niet gaan vervelen organiseert de TUe, via het studentensportcentrum een complete cursus Paaldansen. Echt waar. ‘Paalfitness’ heet het. Uit de brochure:

Puur entertainment voor in een nachtclub? Nee hoor! Een echte uitdagende sport! (…) Op het SSC kun je alle technieken en moves van het PaalFitness leren in onze cursussen. Onder begeleiding van een erkend instructrice kun je op een aantrekkelijke manier aan je lichaam werken. Je leert omgaan met de paal en verschillende trucs en bewegingen te maken.

Of uit ‘de Cursor’, het weekblaadje van de TUe:

Ongeveer halverwege de achtdelige cursusreeks gaat Van Loon met haar cursisten ‘op de kop’. “Dan kom je er ook niet meer onderuit om een kort broekje of rokje aan te doen; die blote benen zijn gewoon nodig om grip op de paal te hebben. Ook daar moeten sommige dames even doorheen.”

Fijn. Je moet er ‘even doorheen’ om als hoer aan een paal mannen zo veel mogelijk op te geilen. En dat alles natuurlijk geheel in stijl tot de nok toe afgevuld met subsidie, zoals gewoonlijk. Message to earth: Somehow denk ik dat mijn dochter er niet ‘even doorheen’ gaat.

Seksisme

Meer geld aan onderwijs is niet nodig. Ik denk eerder dat we wat mensen moeten ontslaan. Op de TU in Eindhoven bijvoorbeeld.

De voorzitter van het College van Bestuur van de TUe heet Arno Peels en zijn email is a.j.h.m.peels@tue.nl Een mooie kandidaat voor de achterste rij in de kaartenbakken van het UWV.

9 reacties

Opgeslagen onder Gutmenschen

9 Reacties op “Seksisme in Nederland: De TU Eindhoven

 1. ezelgedachten

  Met jouw blogs over het cito kon ik het echt niet eens zijn, maar dit blog onderschrijf ik wel. Maar is het nu ook een oproep om die meneer Peels massaal te gaan stalken? Nee toch, hopelijk?
  Waarom klaag je de TU niet aan? Maak er een rechtszaak van ! Principieel zijn moet je dan ook wel durven onderbouwen.

  • Stalken?

   Dat lijkt mij strafbaar?

  • Burro,

   Als je de mensen die deze paaldanscursus organiseren zou vragen waarom ze dat doen dan zal je alleen maar edele en nobele motieven horen. Zonder een greintje ironie zullen ze je -vanuit hun volle overtuiging- proberen uit te leggen dat er niets mis is met zo’n cursus. En dat ik overdrijf, spijkers op laag water zoek en nog meer van dat soort verweren. Ze zouden hun eigen dochters nog d’r heen jagen om hun eigen gelijk te bewijzen.

   Vergelijkbaar met hoe allergisch jij reageert op het openbaar maken van de citotoets-data.

  • De TU is een overheidsinstelling die volledig door belastingcenten betaald wordt. Daar zit geen cent particulier geld bij.

   • Colt

    Niet? Ouders of studenten hoeven niets te betalen aan universiteiten?
    En dan nog: de overheid is ook een instituut van het kapitalisme.

    Direct of indirect, bullshit blijft het.

    Oh, en je hoeft er niet aan mee te doen, het is namelijk vrijwillig. Mocht je dochter er toch ‘even doorheen’ gaan dan is dat een eigen keuze.

    (niet dat ik überhaupt zoiets sexistisch als paaldansen steun, maar je moet wel realistisch blijven, want het is geen verplichting)

    Toch blijft sexisme een belangrijk onderdeel van kapitalisme. Sex sells. Idiotie als paaldansen en strippen houdt pas op met de afschaffing van het kapitalisme.

    • Blitskikker

     De afschaffing van het kapitalisme? Je klinkt als een dictator. En dat is nou het verschil tussen jou en de rest. Wij kapitalisten verbieden jou niets. Doe lekker waar je zin in hebt, zolang wij er geen last van hebben. Maar jij wil voor anderen bepalen hoe ze hun leven moeten inrichten.

     • Colt

      Nee, juist geen dictator! Ik ben voor de afschaffing van de staat! Ik ben namelijk een anarchist (heb ik al een aantal maal eerder gezegd, maar lees er eens over). Er moet juist geen elite meer aan de top staan. We moeten onszelf kunnen “regeren”. Wijzelf ipv. de dictatuur van de rijken.

      “Wij kapitalisten verbieden jou niets. Doe lekker waar je zin in hebt, zolang wij er geen last van hebben.”
      En dat is het nou juist. “zolang wij er geen last van hebben.”
      Een ander mag sterven en bloeden, als ik er maar geen last van heb. Puur egoisme! Individualisme van de slechtste soort!

      En kapitalisten verbieden mij niets, behalve dat je niet kan leven als je je niet schikt naar hun regels en wetten. Eten? Kun je lekker goedkoop halen bij de landelijke uitknijpservice die ze supermarktketen noemen. Maar om eten te kunnen kopen moet ik eerst wel werken. Bij gods gratie krijg ik een baan voor een fatsoenlijk salaris waarmee ik niet alleen mijn familie mee mag onderhouden, maar ook die van een x aantal managers en een baas die zelf weinig tot niets doen, behalve zichzelf belangrijk praten.

      Daarnaast mag ik niets doen als ik er niet voor betaal.
      Al bouw ik een huis van klei en modder met mijn eigen handen, dan komt er nog een ambtenaar zeiken dat ik weet niet hoeveel belastingen moet betalen. Overal moet je vergunningen voor hebben en je kunt nog niet naar de wc zonder een paar wetten te breken.

      “Maar jij wil voor anderen bepalen hoe ze hun leven moeten inrichten.”
      Nou, niet dus. Ik wil iedereen juist de kans geven om zijn leven op zijn eigen manier in te richten. Zodoende krijg je een veel eerlijker wereld waarbij de macht en de rijkdom niet bij een elite ligt, maar bij elk individu.

 2. Pingback: Meer geld voor technische studies? | The Logic Free Zone

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.