Wapens voor Syrie?


Syrie

Meer geweren?

Amerika en Europa gaan de Syrische opstandelingen van wapens voorzien:

Syrische oppositiegroepen krijgen spoedig ‘alle benodigde materieel en uitrustingen’ van een groep samenwerkende landen in het Midden-Oosten, Europa en Amerika.

Tja. Goed plan? Slecht plan?

De vijand van mijn vijand is niet mijn vriend

Ik heb een ander voorstel. In plaats van wapens naar het Syrisch ‘verzet’ sturen we gewoon een peloton bontkraagjes! Nu is het nog ‘verboten’ om te ronselen voor Syrië, maar met een beetje moeite -giro 555 van de samenwerkende hulporganisaties- moet dat toch te organiseren zijn. Gezellig al het Marokkaans tuig in een bus naar Koerdistan en dan hoppa de grens over. Als compensatie leveren we Assad dan weer wat Kalasjnikovs, een plus een is twee en iedereen happy.

Conclusie

Let’s face it: Die oorlog in Syrië is een mix tussen islamitische Fascisten en een krankzinnige dictator. Tegelijkertijd hebben wij hier bergen moslims die het maar wat stoer vinden om te gaan paintballen in Damascus.

Laat ze toch. Laat gaan. Niet mee bemoeien. Geef ze dat busreisje desnoods cadeau. Broodtrommeltje er bij, flesje water, Kalasjnikov met wel een heel magazijn erbij en klaar is Kees! (*) Scheelt ons klauwen met geld, de moslims hier thuis ook weer blij en hupsakee: Vooruit met die geit.

Twee vliegen in een klap zou ik zeggen.


(*) Klein puntje: Paspoort afgeven bij de grens. Eens gekozen blijft gekozen! Van ruilen komt huilen!

9 reacties

Opgeslagen onder Islam

9 Reacties op “Wapens voor Syrie?

 1. Blitskikker

  Bewapenen van de Mujahideen toen die in Afghanistan tegen de Russen knokten leek destijds ook zo’n slim idee. Kennelijk heeft het Westen niets geleerd van die ervaring.

  • Precies!

   Een ezel stoot zich in het gemeen geen twee keer aan dezelfde steen. Dus ik zeg: Boots on the ground, of in dit geval air-nike’s, samen met gejatte scooters!

   Hoppa!

 2. Arjan Fernhout

  Geef mij maar manager die onder vier ogen toegeeft niet van de hoed en de rand te willen weten omdat hij mij dan alleen maar in de weg staat. Er is nog een geweest die me gesmeekt heeft om een foutje te maken (dat maakte ik ervan) en dat wilde ik in dat specifieke geval wel invullen. Ik zeg maar zo: er is botheid en botheid.

 3. Colt

  Twee kleine kanttekeningen:

  -Het zijn geen Fascisten, maar ultra-conservatieven

  -Het zijn Islamisten (de Moslims die de Sharia als wet willen gebruiken). Dat is wat anders als Islamieten (betere term is moslims). Niet elke Moslim is een Islamist (zoals niet ieder insect een vlinder is, maar andersom wel).

  • Ik hoor wel vaker dat verschil tussen islamisten en islamieten maar dan hoor ik ook weer erdogan die zegt dat er maar een islam is en jihad de weg.

   Verder hoor je van die ‘gematigde’ islamieten nooit wat maar van islamisten juist extra veel.

   Waar zouden die islamieten zich toch verstoppen? Bestaan ze eigenlijk wel? Lijkt mij een broodje aap verhaal dat verschil tussen islamieten en islamisten.

   • Colt

    “Ik hoor wel vaker dat verschil tussen islamisten en islamieten maar dan hoor ik ook weer erdogan die zegt dat er maar een islam is en jihad de weg.”
    Maar dat is dan ook een Islamist.

    “Verder hoor je van die ‘gematigde’ islamieten nooit wat maar van islamisten juist extra veel.”
    Dat is fundamentalist-eigen. Van gematigde christenen hoor je ook nooit wat, maar van fundamentalisten (als de KKK en de Westboro Baptist Church) weer best veel.

    “Waar zouden die islamieten zich toch verstoppen? Bestaan ze eigenlijk wel?”
    Die wonen naast de gematigde Christenen in de woonwijk bij jou en mij om de hoek. Ze hebben een baan, werken hard en houden zich gedeisd.

    “Lijkt mij een broodje aap verhaal dat verschil tussen islamieten en islamisten.”
    Dan is zeker het verschil tussen de VVD en de Fascisten van Mussolini ook een broodje aap?
    Er is zeer zeker een aanzienlijk verschil. En die zit hem in de mate van aanhouden van de heilige geschriften (hoe oud en irrelevant die ook zijn).

  • Een fascist is een fascist, welke naam je er ook aan geeft.

   De term moslim is door de volgelingen van Mohammed zelf verkozen. De term islamisten is verzonnen, om een zogenaamd een kunstmatig verschil aan te brengen tussen de moslims die wel handelen volgens de regels en zij die laks zijn en de hand lichten met de regels.

   De term g*dv*rd*mde *d*oot is van toepassing op iedereen die probeert om de realiteit in slaap te sussen met zoete woordjes, vuile huichelaar!

   • Niet zo schelden. Is slecht voor de bloeddruk.

   • Colt

    Haha! Maar even serieus.

    Fascist is een term die slaat op corporatisch ingestelde, etno-centrische, authoritaire Italianen in de tijd van Mussolini. Die vormde kleine militante groeperingen die Fascis genoemd werden, daar komt ook de term vandaan.

    De Moslims die je bedoelt zijn extreem conservatief en religieus, maar niet corporatisch, niet Italiaans en zijn te laat geboren. Daarom is Wilders ook geen Fascist en was Hitler dat ook niet.

    Dat de term moslim is verkozen door henzelf is totaal irrelevant. Dat deden Christenen en Joden ook. Dat de term Islamist is verzonnen is enkel om onderscheidt te maken tussen Moslims die leven volgens de Koran, maar niet leven volgens de Sharia en Moslims die wel leven volgens de Sharia en die als wettelijk bepalend zien (Islamisten).

    Maar goed, ik ben schijnbaar een vuile huichelaar omdat ik vast hou aan gestelde termen.
    Ik laat me niet in slaap sussen. Ik ben klaarwakker en zie wat er moet gebeuren.
    Mensen die zich door Rutte/Samsom/Wilders/(voer hier naam in van politicus naar keuze) gewillig naar de slachtbank laten leiden daarentegen…

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.