Vogelaarwijken en het gezonde verstand


The face of Evil - Ella Vogelaar

Heel gek

Wat blijkt?

[SCP]: Het beleid van de afgelopen jaren om achterstandswijken op te knappen heeft weinig effect gehad. Ook al is er een miljard euro geïnvesteerd.

Tja. En dus?

Hou op met knuffelen?

Feit is natuurlijk dat iedereen met iets meer verstand dan een goudvis al jaren doorhad dat een verbouwinkje meer of minder niet gaat helpen. Alsof je kansloze criminelen en haatbaarden met een nieuw behangetje in het gareel krijgt. En wat is nou een miljard onder vrienden? Niet veel als je het zelf niet hoeft te verdienen, toch?

Maar goed, laat ik wat constructiefs zeggen. Hoe dan wel?

Bijvoorbeeld door uitkerinkjes te beperken. Een jaartje lijkt mij lang zat. Wie dan nog geen baan heeft zoekt niet hard genoeg. Of door huursubsidie te stoppen. Wie na een jaar nog steeds huursubsidie nodig heeft woont eenvoudig weg te duur. En door bijvoorbeeld het minimum loon af te schaffen. Door baantjes te verbieden kom je natuurlijk nooit verder.

Maar goed, geen enkele schele kans dat het gezonde verstand zal doorbreken bij al onze linksche vrienden. Die laten zich geen kans ontzeggen om eens flink te knuffelen. Zeker als ze zelf daar een flinke boterham aan verdienen!

3 reacties

Opgeslagen onder Politiek

3 Reacties op “Vogelaarwijken en het gezonde verstand

  1. Pingback: De minimumloon fabel | Kblog

  2. Colt

    Dat zij ik jaren geleden al, dat dat niet zou werken. Zolang je in Nederland de oorzaken van het ongenoegen en de dieper liggende redenen (aka Racisme en Kapitalisme) niet aanpakt gebeurt er geen zier.

    ps. Denk je niet dat ivm met de crisis en het nog immer razendsnel stijgende aantal werklozen, het aantal diefstallen en overvallen zal stijgen? Let maar eens op hoeveel ‘gewone’ Nederlanders daar tussen zitten.
    Maar daar hoor je nooit iets over: “Het was een blanke man, waarschijnlijk van Nederlandse afkomst, met een duidelijk Amsterdams accent.”

  3. Pingback: Discriminatie of door schade en schande wijs geworden? | The Logic Free Zone

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.