Politici en verantwoordelijkheid: Geen goed stel


activation_lock_2

Smart phones

Wie het de afgelopen weken niet gevolgd heeft: Roemeense zakkenrollers struinen Nederland af -vooral bij evenementen- om eens lekker te roven en stelen. Het enige dat de politie daar tegenover kan zetten is ze onmiddellijk weer vrij te laten na arrestatie -want zielug!- of nota bene Roemeense agenten te gaan werven.

Tijd voor de volgende actie van de opperlamlul van Amsterdam:

Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam wil smartphones op afstand uit kunnen laten zetten om zakkenrollers en dieven tegen te gaan.

Tja. Goed plan? Slecht plan?

Ga gewoon je werk doen?

Politici -en dat schuim van de PvdA voorop- zijn altijd heel goed als het op wijzen met de vinger aankomt. Maar als het om de eigen verantwoordelijkheid gaat geven ze opeens niet thuis. Feit is natuurlijk dat Eberhardje -als burgerpapa van het Amsterdamsche- verantwoordelijk is voor de politie. “Wij gaan deze maand 100 zakkenrollers in de petoet stoppen” zul je Eberhardje echter nooit horen mompelen.

En wie Eberhardje opeens een erg creatieve geest vindt: Beter goed gejat dan slecht bedacht zullen we maar zeggen. De iPhone 6 krijgt deze feature standaard mee. Daarmee is de cirkel weer rond: Het pronken met andermans veren is de favoriete bezigheid van politici.

16 reacties

Opgeslagen onder Politiek

16 Reacties op “Politici en verantwoordelijkheid: Geen goed stel

 1. Roberto la Verita

  Recht?

  Het recht om vanaf een bepaalde leeftijd je kinderen te verplichten voor jou te betalen terwijl je zelf niet de moeite hebt genomen om je eigen pensioen bij elkaar te sparen?

  Rare ideeen hou jij er op na.
  ===============================
  Richard,
  Dit schrijf je op je vorige blog,mijn vraag aan jou is”hoeveel zou een mens dan niet moeten gaan verdienen,om zoveel geld bij elkaar te sparen(in bv 45 jaar)om op zijn 65e nog een redelijk bestaan te hebben?
  Roberto

 2. Roberto la Verita

  Richard,
  Ik zal de vraag anders stellen “Hoeveel zou je per maand moeten sparen”.en wat hou je dan over om dan nu te leven?
  Roberto

  • Nu betaal je AOW voor de vorige generatie. Zou je dat niet doen dan kon je dat geld gebruiken voor je eigen pensioen. Dat is zo’n 6000 euro per jaar.

   • Roberto la Verita

    Dat is zo’n 10 maanden huur
    Roberto

   • Colt

    Even inhaken. Probleem is natuurlijk dat je niet van de ene op de andere dag kan overschakelen. Ofwel kun je zelf niet rondkomen omdat je moet betalen voor de vorige generatie én sparen voor jezelf, ofwel zeg je tegen de vorige generatie: stik er maar in.
    Daarnaast is het spaarpotje van de pensioenfondsen ruim 7 miljard. We betalen dus niet voor de vorige generatie, maar vullen een spaarpot aan zodat wij daar ook gebruik van kunnen blijven maken.
    Dat door wanbeleid het spaarpotje leegraakt is een andere zaak.

    Ook kunnen veel mensen gewoonweg niet met geld omgaan. Uitbesteden aan een derde is dan een betere situatie. Niet ideaal, maar voor die personen beter.

 3. Colt

  Dit artikel en Eberhart’s “idee” is wel heel typerend voor de Nederlandse politiek (en, durf ik het weer te zeggen: het kapitalisme in zijn geheel): schadebeperking en symptoombestrijding.
  Laten we vooral proberen de zakkenrollers op te pakken in plaats van te kijken waarom ze zijn gaan zakkenrollen. We moeten vooral niet naar de oorzaak van armoede kijken.

  Hoe vaak is er al een ernstige ziekte genezen door de symptomen te bestrijden en niet te kijken naar de oorzaak? En toch is dat wat we dagelijks doen.
  We strooien met boetes voor notoire hardrijders in dure auto’s. Waarom rijden die te hard? Haast. Snel op het werk willen zijn omdat ze graag hun baantje houden. We rijden niet een normale snelheid die ons moreel ons ingeeft.
  We pakken onze staatsschuld aan omdat die de economische groei in de weg zou staan, terwijl het waarschijnlijker is dat de staatsschuld zo hoog is juist omdat de economische groei minder is.
  We plassen niet meer tegen een huis omdat de smeris je anders een bon geeft, niet omdat het smerig is voor de bewoners.
  We sturen geld naar arme landen zonder ons te beseffen waarom ze eigenlijk arm zijn en zonder de oorzaak aan te passen.

  Waarom eigenlijk?

  In dat licht is Eberhart’s uitspraak eigenlijk heel “normaal” en volgens ons gangbare wereldbeeld.
  We kloten maar wat aan.

 4. Roberto la Verita

  Maar het ergste van alles vind ik dat er van alles voor ons beslist wordt zonder dat er op z’n minst gekeken wordt wat wij nu eigelijk willen.
  Roberto

 5. vanhetgoor

  Toen de GSM norm werd uitgedacht deed men er een diefstalbeveiliging bij. Dat kwam in de vorm van een altijd meegezonden imei nummer. Daarom weet KPN dat je een nieuwe telefoon hebt, daarom worden er dan altijd weer drie sms-jes verstuurd, de ellendige zeikstralen!

  Het enige punt is dat geen enkele telefoonmaatschappij dit gebruik van deze diefstalbeveiliging heeft willen gebruiken, het kost te veel tijd en het levert niet voldoende op. Elke gestolen telefoon kan blijvend worden uitgeschakeld. Er hoeft geen enkele dief beter te kunnen worden van een gestolen telefoon, maar dat scheelt weer handel, en daarom wordt het niet gedaan. Dat Apple het wel doet is niets meer dan een service naar de gebruiker toe.

  Dat er nu een politicus is die eindelijk uitgevonden heeft waar het imei-nummer voor is, welnu fantastisch maar het was misschien al wel 20 jaar geleden uitgedacht, en nu komt hij er achter wat het is, knap hoor!

  • Colt

   Ach ja, politici…
   Ze willen graag voor ons denken, maar zijn nog te dom om voor zichzelf te denken…

   • Jan

    Vroeger had je nog wel eens een MP met een slimme(re) wederhelft. Zelfs dat is verleden tijd. We hebben nu een muurbloempje als MP. Zo een die als belangrijkste bezigheid maatschappij onderwijst op een middelbare school. Het land doet hij er als hobby een beetje naast.

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.