Viviane Reding: Vrouwen zijn zielug!


High Potential

De zegeningen van Europa

Carrière vrouwen:

[Viviane Reding, Europese Commissaris voor Burgerrechten]: “Bij gelijke competenties van een man en een vrouw voor dezelfde bestuurlijke functie, moet er gekozen worden voor de vrouw als dat bedrijf nog niet aan de 40 procent norm voldoet”

En om dat er door te rammen komt er Europese wetgeving die daar wel voor zal zorgen. Goed plan? Slecht plan?

Progressieve waanideeën

Het probleem met dit soort ideeën -en dit soort mensen- is dat het op het eerste gezicht wel leuk klinkt maar op het tweede gezicht klopt er helemaal niets van.

Ga maar na: Als talent van vrouwen onderbenut wordt dan kan een redelijk georganiseerd bedrijf -een beetje multinational heeft een fatsoenlijke HR afdeling- in no time al die capabele vrouwen bij elkaar rapen en zo voor een prikkie een baan geven. Echt management talent is schaars en heel -heel, heel, heel- erg duur. Een beetje CEO gaat niet voor minder dan een paar miljoen, al gauw 100 keer het modale salaris. (*)

Een ander punt is bijvoorbeeld dat vrouwen veel vaker een andere opleiding hebben gekozen dan mannen. Jongens hebben gemiddeld meer talent voor technische vakken dan meisjes. Dat weet ook iedereen -in Delft is een jongensoverschot terwijl er in Leiden meer meisjes studeren- en dat heeft zijn invloed op welke banen jongens en meisjes later zullen gaan doen.

Of neem bijvoorbeeld het feit dat veel meer mannen een voltijdbaan hebben terwijl de meerderheid van de vrouwen een deeltijdbaan heeft. Of dat vrouwen vaker bij de overheid werken dan mannen.

Of de laatste -de reden die vrouwen als Viviane juist helemaal niet willen horen: Een flink percentage van de vrouwen wil ook voor de kinderen en het huishouden zorgen. Volgens Viviane is dat de schuld van de man -een beetje complot is altijd goed in de politiek- en zeker niet de vrije keuze van de vrouw. Tenminste: Volgens Viviane.

Conclusie

Wie op de krantenkoppen af gaat zou denken dat het slecht gesteld is met de rechten van de vrouw in Europa. En dat speelt ongekozen activistische ambtenaren als Viviane -die geen verantwoording af hoeven te leggen aan de burger- in de kaart. Een ranzig soort complottheorietjes is voor dit soort mensen -en vele met haar- voldoende om onnoemelijk veel schade aan te richten in de maatschappij. Dat kan haar niet schelen want zij heeft een doel: Het moet ‘eerlijker’. Ook al moeten daarvoor miljoen mensen het onderspit delven: De burger is ondergeschikt aan de Staat.


(*) En dat geldt niet alleen voor de CEO: Echt talent, of het nou managerial of technisch of commercieel is, is krankzinnig duur. Daarom loven bedrijven ook beurzen uit voor excellente studenten. Of sturen ze hun High Potentials naar Insead of de LSE. Wie echte toppers binnen kan halen gaat heus niet lopen mekkeren of die wel of geen tieten heeft.

1 reactie

Opgeslagen onder Europa

Een Reactie op “Viviane Reding: Vrouwen zijn zielug!

  1. Pingback: Feminisme en de islam: een prima stel! | The Logic Free Zone

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.