Boycot Rusland?


Data: Wikipedia

Data: Wikipedia


Homowetten

In Rusland is het verboten om in het openbaar homo te zijn of er zelfs maar over te praten. Niet alleen dat maar de wetgeving is onlangs nog eens flink aangescherpt.

Dat kan niemand verbazen. Putin is een dictator die zijn politieke tegenstanders in de bak gooit of eenvoudig weg laat vermoorden. Dan kan zo’n gesundes volksempfinden wetje over homo’s er ook wel bij: Houd het volk lekker strak!

Hier in Europa zijn we meteen geweldig geshockeerd. Dat kan toch niet zomaar? Discussie alom. Stephen Fry roept iedereen en zijn kanariepietje op tot boycot. We zullen die Russen wel eens een lesje leren.

Maar zoals altijd zijn er weer mensen die zeggen dat dit geen zin heeft. Sport en politiek -lees geld en macht- moet je niet mixen en het is ook zo zielug voor al die atleten. Daarbij loopt de meerderheid van de burgers er sowieso niet warm voor -het zijn maar homo’s toch, een gayparade is wel genoeg?

Wat dan wel?

De oplossing is -zoals zo vaak in dit soort situaties- simpel: Follow the Money. Boycotten heeft geen kruimel zin -niemand zal het een kouwe rotscheet schelen als Nederland niet komt opdagen- en verzandt toch in een wellis-nietus spelletje. Veel simpeler is gewoon de Russen in hun portemonnee te treffen. Want Putin mag dan een diktatortje zijn: Ook in Rusland gaat alleen de zon voor niks op.

Gazprom exporteert voor misschien wel 100 miljard dollar naar Europa. Dat hebben wij nodig omdat we zelf te weinig gas hebben. Het is ook duur: Wij betalen gemiddeld $12 per BTU, in de VS is dat rond de $3, een kwart. De reden is natuurlijk simpel: In de VS wordt er heel veel shale gas opgepompt. Fracking dus.

Dat kunnen wij in Europa ook. In Frankrijk maar vooral in Polen zijn enorme formaties die vol zitten met gas. Brengen we die in productie dan hebben we de komende decennia het Russische gas niet meer nodig. En dat zul je zien: De eerste wet van Petropolitics. Dan opeens willen de Russen zich wel gedragen.

Maar dat gaat niet gebeuren. Want mensenrechten zijn fijn voor de zondag avond, doordeweeks zijn linksche menschen gewoon tegen fossiele brandstoffen. En helemaal tegen shale gas. Stel je voor zeg: Tien jaar lang voor niks gedemoniseerd! Dat gaan we dus niet doen. Russische homo’s kunnen verrekken!

‘Eigen blinde vlek eerst’ heet dat in goed Nederlands.


Voor wie met eigen ogen wil zien hoe ver linksche menschen gaan met het demoniseren en angst aanjagen: Zie volgend filmpje.

28 reacties

Opgeslagen onder Links

28 Reacties op “Boycot Rusland?

 1. Colt

  Hehe, toch grappig om je bezig te zien.

  Rusland is het nieuwe Amerika, inclusief de idiote homohaat, vrouwenonderdrukking en (binnenkort in een theater bij u in de buurt) een lynchpartijtje hier en daar.
  Ik weet geen cijfers, maar ik durf te wedden dat in Rusland het percentage van de bevolking dat in de bak zit, al aardig dat van Amerika nadert.
  Het kapitalisme heeft er in vol volume toegeslagen, inclusief onderdrukking van alle mogelijke partijen, behalve de oligarchen.
  Get rich or die. Follow the money, toch?

  Aan het eind van de dag ben ik Links, tegen onderdrukking van wie dan ook, tegen schaliegas (daar is gewoon een nederlands woord voor) omdat het in hoge mate en met grote waarschijnlijkheid schadelijk is voor de gezondheid en ik ben tegen de monopolie op fosiele brandstoffen.

  Ik zou wel graag meer groen energie zien en een afname in fossiele brandstoffen, omdat er nou eenmaal nogal wat milieutechnische en gezondheidsproblemen aan kleven.

  Demoniseren van Schaliegas kunnen de bedrijven zelf wel. Nooit het filmpje gezien van de brandende keukenkraan?

  https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&ved=0CC8QtwIwAA&url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DPRZ4LQSonXA&ei=gLcVUuKaFpOHhQfYoYHgAw&usg=AFQjCNG2_38CtppHlkua9A8rynAa77-z8g&bvm=bv.51156542,d.ZG4

  https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&cad=rja&ved=0CDsQtwIwAg&url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3Dd6G6Ap-mF0k&ei=gLcVUuKaFpOHhQfYoYHgAw&usg=AFQjCNEccb8Yz-V8EnXRDcxk–hORh9WpA&bvm=bv.51156542,d.ZG4

  Foutje bedankt. Nee hoor, is gewoon veilig…

  Maar goed, het zal wel weer de schuld zijn van links. Dat is namelijk veel makkelijker voor rechts, dan eindelijk eens toegeven dat ze fout zitten.
  Je geeft echt het meest bizarre idee ooit: meer kapitalisme tegen ongelijkheid! Hoe…ik…wat?

  • Colt

   Sorry dat ik niet voldoe aan jouw Linkse stereotype. Ik ben nou eenmaal geen gemene, stelende, werkschuwe Stalinist. Ik ben heel down-to-earth, geloof niet dat de staat ons iets goeds brengt en dat kapitalisme meer kapot maakt dan je lief is. Daarnaast vind ik gezond blijven best wel een soort van belangrijk. Jij niet?
   Ach natuurlijk niet, dat schaliegas komt natuurlijk niet uit jouw achtertuin.

   • Dat gasland filmpje is al een tijdje ‘discredited’. Daar klopt niks van.

    Dat is gelijk het grote probleem: Dit soort mensen roepen leugens en halve waarheden en daardoor gaat de gewone man nog geloven ook dat shale gas gevaarlijk is. Kijk maar bv naar jezelf: Jij bent er ook tot op het bot van overtuigd.

    • Colt

     Nee, ik zeg dat het zeer waarschijnlijk is. Zolang er geen duidelijke rapporten en onderzoeksresultaten zijn die bewijzen dat het wel veilig is, ben ik tegen. Daarnaast, je was er toch zo van overtuigd dat er nog genoeg gewone olie was? En die bel in Australië dan? Waarom een zo inefficiënte willen als je het gewoon uit de grond kunt pompen?

     Of ben je toch niet zo verzekerd van jezelf?

     Daarnaast, waar rook is is vuur. Zolang de wereld is vergeven van de roddels, zal er wel een kern van waarheid in zitten.
     Daar reageer jij tenslotte toch ook op. Wie zegt dat er nog zoveel olie is? Speculaties. Roddels.

     • Colt

      Even geleend van Wikipedia (http://nl.wikipedia.org/wiki/Schaliegas#Weerstand_vanuit_de_bevolking_en_wetenschap):

      “Door alle berichtgeving omtrent de winning van schaliegas, is er veel onrust ontstaan in Europa bij de bevolking. Met name de ondoorzichtige en controversiële verhalen zorgen voor een toenemende mate van ergernis en onrust. In Frankrijk, Duitsland, Zuid-Afrika, Canada en Ierland zijn er veel burgerinitiatieven ontstaan die pleiten voor meer openheid of zelfs oproepen tot een totaal verbod.
      In Nederland zijn inmiddels exploratievergunningen aangevraagd voor ongeveer een derde deel van het landoppervlak. De vergunningenaanvragen betreffen delen van provincies Brabant, Zeeland, Limburg, Gelderland, Utrecht, Overijssel en Flevoland. Er is een anti-schaliegaspetitie gestart.[41] In Haaren is door de lokale bevolking een platform opgericht, genaamd “SchalieGASvrij Haaren”.[42] In april 2012 is een landelijke stichting opgericht met het doel het verzet tegen schaliegas te bundelen, Schaliegasvrij Nederland. Tientallen hoogleraren riepen de Nederlandse regering op om geen schaliegasboringen toe te laten in Nederland, omdat de eventuele winsten volgens hen economisch en ecologisch niet zouden opwegen tegen de schade aan de waterhoudende grondlagen waarvan de Nederlandse economie deels afhankelijk is.[43]
      Voor zover bekend is nog nergens ter wereld een breed en onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd naar de kortere of lange termijn milieu-effecten van schaliegas[bron?]. Het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie laat onder druk van de protesten een onderzoek uitvoeren naar de milieu-effecten van schaliegas.
      De Amerikaanse documentaire Gasland geeft een kritische benadering van het onderwerp. In de film wordt de Amerikaanse winning van schaliegas bekritiseerd.”

      • Colt

       Maar goed, vergeet je de filmpjes.

       Milieudefensie komt met nadelen als: Milieuvervuiling, aardbevingen en verzakkingen.
       http://www.milieudefensie.nl/schaliegas

       Maar goed, dat is vast te links voor je. Volgende kandidaat.

       De beweging Schaliegasvrij Nederland heeft een waslijst aan problemen.
       https://www.schaliegasvrij.nl/factsheet-schaliegas/

       Nog steeds te links? (al is er eigenlijk niks links aan, maar goed).

       Dit zegt de overheid er over:
       “Het onderzoek dat de minister van Economische Zaken laat doen, kijkt naar alle mogelijke risico’s en gevolgen. Bijvoorbeeld:
       -de uitstoot van methaan bij boringen;
       -de risico’s van het boren en fracken voor het grondwater en drinkwater;
       -de kans op bodemdaling en aardtrillingen.”

       http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/schaliegas/risico-s-van-boren-naar-schaliegas

       Anyway, rapporten moeten we hebben!
       En die komt er! Vandaag nog in het nieuws: er komt een mooi schaliegas-rapportje waarvoor mensen geen onderzoek hebben gedaan, maar boeken gelezen.

       Juist. Echt heel grondig gebeurt.

       “Het wordt uitgevoerd op basis van enkel literatuurstudies en kijkt niet naar de locatiespecifieke gevolgen bij boorlocaties in Nederland. Daarnaast worden de klimaatgevolgen van schaliegaswinning in het geheel niet onderzocht, terwijl dat wel in de onderzoeksopdracht stond.”
       http://www.nu.nl/politiek/3556882/nederland-kan-beginnen-met-boren-schaliegas.html

       Nee, zo lang er geen fatsoenlijk onderzoek is uitgevoerd, ben ik tegen.
       Daarnaast, Nederland is veel te klein en dichtbebouwd voor die onzin. Het is natuurlijk niet te vergelijken met de uitgestrekte stukken niemandsland in Amerika en Rusland. Maar zeg dat maar niet, we zouden nog gaan twijfelen.

       • Jan

        Ik denk dat de bewoners van Groningen het helemaal niet erg vinden als we Schaliegas gaan winnen… In (onder) de randstad bijvoorbeeld.

        • Colt

         Denk je? De NAM blijft gewoon net zoveel gas wegpompen als ze nu doen. Dat wordt echt niet minder. Sowieso de eerste decennia niet of nauwelijks. Het is maar de vraag of de proefboringen iets gaan opleveren en als dat zo is, waar en hoeveel.

         Denk je dat de Groningers graag zien dat er meer mensen met een zelfde probleem bij komen?
         Geloof me, de randstad blijft netjes bebouwd met huisjes voor loonslaven. Geen Windmolenparken daar, geen gasboringen daar. Mocht daar iets verzakken…de schade loopt dan hard op!

      • piet

       medemensen,
       om te leven is zuiver water het belangrijkste, dus pas op met chemische stoffen in onze grondwater te pompen bij schaliegas winning. natuurlijk gaat onze overheid en zijn partners(shell,….) weer inzetten op schaliegas om onafhankelijk van Rusland te worden….
       Laten we gewoon maximaal inzetten op duurzame manieren om onze energie behoefte te voorzien en echt onafhankelijk te worden van poetin en zijn vrienden.
       Start de acties!!! Ik ga morgen al zonnepanelen bestellen en verder kijken hoe ik af kan van de afhankelijkheid van asocialen. Echt onacceptabel hoe men nu omgaat met de gestorven mensen bij ramp!!!

 2. Arjan Fernhout

  Je vervalt in herhalingen. Ik verzeker je dat Gasunie bepaald niet zit te trappelen om zo’n boycot. Integendeel. Maar ga eerst maar eens studeren.

 3. Veel bedrijven lijden verlies op hun Amerikaanse schaliegas-projecten.
  http://www.businessweek.com/news/2013-08-18/shale-grab-in-u-dot-s-dot-stalls-as-falling-values-repel-buyers-energy
  Shell had zich ook al schaliegasrijk gerekend en moest 1,2 miljard dollar afschrijven.
  Don’t believe the hype.

 4. Foutje: Shell moest 2 miljard afschrijven op schaliegasreserves.
  Ik hoop niet dat de Nederlandse automobilisten ervoor moeten zorgen dat de aandeelhouders van Shell niet gaan morren.

 5. Achterlijke linkse debielen die altijd moedwillig tegen het normale ageren.
  http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/boren-naar-schaliegas#node_367901
  Linkse kritiek is op niets gestoeld, nooit, nergens!
  Fuck linkse idioten.

  • Colt

   En daar is ‘ie weer! Raas raas, tier tier, nog wat woordendiarree, links.
   Yup. Bijna een gesprek.

   Maar goed, debiliteit vind jij normaal en daar moet je vooral niet aan morren. Je zult toch eens al jaren iets zinloos doen. Gewoon niet geloven en doorgaan met wat je doet. Stug volhouden. Niet afwijken van de lijn die anderen voor je hebben uitgezet. Vooral niet zelf nadenken. Niet doen. Nee, stop daarmee. Dat willen de rechtse idioten niet, dan zijn ze de controle over je kwijt!

   Maar goed, even inhoudelijk. Bij het fracken kan het grondwater besmet raken met de frackingvloeistof. Daar gaat je nederlandse biertje! Die worden namelijk nu nog met zuiver grondwater gebrouwen. Daar had je nog niet bij stilgestaan zeker?

  • Jan

   Ik beschouw mezelf op de links-rechts schaal als best wel behoorlijk rechts. VVD vind ik bijvoorbeeld tegenwoordig een naar linksig clubje.
   Dat wil niet zeggen dat ik niet kritisch kijk naar de plannen die we in het algemeen hebben. Gas leek (en bleek) een zegen tot we de gevolgen zagen in Groningen. Steeds vaker aardbevingen en huizen die scheuren waar je bij staat. Ik zeg niet dat we niet moeten boren naar schaliegas, maar wel dat we goed moeten kijken waar het zit en wat de gevolgen zijn van winning. Tot die tijd zeg ik : NIET DOEN!! Bedenk ook dat de opbrengsten volgend jaar wellicht hoger kunnen zijn dan dit jaar als we even wachten.

   • Honderden miljarden aan gasopbrengsten laten lopen / aan islamofascisten geven alleen maar omdat we een paar scheurtjes in een tiental huizen hebben?

    Je bent niet goed wijs! 😉

    • Jan

     Het is wel iets erger dan die paar scheurtjes. Ik zeg niet dat we het moeten laten lopen, maar wel dat we even goed moeten onderzoeken wat de gevolgen zijn. Daarnaast wordt de prijs van energie steeds hoger en dus is het niet erg als we even wachten met de winning. Morgen verdienen we er wellicht veel meer aan.
     Ik snap de relatie met dat andere onderwerp (waar we het wellicht overigens helemaal mee eens zijn) niet echt. De geldstroom naar de zieligheidsindustrie of naar onze baardvrienden heeft hier toch geen relatie mee??

    • Colt

     “Honderden miljarden”

     Nee, jij bent niet goed wijs! We hebben geen idee hoeveel en of er überhaupt iets zit. Daarnaast moet het er wel veilig en verantwoord uit te halen zijn. Er kan wel een miljoen liter in de grond zitten, maar als je het er niet uit kunt halen omdat anders de helft van Amsterdam verzakt, heb je in feite niks.

     Wel reëel blijven, Richard.

 6. vanhetgoor

  En plots is schaliegas de redding van de homo’s in Rusland. En windmolens zijn een wisse dood voor de vogels. Schaliegas bespaart ons miljoenen en nutteloze windmolen kosten heel veel dieselolie om de computers zogenaamd aan de gang te houden.

  Laten we eens Joden met Marokkanen omwisselen, of in dit geval schaliegas met windmolens. Windturbines zijn de redding voor homo’s in Rusland. Schaliegas is een zekere dood voor vogels. Het gebruik van windmolens bespaard miljoenen en het kost veel dieselolie om schaliegas te winnen.

  Verrek! Marokkanen zijn ècht de nieuwe joden! Schaliegas is de nieuwe windenergie!

  Of joden zijn de nieuwe Marokkanen en windenergie is het nieuwe schaliegas. Wanneer gaan die stokpaardjes nu eens af van die platgetreden paden?

 7. Jan

  Hmm, doe mij de joden maar. Ik heb helemaal niets op met Marokkanen.

  • Colt

   Ik heb niks met tradities en religie. Ouderwetse bullshit. Boeken naleven van honderden zo niet duizenden jaren oud.

   Nee doe mij maar gezond verstand.

   Maar je praat wel over twee verschillende dingen, Jan. Appels en Peren. Geloof en afkomst. En als ik eerlijk moet zijn: volgens mij zijn ze net zo gevaarlijk (Israël en midden-oosterse landen)

   • Jan

    Toevallig vaak nog hetzelfde boek ook.
    Het grote verschil is wel dat de een zichzelf verdedigt en de ander onze eigen samenleving verafschuwd en bedreigt.
    En ja, als je het over regimes en regeringen hebt dan kan je behoorlijke vraagtekens zetten bij al deze landen. Hoe dichter bij de evenaar hoe groter de zonnesteek.

    • Colt

     Haha! Ja het is maar net hoe zwart/wit je het ziet.

     Zouden de Palestijen en andere (door het imperialistische westen aangevallen) midden-oosterse landen zich niet ook verdedigen?
     Zij hebben al decennia het gevoel dat ze moeten voldoen aan de westerse leefstijl. En die wordt ze met harde hand opgelegd. Afschuw…gek hè?

     Je zou altijd vraagtekens moeten zetten bij regimes en regeringen. Ook het regime in Nederland. Het houdt willens en wetens een systeem van uitbuiting en onderdrukking in stand. Een dictatuur met een schijn van democratie, maakt nog geen democratie.

     • Colt

      Nog even over je opmerking “Hoe dichter bij de evenaar hoe groter de zonnesteek.”

      Australië ligt een heel stuk dichter bij de evenaar als Spanje, Griekenland en zelfs Marokko. Ik zal het nog mooier maken: het grootste deel van Noord-Amerika ligt nog dichter op de evenaar als de eerder genoemde drie.

 8. Pingback: Waarom wij kernenergie nodig hebben | The Logic Free Zone

 9. Pingback: Geenstijl.nl: Gazprom heeft ons bij de kloten | The Logic Free Zone

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.