Het ultieme socialisme: Goedkoop met het bloed van andermans kinderen


Kunduz missie in Afghanistan: Een doorslaand succes!

Kunduz missie in Afghanistan: Een doorslaand succes!

Klaar is Mohamed

Weet iedereen het nog? We hebben een paar politietrainers naar Afghanistan gestuurd. Om daar parkeerbonnen-les te geven aan Afghanen.

De vijfde en laatste groep Nederlandse politietrainers is zaterdagavond teruggekomen uit Afghanistan.

Tja. Succes dus?

Grenzeloze naïviteit

Hoe naïef deze actie is is met geen pen te beschrijven. Wij zullen wel eens in Afghanistan een politiecorps opzetten dat niet van corruptie en machtsmisbruik aan elkaar hangt. Je zou dat schorem met hun ballen aan het kozijn moeten spijkeren.

Wat wel heel goed te beschrijven is, is hoeveel het gekost heeft: Een half miljard. Maar goed, een kniesoor die daar op let. Geld uitgeven van een ander doet toch geen pijn.

Geleerde les voor Syrië?

Ondertussen staat de hele goegemeente met druipende piemels te kwijlen om naar Syrië af te reizen, met die Groene Linksche menschen club voorop. En als je wilt weten hoe hypocriet dat weer is: Brammetje -de voorman van die club- was dienstweigeraar (!). Hij heeft trouwens twee kinderen en ook al wat kleinkinderen -‘trotse opa‘- dus ik stel voor dat we die voorop de gifgaswolk insturen. Goedkoop met het bloed van andermans kinderen wordt dan weer heel wat minder vrijblijvend voor Brammetje en zijn kornuiten!

Geeft niks Brammetje! Is allemaal voor de goede zaak!

72 reacties

Opgeslagen onder Vrijheid

72 Reacties op “Het ultieme socialisme: Goedkoop met het bloed van andermans kinderen

 1. Colt

  Wat heeft dit in vredesnaam nou weer met socialisme te maken? Groen Links is al jaren alleen in naam links. Waarom denk je dat de stemmers massaal wegbleven de laatste keer? (ik heb hier al eens gezegd, maar ik moet het schijnbaar weer doen)

  Oorlogje spelen is puur rechts imperialisme: er is altijd iets te halen, anders doen ze het niet.
  Ik ben links (en goed ook) en ik vind dat het leger opgeheven moet worden (is toch maar een speelgoedje van de NAVO, die weer een speelgoedje is van Amerika). Het leger is namelijk een typisch gereedschap van het kapitalisme.

  Dit soort domme en ongeïnteresseerde stukjes is nou eens het ultieme extreem-rechtse neoliberalisme.

  • > Waarom denk je dat de stemmers massaal wegbleven de laatste keer?

   Omdat het een hypocriete extremistische klote club is? Vol met linksche potverteerders, gewelddadig terroristentuig en graaiertjes die nog geen oliebol met oud & nieuw kunnen verkopen. Die nota bene uit de CPN voort gekomen is? Voor wie democratie alleen maar een middel is om de massa onder de duim te houden?

   Maar ik kan er natuurlijk naast zitten.

   • Colt

    En al die CPN-stemmers zijn destijds al keihard weggerend.
    Stel dat GL vol zit met graaiers en terroristentuig. Stel. Dat maakt ze helaas (voor jou) nog niet links.

    Toch denk ik dat je de plank behoorlijk misslaat met die opmerking. Socialisten willen een staatloze samenleving. (nogmaals, niet te verwarren met Sociaal-democraten zoals die PvdA)
    Sommige willen eerst een grote partij bouwen die ervoor zorgt dat alle werkmiddelen en voedsel aan het volk behoort (en zodoende onder “staatsbezit” komt). Deze staat is een werkersstaat en heeft niks meer te maken met de staat zoals wij die kennen. Het is dan ook niet echt een staat. Zodra de gehele productie en consumptie aan de arbeiders toebehoort, is het de bedoeling dat deze partij en “staat” vervalt in totale vrijheid en staatsloosheid.

    Nu ben ik echter een anarchist (zeer zeker links, maar niet van de werkersstaat-kliek). Ik geloof niet dat dat goed kan gaan (zie de USSR en China). Maar dat is mijn mening.

    Maar hoe je het ook wend of keert: socialisten willen GEEN dictatuur en zeker geen sterke superstaat.

   • Roberto la Verita

    Maar ik kan er natuurlijk naast zitten
    =================================
    Nou Richard,je zit er naast en goed ook,als een timmerman er zo vaak naast zou zitten,zou die te herkennen zijn aan 10 blauwe vingers
    .
    Het (links?) zijn van GL is te herkennen aan het popelen om mee te doen aan dit neo-liberale (rechtse)Kabinet,echte Socialisten voelen zich meer thuis bij de SP,alhoewel binnen de SP ook wel wat veranderd

    • Jij bent er net zo eentje als Colt. Bevalt het je niet wat je socialisten-kompanen lopen te roeptoeteren dan verklaar je die gewoon voor niet-echt-links. Niet het ware-echte-linkse-links. Niet zuiver-links-links.

     Het lijkt wel een religie.

     Feit is dat dit nare mannetje 180.000 stemmen heeft gekregen door zichzelf GroenLinks te noemen. In mijn ogen ben je dan iemand die honderdtachtigduizend mensen heeft overtuigd van je groenlinkse praatjes. Niet van groenrechtse praatjes. Of blauwrechtse praatjes. Of welke combinatie van links-midden-rechts en het hele kleurenspectrum.

     Gek he?

     • Colt

      “Jij bent er net zo eentje als Colt. Bevalt het je niet wat je socialisten-kompanen lopen te roeptoeteren dan verklaar je die gewoon voor niet-echt-links. Niet het ware-echte-linkse-links. Niet zuiver-links-links.”

      Ja, Richard. Zo ben jij zelf natuurlijk niet. Jij bent een conservatieve Neoliberaal in hart en nieren. Een Fascist als Mussolini of Franco. Lekker rechts en alles wat buitenlands is moet maar gewoon oprotten. Toch? Arbeiders moeten hun bek houden en een politiestaat met vrije markt is het einddoel. Lekker eenduidig en “gewoon” rechts. Want ook rechts kun je gewoon over een kam scheren.

 2. Jan

  Geen idee waarom dit nou weer zo’n links rechts discussie is.
  Ieder normaal denkend mens (en daar schaar ik zelfs sommige linkese denkers onder) is tegen een oorlog als hijzelf of zijn kinderen daar aan mee doet.
  Wat Syrie betreft geloof ik nier dat er nog een kans is dat ze er met een goed gesprek uit zullen komen. Waarom wij (lees de VS) nou weer moeten ingrijpen begrijp ik al helemaal niet. Wiens kant gaan we kiezen? Die van de rebellen? Wie zijn dat dan? Waarom sturen de russen niet een interventiemacht om de vechtende partijen uit elkaar te halen?

  • Colt

   “Geen idee waarom dit nou weer zo’n links rechts discussie is.”

   Ja, dat snapte ik nou ook niet echt.

   “Ieder normaal denkend mens (en daar schaar ik zelfs sommige linkse denkers onder) is tegen een oorlog als hijzelf of zijn kinderen daar aan mee doet.”
   Nou, ik denk dat er meer mensen zijn die helemaal tegen oorlog zijn, ongeacht wie er mee doet.

   “Waarom wij (lees de VS) nou weer moeten ingrijpen begrijp ik al helemaal niet.”
   Omdat Amerika graag voor God speelt.

   “Waarom sturen de russen niet een interventiemacht om de vechtende partijen uit elkaar te halen?”
   Politiek spelletje. “Ik hou mooi mijn bek, dan gaan ze achter die ander aan en kan ik straks alles binnenhalen.”

   • Nee hoor. Groene Linkse mensen als deze Bram Ojik zijn juist erg voor oorlog. En vooral als ze maar veilig op een afstandje boehoe kunnen roepen. Deze man vertegenwoordigt hondertachtigduizend kiezers. Allemaal fijne groene linkse mensen die graag andermans kinderen willen laten afslachten. Als hun eigen Sterre, Diederik Jan en Bastiaantje maar in de bakfiets naar de opvang kunnen.

    • Colt

     En die andere 3.458.834 linkse stemmers dan, die tegen de oorlog zijn? En dan heb ik de 188.000 stemmers van de PvdD niet eens mee gerekend (die wil niet links of rechts zijn). En wat te denken van de VVD, CDA, PVV en andere rechtse klaagclubjes die wel voor oorlog zijn? Of telt dat niet?

     Daarnaast heb je een nogal bizar idee van socialisten. Sterre? Diederik Jan?? Bastiaantje??? Dat klinkt Gooisch, Wassenaars of Aerdenhouts. Dat volk is zo rechts en kapitalistisch als maar zijn kan.

     • > Dat volk is zo rechts en kapitalistisch als maar zijn kan.

      Niet als ze GL stemmen. Dan zijn ze net zo (mooi-weer) links als jij.

     • Jan

      Volgens mij heeft de PVV tegen de missie in Afganistan gestemd en was daardoor de steun van D66 en GL nodig.
      Daarnaast verwar je VVD met rechts en kapitalistisch. Dat is onjuist. Ze nivelleren harder dan menig CDA-PvdA regering ooit heeft gedurfd en zijn ze met de maatregelen tegen de ZZP-ers behoorlijk naar links doorgeschoten.
      We kennen in NL eigenlijk alleen maar slechte en hele slechte partijen. Links of rechts is allang niet meer wat het was.

      • Colt

       “Daarnaast verwar je VVD met rechts en kapitalistisch.”
       Dat zijn ze ook beste Jan. De VVD is heel kapitalistisch. Ze zijn de rots in de branding voor de ondernemer en willen niks anders dan het kapitalisme.
       Ik denk dat jij het verward met minarchisme of “klassiek kapitalilsme” (wat in mijn ogen nog net zo beroerd is).

       “Ze nivelleren harder dan menig CDA-PvdA regering ooit heeft gedurfd en zijn ze met de maatregelen tegen de ZZP-ers behoorlijk naar links doorgeschoten.”
       WAT!? Heb je het nieuws niet gevolgd? Ze hebben “toegegeven” aan de PvdA-eis tot nivellering. Dat ging na veel protest van de VVD-stemmers niet door en dat was het moment dat Rutte eens lekker in de handjes wreef.
       Ze nivelleren NIKS! Ze zijn misschien wat minder rechtse koers gaan varen, maar dat maakt ze nog niet links.

       “We kennen in NL eigenlijk alleen maar slechte en hele slechte partijen. Links of rechts is allang niet meer wat het was.”
       Vertel mij wat. Daarom ben ik politiek buiten-parlementair geraakt. Er is geen een partij die volgens mij oprecht kan zeggen dat ze anti-kapitalistisch is. Daarmee is de hele socialisten-status er echt wel vanaf. Alleen de SP doet nog een beetje zijn best, al stelt dat ook weinig meer voor.

       Reken er trouwens wel op dat neo-nazi’s wel PVV stemmen, maar revolutionair linksen massaal zich onthouden van het uitbrengen van een stem. Het is alleen nog een farce. Democratie in Nederland bestaat niet meer (politiek gezien).

       • Jan

        De anti-pvv lobby wil Wilders maar al te graag afschilderen als neo-nazie. Niets is minder waar. Hij is in Israel een graag geziene gast en is juist heel erg pro israel.
        Ik zie van Agt, van Bommel, Gretta en hun vrinden veel meer als de moderne nazies.

        • Jan

         zonder een e achter de nazi

        • Colt

         Vind je het gek? Hij is net als de Israeli’s enorm anti-Islam. Een vijand van mijn vijand is mijn vriend.

         • Jan

          Hij is niet tegen de islam in zijn algemeenheid, maar vooral tegen de islamisering van Nederland. Dat is echt wat anders. Dat het een rare man is en dat hij een raar gevoel voor humor heeft (kopvoddentax en zo) is weer wat anders.

          • Colt

           “Hij is niet tegen de islam in zijn algemeenheid, maar vooral tegen de islamisering van Nederland.”
           Dat is vreemd, want Metro berichtte onlangs nog dit:

           “De PVV-leider noemt de islam ‘de grootste ziekte die ons land de afgelopen eeuw heeft gehad’, en die moet volgens hem keihard worden aangepakt.”

           Dat is voorbij “tegen de Islamisering van Nederland”; dat is gewoon tegen de Islam in zijn algemeenheid.

           Termen als “Kopvodden” is daarbij enorm denigrerend en een directe aanval op het geloof van vele mensen. Was dit humor dan zouden we de keppeltjes en de kledendracht van sommige dorpen in Nederland ook als kopvodden kunnen bestempelen. En wat te denken van de Kruisjestaks?

       • Roberto la Verita

        Ze nivelleren NIKS! Ze zijn misschien wat minder rechtse koers gaan varen, maar dat maakt ze nog niet links.
        ==============================================
        De Rest van hun (neo)liberale bedoelingen,gaan ze gewoon binnen halen samen
        met het CDA,D66,PVV,en evt GL,en dat is na dat ze de rit hebben uitgezeten,of na een val van dit Kabinet,en met de PVV,het bloed kruipt waar het Gaat,de PVV is en blijft rechts,en dat veranderd nooit.
        Roberto

     • Jan

      Om de verwarring compleet te maken… De VVD is de enige partij die (keer op keer weer) maatregelen treft die de huizenbezitter raken. De rest roept dat alleen maar. De VVD is al jaren de meest linkse partij in nederland.

      • Colt

       Het treft de arbeider en niet de ondernemer/kapitalist. Links? Laat me niet lachen.

       • Jan

        Voor mij zelfs extreem links…
        In woorden rechts, de kiezers zijn vaak ook rechts en (wat jij noemt) kapitalistisch, maar in essentie als het er op aan komt zijn ze links en dan van het niet-nadenkende soort.

       • Jan

        Heel erg eng links zelfs.

        • Colt

         Dom…heel erg dom…Socialisme is een arbeidersbeweging. IS dus tegen de bazen en kapitalisten. Waarom zou de arbeidersbeweging zijn eigen achterban raken? Waarom?

         • Jan

          We waren het toch eens over de kwaliteit van de nl partijen?
          Je waarom is terecht. Ja, waarom eigenlijk. Wat steekt daar achter?
          Het antwoord is onkunde!

          • Colt

           We waren het eens over de kwaliteit van de Nederlandse politieke partijen. We zijn het schijnbaar nog steeds niet eens dat geen van die partijen überhaupt aanspraak kan maken op de titel “Socialistisch”.

           Wat ik dus probeerde te zeggen, is dat de VVD verre van links is. Misschien in zijn totaliteit gezien nabij het centrum, maar absoluut nog niet links.

         • Roberto la Verita

          Ik zou daar aan toe willen voegen,dat het misschien wel het belangrijkste punt is het opkomen voor de armen en verdrukten waar ook ter wereld,vandaar dat ze zich NIET keren tegen de buitenlanders,
          Roberto

          • Jan

           Volgens mij haal je hier wat zaken door elkaar.

          • Colt

           Nee, beste Jan. Jij schijnt toch echt het één en ander door elkaar te halen. Roberto heeft compleet gelijk.

           Het geeft niks dat je het niet precies snapt, de term socialisme wordt in de scholen en de media al jaren egaal genoemd met Stalin en zijn bizarre systeem, wat iedereen nog communisme noemt, maar het niet is.
           Wat ik je wel kwalijk neem (en met jou ook Richard en Rikkert) is dat jullie ook niet willen snappen dat socialisme niet is wat jullie denken wat het is. Roberto, Arjan en ik proberen jullie te vertellen hoe socialisme wel werkt, maar het enige wat wij terug krijgen is dat we niet weten waar we het over hebben.
           Zouden wij niet iets dichter op het vuur zitten? Zou “links” niet een uitgebreide verzameling zijn van diverse stromingen? (overigens net als rechts)

      • Roberto la Verita

       De VVD is al jaren de meest linkse partij in nederland.
       ===================================
       Kom nou Jan dat geloof je toch zelf niet?Maarja een grapje moet kunnen.
       Ik zie Rutte nog niet door de wijken lopen,die beweegt zich liever tussen de ondernemers,de grote wel te verstaan,want die bij het MKB zijn evenveel slachtoffer van dit neo-Liberale beleid,En kijk Jan,ik ben OOK huizenbezitter,maar moest noodgedwongen wegen de woning nod wel.ik heb daar geen voordeel van gehad,dan moet je toch echt zijn die vele huizen hebben,en als de VVD dan(jaren geleden doopr hun beleid

    • Colt

     Zo denkt links erover:

     [img]https://sphotos-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-prn1/q71/1239479_567869406606725_2069715828_n.jpg[/img]

 3. Arjan Fernhout

  Nou, Bram van Ojik heeft i.i.g. niet geluisterd naar de ‘socialisten’ in Syrië.

  = We bury our dead and will look after our wounded. We will only be more determined and resolute in our struggle for the fall of the murderous and destructive regime and the victory of our people’s revolution.

  For the edification of Syria for freedom, justice, equality and social justice

  No to Washington! No to Moscow!
  No to Riyadh! No to Tehran!

  Glory to the martyrs and healing for the wounded and victory of the popular revolution all the power and wealth of the people

  Revolutionary Left Current in Syria Damascus on August 21, 2013 =

  http://syriafreedomforever.wordpress.com/2013/08/21/statement-of-the-revolutionary-left-current-in-syria-on-the-massacre-in-the-region-of-east-ghouta-resulting-use-of-chemical-weapons-by-the-assad-regime/

  Begin vorig al plaatste ik kanttekeningen bij msm toen men algemeen verwachtte dat Assad snel zou verdwijnen. Geschiedenis.nu geeft goede informatie. Voldoende om aan te geven dat Richard doorgaat met het zoeken van slachtoffers.
  http://www.nrc.nl/nieuws/2012/03/08/fotograaf-william-daniels-overleefde-de-aanval-in-homs-dit-is-zijn-verhaal/
  http://www.geschiedenis.nu/?p=3187

 4. Ik heb toevallig geluisterd naar kamerbreed en weet dat Bram Ojik slechts een beeld schetste van waar het naar toeging en dat ingrijpen onvermijdelijk was. Hij deed dit vanuit zijn expertise als voormalig diplomaat. Niet als leider die het standpunt van van GroenLinks verkondigd.

  • Jan

   Vertel maar… wie moet er ingrijpen? wie is the good guy en wie is the bad guy hier? wiens leven gaan we opofferen voor deze zaak?

  • Jan

   Als de VS ergens ingrijpt dan spelen ze voor God volgens de tegenstanders. Als ze niet ingrijpen dan zijn ze volgens diezelfde mensen ook fout bezig. De rest van de wereld kijkt toe en roept alleen maar dat de VS niets mag doen.

   • In de analyse ging het er om dat ingrijpen al vaststaat de vraag is meer met wie, hoe en wanneer. Er staan meerdere landen klaar. Want ja het Westen blijft denken voor God te kunnen spelen en wil invloed in de regio blijven houden.

    • Jan

     Het probleem hier is juist dat het westen nou eens niets heeft gedaan en daardoor de Brammetjes ineens “analyseren” dat wie (VS, het westen), hoe (raketten, bommen, en dan erg veel daarvan) en wanneer (als we genoeg gespaard hebben misschien) er kan of moet worden ingegrepen.
     De russen en chinezen zullen het niet doen. Ze kijken wel uit.

   • Colt

    ” Als ze niet ingrijpen dan zijn ze volgens diezelfde mensen ook fout bezig.”
    Nee hoor. Gewoon handjes thuis houden. Ze grijpen alleen in als ze er zelf beter van worden. Niks God, niks redder, gewoon egocentrist.

  • Dus brammetje loopt hier standpunten te roeptoeteren waar zijn eigen partij niet achter staat?

   Misschien is brammetje eigenlijk d66? Zou zomaar kunnen? Of zou hij toch stiekum pvv stemmen?

   • Het was een analyse niet het verkondigen van een standpunt. Luister naar de uitzending. http://www.tros.nl/tros-radio-tips/kamerbreed/kamerbreed-laatsteuitzending/

    • Jan

     GL is met Brammetje veel beter af dan met Jolanda Sap.
     Op naar de nul zetels! De stekker uit GL.

     • Jan

      GL, bijna net zo eng als de VVD trouwens.

     • Roberto la Verita

      Jan ,je weet toch nog wel het onstaan van GL,het was een samen gaan van ik meen 5 partijen w.o. de CPN en de PSP,wel het socialisme van de CPN is er uit,en ook het pacifisme van de PSP.
      Roberto
      ps bedankt voor de tip,maar is het niet mogelijk omdat binnen het kader toedoen,
      het gebruik van de Ctrl toetsen is mij bekend en wordt door mij veelvuldig gebruikt,maar ik gebruik geen Word voor het schrijven op een Blog.
      Het ziet er bnaar uit dat het iets heeft te maken met de Compabiliteitsweergave

      • Jan

       Het waren er vier… PSP, CPN, EVP en PPR.
       CPN was communistisch en niet Socialistisch. Dat is toch net wat anders.
       De enige partij die wel eens in een regering heeft gezeten was de PPR. Hun enige wapenfeit was dat de de populaire radiopiraten (Veronica, Noordzee en Caroline) van zee hebben hehaald ondanks een hele massale demonstratie hiertegen.
       Waarvan acte.

       • Roberto la Verita

        Nee Jan,hun streven was Communisme,een utopie trouwens,want geen enkel mens is gelijk,dus ook hun wensen niet,het enige wat haalbaar is ,is een democratisch Socialisme,en daar heb je GEEN partij voor nodig(als eenmaal het democratisch socialisme de baas wordt)
        Roberto

        • Colt

         Ho, kleine verwarring geloof ik.

         Ik denk dat jij met democratisch socialisme iets van anarchisme bedoelt? Iedereen de baas en toch niemand?
         Dan kan ik zeggen dat na de overgangsperiode van socialisme naar communisme elke partij zou moeten wegvallen en er dus eigenlijk anarchisme ontstaat.

         Het grote verschil is dat anarchisten niet geloven in de optie van de overgangsfase.

         • Roberto la Verita

          Colt,
          In mijn ogen is er altijd een vorm van overgangsfase,ik zie Commmunisme als een Utopie,en volgens mij niet haalbaar,want hoe wil je de mens prikkelen voor een goede prestatie?niet alleen voor zichzelf maar ook voor de maatschappij.
          Want als 2 mensen zich allebij voor 100 % inzetten,dan wil dat niet zeggen ,dat ze ook hetzelfde presteren.
          Dus er zal altijd een prikkel moeten zijn.
          Roberto

          • Colt

           Dat is nou juist het mooie van communisme: Je wordt niet gedwongen om iets te doen omdat je anders omkomt.
           Als er een tekort is aan brood, moet jij eens opletten hoeveel mensen ineens bereidt zijn bakker te zijn voor die dag. Lijkt me geweldig! Weekje bakker, maandje kleermaker. Ieder natuurlijk zijn specialisme, maar je wordt niet gedwongen elke dag niet meer te kunnen zijn dan je bent.

           De prikkel bestaat dus vooral uit het herkennen en erkennen van een tekort. Zodra dat wordt opgepikt, wordt er naar gehandeld.
           En moet jij eens opletten: hoeven mensen zich allemaal nog maar voor 60% in te zetten. Er is dan namelijk veel minder verspilling en er zijn geen zinloze baantjes meer.

     • Colt

      Het zal me wat. Weer een niet socialistische partij minder. Maakt het ons weer wat makkelijker. Al zal het niet veel verschil maken.

 5. Pingback: Syrie: To go or not to go | The Logic Free Zone

 6. Pingback: Moeten wij naar Mali? | The Logic Free Zone

 7. Pingback: Zwiterse luchtmacht: Working nine-to-five! | The Logic Free Zone

 8. Pingback: Ondertussen in Syrie … | The Logic Free Zone

 9. Pingback: Lekker spinnen met … Van Baalen over een Europese leger | The Logic Free Zone

 10. Pingback: Extra geld voor Defensie nodig? | The Logic Free Zone

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.