Hoe de Palestijnen nog verder het putje in te krijgen: John Kerry


Het leven op de Westbank volgens Linksche Menschen

Het leven op de Westbank volgens Linksche Menschen

Investeringsprogramma voor de Palestijnen

John Kerry, ex-presidentskandidaat en nu minister van buitenlandse zaken:

Kerry heeft een investeringsprogramma aangekondigd van omgerekend 3 miljard euro voor de Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever. Het programma kan volgens Kerry in 3 jaar de werkloosheid verlagen van 21 naar 8 procent en de binnenlandse productie met de helft doen toenemen.

Tja. Goed plan? Slecht plan?

De ontwikkelingshulp-mythe

Met 3 miljard investeren in de West Bank zou je de werkeloosheid daar praktisch oplossen en de economie verdubbelen. Dat we daar nou niet veel eerder opgekomen zijn! Moses-kriebel: Deze man is een genie! Kan hij ook even doorvliegen naar Griekenland, Portugal en Spanje? Daar kunnen ze zulke BRILJANTE tijgers wel gebruiken!

Was het maar zo simpel. Daar investeren is zinloos. Geld weggooien. Wie investeert er nou in een land in oorlog dat geen enkele zicht op vrede heeft? Zelfs de lokale bevolking brengt de centen liever naar veiligere oorden.

Daarbij ‘investeert’ de EU al jaarlijks honderden miljoenen en daar is behalve regelmatige raketbeschietingen, moordpartijen en aanslagen nog nooit iets goeds uitgekomen. Behalve een krankzinnige corruptie van de lokale machthebbers. En die staan nu weer te juichen: 3 miljard aan oorlogsbuit erbij!

Dit gaat niet goed komen

Iedereen weet dat alleen vrede met de Israëliërs de Palestijnen kan helpen. Wat aan de ene kant met subsidie wordt opgebouwd wordt meteen hatsjikidee aan de andere kant weer afgebroken, kapot gemaakt en verpatst naar het buitenland. En omdat de lokale machthebbers daar de centen van opstrijken zal er ook nooit iets veranderen. Liever stoken ze het volk nog wat verder op tegen de Joden.

John Kerry: Wat een eikel.

4 reacties

Opgeslagen onder Islam

4 Reacties op “Hoe de Palestijnen nog verder het putje in te krijgen: John Kerry

  1. Vrede met Israël, kunnen we vergeten. Zowel Joden als Palestijnen zijn gegijzeld door hun extremisten.

  2. vanhetgoor

    Dat is dus anderhalf miljard voor een nieuw wagenpark en nieuwe wapens voor de politie. De rest wordt doorgesluisd naar de buitenlandse bankrekeningen van een paar topstukken voor consultancy en advies. Vervolgens komt men over 12 maanden voor weer een som geld omdat de auto’s onderhouden moeten worden en er Amerikaanse onderdelen moeten worden ingevlogen, extra personeel moet worden aangenomen voor de auto’s te service-en en ook moeten dan de lonen weer uitbetaald worden.

    Die hele rotzooi was al zestig keer over de kop geweest als er niet steeds vanuit het buitenland geld in gepompt was geworden. De enige juiste oplossing is daarom alle geldstromen te stoppen.

    Nooit meer geld naar Gaza! Dan heeft men binnen 14 dagen door dat de importen stoppen als er geen nieuw geld meer komt, dan moet men aan het werk en dat is iets wat men nog nooit gedaan heeft. Dan moet men iets gaan doen, dan moeten er sinaasappelen worden geplukt en akkers worden geploegd. Maar dat gaat men niet doen, men gaat daar liever dood van de honger dan dat men gaat werken voor geld. Zodra het belangrijkste tuig het land is ontvlucht bestaat de kans dat er met de overgebleven bevolking een nieuwe maatschappij gevormd kan worden, doorgaan met wat er is dat zal altijd gepaard gaan met ellende.

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.