Islamitische school?


Ibn Ghaldoun
Examens jatten

In Rotterdam heb je een Islamitische school, Ibn Ghaldoun. Daar zijn van het voorjaar alle examens gejat:

Veertien van de vijftien gestolen eindexamens op de Rotterdamse scholengemeenschap Ibn Ghaldoun zijn ongeldig verklaard.

Tja. En dus?

De Beste Scholen

Vergelijk dit eens met een artikel van Elsevier ‘De Beste Scholen van Nederland 2012’:

Opmerkelijke nieuwkomer in de lijst met winnaars is de vwo-afdeling van de Islamitische Scholengemeenschap Ibn Ghaldoun in Rotterdam. Enkele jaren geleden behaalde de school nog zeer slechte resultaten en was er sprake van wanbestuur.

Laat ik eens een voorspelling doen: Dit jaar scoort ISG Ibn Ghaldoun ‘zeer slecht’ nadat de examens opnieuw zijn gedaan. Ongeveer het niveau’tje 2008, zeg maar de periode voordat de eindexamenresultaten op miraculeuze wijze -Allah Akbar!- gingen stijgen en stijgen.

Conclusie

Water stroomt naar het laagste punt, ook in Islamistan. Snackbarlessen zijn de pest voor je kinderen. En ook al mag het dan even lijken dat ’t niet zo is, na verloop van tijd komt de leugen toch uit en weten we het allemaal weer: Wie een 10 heeft voor koranlessen kan niet veel klaar krijgen. Niveautje uitkering.

Veel erger is de rol van het schoolbestuur. Je gaat mij niet wijsmaken dat die niets door heeft gehad. Als op onverklaarbare wijze je opeens in de top 5 van Nederland komt en er gaat geen lampje branden dat is er iets anders aan de hand. Een school komt niet ‘opeens’ in de top 5. Daar moet knetterhard voor gewerkt worden. En je moet de ‘best & brightest’ binnen halen. Ouders moeten heel veel meehelpen. Wiskunde & natuurkunde olympiade etc, etc. Dat gaat je niet lukken met kinderen van werkeloze Marokkanen en Turken uit Rotjeknor. Of met extra koranlessen.


[UPDATE] Het concept ‘goede opleiding’ en ‘Islam’ zijn trouwens tegenstrijdig. Al 700 jaar. Een school gebaseerd op de Islam kan niets anders dan slechte resultaten boeken.

2 reacties

Opgeslagen onder Islam

2 Reacties op “Islamitische school?

  1. Pingback: De Zegeningen van de Multikul: Segregatie op school | The Logic Free Zone

  2. Pingback: Fraude met eindexamens | The Logic Free Zone

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.