Hoe crimineel zijn Marokkanen eigenlijk?


Marokkanen

Verloren generatie

Hangjongeren, bontkraagjes, scootertuig of gewoon kut-marokkanen: Wie dat vroeger zei was al gauw een fascist en een racist. In ieder geval een ‘minderwaardig mens’ om de salonsocialist Marcel van Dam maar eens te citeren.

Toch is er iets raars aan de hand. Terwijl half Nederland het zo langzamerhand wel gehad heeft met onze Marokkaanse vrienden doet de politiek alsof er niets aan de hand is. Alsof het om een kleine groep is –Marcouch: “De overgrote meerderheid deugt”- die weliswaar crimineler is dan gewone Nederlanders maar dat er in principe geen reden is om “voorshands werkelijk ongerust te zijn” om maar weer eens een andere politicus die de plank vreselijk missloeg te citeren. Sterker nog: Toen Wilders om getallen begon te zeuren weigerde het kabinet toentertijd -JPB en Bos- expliciet om die op te hoesten. Het volk zou beter af zijn als die de werkelijkheid niet zouden weten …

Hoe zit het nou? Hoe crimineel zijn onze bi-culturele kansenjongeren met hun schaamtecultuurachtergrond?

Getallen zijn schaars

Volgens getallen uit Rotterdam komt meer dan de helft van de jongens tussen 18-24 jaar in aanraking met de politie:

Bijna 55 procent van de Marokkaanse mannen in de leeftijd van 18 tot 24 jaar in Rotterdam komt in aanraking met de politie.

Dat is veel meer dan Nederlandse mannen (18%) maar misschien zelfs aan de lage kant. Volgens een rapport van de gemeente Gouda over Marokkanen komt 46% van de 12-24 jarige mannen tussen 2007-2011 met de politie in aanraking. Die getallen zijn niet helemaal vergelijkbaar: Het leeftijdsverschil binnen de groep is 12 jaar terwijl het over een periode van 5 jaar gaat. Een betere schatting zou zijn 1-(1-0.46)^2 = 70%. Ergens daartussen zal de waarheid wel liggen.

Conclusie

Als tussen de 55% en de 70% van de Marokkaanse mannen met de politie in aanraking komt dan betekent dat nogal wat. Bijvoorbeeld dat deze groep in de praktijk nooit meer normaal in de samenleving kan functioneren. Probeer maar eens een hypotheek te krijgen als je gearresteerd bent geweest. Of een baantje als accountant.

Daarbij heeft het een grote uitstraling op de niet-criminele Marokkaanse mannen. Ben je Marokkaan en wil je als accountant aan de slag dan geeft ik je weinig kans op een baan. Ook al heb je goed je best gedaan op school. Ook al ben jij juist die niet-criminele Marokkaan. D’r is geen werkgever die -als hij kan kiezen- zal kiezen voor een Marokkaan. Kijkt wel link uit.

En daarmee komen we op de kern van het verhaal: Dit probleem gaat niet weg. Marokkanen hebben door hun eigen gedrag -als groep- er voor gezorgd dat niemand ze een kans wil geven en dus raakt de groep als geheel in een isolement. De goeden lijden steeds meer onder de kwaden. Dit is een self fullfilling prophecy geworden.

Tekenend is de uitspraak van Wouter Bos dat de Marokkanen van nu te vergelijken zijn met de negers in de VS. Een mooi vooruitzicht.

30 reacties

Opgeslagen onder Immigratie

30 Reacties op “Hoe crimineel zijn Marokkanen eigenlijk?

 1. Colt

  Het grootste probleem hierbij is dat het te zeer veralgemeniseerd wordt.
  Het probleem bestaat namelijk uit meerdere problemen, te weten:

  1) De patriarchale houding vanuit de religie. Dat probleem is eeuwenlang al aan de hand geweest in alle religies (in ieder geval alle Abrahamitische religies, zoals Jodendom, christendom, islam en Ba’hai). Dat het christendom er sinds pas (!!!) een kleine 50 jaar een beetje uit is gekomen is een grote plus, al zijn we er nog lang niet vanaf. Daarvanuit een parallel trekken naar een andere religie is dom en eigenlijk een beetje appels met peren vergelijken.
  Al moeten we het zeker niet goedpraten en alles in het werk zetten om dat te veranderen.

  2) De huisvesting. Grote groepen allochtonen, en dan met name Marokkanen, zijn in de jaren ’50, ’60 en ’70 steeds maar bij elkaar geplaatst. Je krijgt zo dus een enorme cluster van mensen die in het zelfde schuitje zit. Vervolgens werd op den duur de gastarbeider afgedankt en moest de allochtoon het zelf maar uitzoeken. Nog immer hopend op een beter leven hier (mede door de toen nog royale uitkeringen) bleven zij hangen in plaats van ervoor te kiezen om terug te gaan. Toen dat geld wegstroomde, het overgrote deel werkeloos werd en kinderen kreeg, was eigenlijk het het kwaad al geschiedt. Een complete generatie groeide op in armoede, met alle andere tieners die in het zelfde schuitje zitten en zo ontstaat een verknipte groep met foute moralen. De afkomst en religie zijn hierbij niet van belang (enkel om de redenen genoemd bij punt 1).

  3) De sociale afkomst van de ouders of grootouders (de gastarbeiders van destijds). Deze waren vaak arme arbeiders die blij waren met elk werk. Dat deze groep vaak een strengere (fundamentalistischer) vorm van de Islam op na houdt is daarbij een groot deel van het probleem. De Sharia (zoals Wilders zo enorm hekelt, iets waar ik het wel mee eens kan zijn) wordt daarbij vaak gehanteert. Dat die Sharia niet leidend is, maar zo wordt gezien door Islamisten (niet te verwarren met Moslims) is dan ook onwenselijk. Het boek (al is het eigenlijk niet echt een boek) is eeuwen na het ontstaan van de Islam pas opgezet als regelboek, door fundamentalistische moslims. Zeer veel moslims houden er een veel meer liberale visie op na, vergelijkbaar met de meeste christenen nu.
  Vergeet niet dat in het oude testament welliswaar staat dat Homosexualiteit een zonde is, maar dat in die zelfde passage staat dat het ook een zonde is om garnalen te eten, kleding te dragen van verschillende materialen en het zaaien van verschillende zaden op hetzelfde land.
  Houden alle Christenen zich daaraan? Sommige fundamentalisten nog wel.
  Houden alle Moslims zich aan de Sharia? Sommige fundamentalisten nog wel.

  Je ziet het probleem is niet zozeer een Marrokanenprobleem, maar een probleem met veel meer facetten. Alle Marokkanen crimineel noemen vanwege hun afkomst is dus hetzelfde als zeggen dat in alle appels een worm zit; Er zijn er genoeg, maar de zekerheid daarvan is niet waar ze vandaan komen, hoe ze zijn geteelt of de populatie wormen in de buurt, maar een combinatie van alles.

  Daarbij kom ik dus op het punt dat ik het standpunt van de PVV in de vuilbak werp en kan zeggen dat ze ongefundeerd en ongeintresseerd populistisch in de rondte schreeuwen.
  Ik kan het niet mooier maken, sorry.

  • Colt,

   Het zal best. Maar onthou nou maar: Als je een Marokkaanse man van ca 25 op straat tegenkomt dan is de kans anderhalf keer zo groot dat hij wel een strafblad heeft tegen geen strafblad.

   Anders gezegd: Als je een groepje van 5 Marokkaanse mannen bij elkaar ziet staan dan hebben 3 daarvan een strafblad.

   • Colt

    En toch is mijn geld veiliger in de gemiddelde wijk in, zeg, Gouda dan in een Bank waar dan ook.

    Daarnaast is er sprake van een vicieuze cirkel: een Marokkaan wordt minder snel aangenomen door de vooroordelen, waarna hij in armoede blijft hangen en uit ellende het vooroordeel waarheid maakt. Niet omdat hij dat leuk vindt, maar omdat hij niet anders kan.

    Overigens ben ik niet geneigd de cijfers 100% te vertrouwen, aangezien die afkomstig zijn van een BEREKENING van een hoogleraar, niet op feiten en cijfers gebaseerd, maar een schatting, een gok dus. De berekening is nota bene door hem zelf bedacht, omdat hij vond dat de standaard manier niet juist is.
    Conclusie: een gok!

    Wilders weet (schijnbaar) haarfijn uit te leggen wat (of eigenlijk wie) het probleem is, maar draagt geen structurele oplossing aan. Verder als een “ze moeten er allemaal uit” komt meneer niet. Ik hoorde laatst dat er een autochtone Amsterdammer is opgepakt, dus moeten alle autochtone Amsterdammers Nederland uit. Hoeveel Chinezen zijn er die geld witwassen? Daar hoor je nooit iemand over, terwijl dat ook wel degelijk een misdrijf is. Hoeveel autochtonen stelen liegen en bedriegen wel niet? Daar hoor je niets over! Waarom niet? Daar zit geen populistische nieuwswaarde achter. Weet je trouwens wel dat het per definitie allemaal Marokkanen zijn? Zijn het geen Algerijnen, Egyptenaren, Libiërs , Turken of Tunesiërs? Het is natuurlijk lekker makkelijk om alle allochtonen over één kam te scheren, want daar behaalt Geertje zijn populariteit uit, niet uit zijn daden. Grootspraak, meer niet.
    Oplossingen ho maar.

    Wat mij betreft hadden ze Geertje W. in Australië mogen houden.

 2. Arjan Fernhout

  Oh, dit komt goed uit. Vanmiddag plaatste ik de volgende reactie bij Trouw:

  = In de periode 1999 – 2009 spreken we over ruim 325.000 ‘criminele’ jongens over de leeftijdsperiode 12+ tot 23. Dat zijn 29.500  ‘criminelen’ die ieder jaar afgeleverd worden op hun 23ste.  Het overgrote deel is natuurlijk autochtoon (19.700), maar daar hoor je niemand over, en er zitten 2.000 Marokkaanse jongens tussen en daar hoor je heel veel over. Dit is één van de conclusies uit uitstekend cijfermateriaal die aangeven dat Wilders c.s. bezig zijn met een hetze http://tinyurl.com/cexfzcg =

  http://www.trouw.nl/tr/nl/4492/Nederland/article/detail/3420697/2013/04/05/Geen-steun-voor-PVV-in-Marokkanendebat.dhtml

  Hier de directe link naar de prima burgerjournalistiek van Flip van Dyke:
  http://www.flipvandyke.nl/2012/12/marokkanen-en-criminaliteit

  • Jou link zegt het tegenovergestelde van wat je opschrijft.

   Marokkanen zijn 5x zo vaak van een misdrijf verdacht.

   • Colt

    Verdacht door vooroordelen, dat is wat anders als veroordeelt.

    • l.

     Dit vind ik discriminatie ik heb heel veel Nederlandse vrienden en vriendinnen en ik ben er blij mee, maar dat zo iets wordt geplaatst op het internet vind ik een beetje te ver gaan. Er zijn ook heel veel Nederlanders die in aanraking zijn gekomen met de politie. En dat er kut-marokaanen staat vind ik racistisch dit is nou echt iets wat ik liever niet lees maar gelukkig zijn niet alle nederlanders zo want me vrienden en vriendinnen zijn gelukkig niet zo! Ik ben boos echt heel boos!!!!

     • Marco

      Doe niet zo zielig. Marokkanen zorgen er zelf voor dat iedereen “moeite” met ze hebben.

      Tot een jaar of 3-4 geleden was ik een rare linkse rakker, maar de marrokanen overlast heeft me naar rechts gedreven. Jullie arrogantie is totaal misplaatst. Jullie dragen niks of erg weinig bij, behalve overlast, geweld, intimidatie en criminaliteit. Vanwege mijn werk (eigen bedrijfje) kom ik nogal eens in contact met andere ondernemers. Ondernemers die marrokanen aannemen donder ik direct uit mijn adressen bestand.

      Flikker toch op met je “ies discrimatie!!!111!!”

      Er is geen toleranter volk dan Nederlanders. De bal legt bij jullie. Doe ermee wat je wil. Maar ga niet door op de ingeslagen weg. Er is namelijk nog een andere eigenschap die autochtone Nederlanders siert. Onverzettelijkheid. Misschien is het al te laat….

 3. joost tibosch sr

  Het gaat over een deel van de Marokkaanse jeugd, crimineel geworden met begrijpbare problemen van moeilijke bi-cultuur in de bitse nederlandse maatschappij van nu en vergelijkbaar met problemen van moeilijke autochtone jeugd met opvoeding en opleiding in die Nederlandse maatschappij van nu. Problemen die, zoals ieder weldenkend mens toch kan weten, geen makkelijke oplossingen kennen. Meer dan de helft van jonge Marokkanen en al helemaal de oudere nederlandse Marokkanen kun je deze problemen niet in de schoenen schuiven. Als men dat toch doet met te spreken van Marokkanenprobleem, moet men mij die dat nog van dichtbij heeft meegemaakt niet kwalijk nemen dat ik ogenblikkelijk denk aan de term Judenfrage, waar men een minderheidsgroep, die men op alle mogelijke manieren minachtte, in 1930 mee opzadelde. Na een tijdje werden die allemaal zelfs als ratten gezien..en daarna begon de grote opruiming. De PVVoplossingen lijken verdacht veel op de oorspronkelijke oplossingen bij die Judenfrage in het begin van die jaren dertig. Gelukkig dat onze Tweede Kamer toch heel resoluut die weg niet meer in wil slaan en bestand blijkt tegen loos PVVgeschreeuw.

  • Joost,

   Het gaat niet om “een deel van de Marokkaanse jeugd”. Het gaat om de overgrote meerderheid.

   Vervolgens laat je dit uitlopen op een paar mooie Godwinnetjes en beschuldig je de PVV van “loos geschreeuw”.

   Als je een serieuze discussie wil hebben dan zul je eerst de ad-hominems en de Godwins moeten laten varen. Tot dan laat ik het maar voor wat het is.

   • ongelooflijk

    Feit is wel, en daar kan je de onderzoeken op internet op naslaan, dat zeker in de marokkaanse gemeenschappen, velen erfelijke geestelijke stoornis c.q. schade hebben opgelopen door het uithuwelijken van neven/ nichten (denk ook aan importbruiden), wat kan leiden tot het ontwikkelen van schizofrenie (zelfs 7x hoger dan andere niet-westerse culturen) en wat kan leiden tot antisociaal gedrag en zelfs totale ontsporing. Ze praten er zelf niet over, maar ze wéten het. Google maar eens op ‘erfelijke stoornis marokkanen’.

  • l.

   Ik ben het eens met Joost. Want het is een deel en niet een meerderheid En de PVV overdrijft wel een beetje vind ik mijn mening!

   • Nou dan heb je het mis. Lees het postje nog maar eens. Het is niet een deel maar de meerderheid.

    Kun je willen wat je wilt, feiten zijn feiten. Ook al klets je er als een oelewapper omheen.

  • Roberto la Verita

   Gelukkig dat onze Tweede Kamer toch heel resoluut die weg niet meer in wil slaan en bestand blijkt tegen loos PVVgeschreeuw.
   ===========================
   Ja Joost, de vraag is voor hoelang nog, ik denk toch dat we de Russen nodig hebben om ons te bevrijden van dat tuig.
   Roberto

 4. Sandra

  Ik las dat Haarlem een oplossing heeft voor criminele Marokkanen, de 3 W’s: een woning, een wijf en werk. Werk is een goed plan. De woning hoeft niet, want het wijf trekt bij de schoonfamilie in. Maar ja, waar vindt de Marokkaan een wijf? Niet binnen zijn eigen cultuur in Nederland, want de Marokkaanse meiden hier zijn hoger opgeleid en hebben geen behoefte aan een Berber beneden hun stand. Een Estelle Cruijff is leuk als bijzit, maar niet om te trouwen. Enige optie is een nichtje te trouwen uit het Rif. Scheelt weer een gevaarlijk boottochtje naar Lampedusa. Of iedereen hier nou beter van wordt, qua uitkering, zorg (inteelt), is nog maar de vraag.

 5. l.

  Racisten! Ik ben toevallig ook getrouwd met een marokkaan die de Universiteit hier heeft gedaan en ik zelfs mijn vwo diploma. Mijn hele familie heeft hoge opleidingen gedaan en ik ben er trots op ik heb een dochter die nu in de brugklas zit en havo-vwo doet we duimen natuurlijk allemaal voor vwo. En de meeste marokkaanse getrouwde mannen zijn een huwlijk begonnen met een marokkaanse vrouw gewoon geboren en getogen hier in Nederland.

 6. Pingback: Geen allochtonen op topfuncties? | The Logic Free Zone

 7. ongelooflijk

  Racisten ? Sinds wanneer is een Marokkaan een ras ! Ik dacht dat je opgeleid was ??? Zeker ook illegaal diplomaatje gehaald ? We hebben het hier inderdaad over K-Marokkanen, maar dan praat je over een… Cultuur(schok).

 8. Een verontruste Hollander

  Alle reactie’s ten spijt…… Criminaliteit is meer dan allen stelen en verduisteren. Mishandeling is ook criminaliteit, een waar de marokanen zich ook schuldig aan maken. Maar dat heft NIETS tye maken met armoede, je wordt er geen spat rijker van (van mishandeling alleen dan).

  Dus wat is dan de reden daarvoor ? Wraak ? Afgunst ? Intolerantie ?

  Ik ben Homo en denk wel 3x na voor ik dit aan een marrokaan vertel. Ok hollanders reageren ook niet altijd even fris, maar daar hoef ik niet meteen voor mij neus, of erger, m’n leven te vrezen…

 9. marokkaan uit de jordaan

  Ik ben een marokkaanse crmineel, en ik ben heeel blij dat ik niet hoef te werken, elke dag lekker uitslapen en als we opstaan, lekker die meyers maken. En hoe ik aan die meyers kom, aan al die verslaafde nerlanders hahah dat is het leukste daaraan. Wat is het fijn om een marokkaanse crimineel te zijn. Maargoed werk ze morgen Hi Hi

 10. Myconius

  De schrijver verwart de term ‘in aanraking met de politie’ met ‘veroordeeld’. DE genoemde cijfers zeggen meer over het racisme van de politie dan over de criminaliteit bij de groep aangehouden personen; als ze werkelijk crimineel zouden zijn, waarom brengt de politie er dan zo weinig voor de rechter?

 11. Johan P

  Hier is een aardige presentatie van wat cijfers over misdaad in Nederland

  En hier is er eentje over bv de aanrandingen /verkrachtingen. Bij de inmiddels toch wel algemeen bekende zaak in Rotherham was waarschijnlijk bijna 70% van de moslim-mannen in de leeftijd 17-40 betrokken, en er ten minste van op de hoogte.
  Overigens is het boek ‘Easy Meat’ een echte aanrader.

  En als we het hebben over ‘de meeste criminelen in Nederland zijn blanke Nederlanders’…ja duhuh, die maken namelijk zo’n 80% van de bevolking uit. Dus dat die de grootste groep van criminelen vormen is geen verrassing. De zaak wordt heel anders als je per groep gaat kijken en dan is het gewoon zo dat de niet-westerse groepen gewoon zwaar oververtegenwoordigd zijn.
  En dat heeft niks te maken met discriminate maar met gedrag. De term discriminatie zou dan ook anders moeten worden gedefinieerd. Niet het onderscheid maken op basis van bepaalde kenmerken, maar het ONTERECHT doen daarvan.
  Als in Londen 80% van de verkrachtingen (en in Stockholm zelfs 98% van de verkrachtingen) wordt gedaan door niet-blanken, dan is het geen discriminatie om op basis van die feiten een onderscheid te gaan maken, het is gewoon een werkelijkheid de bespreekbaar moet zijn.

 12. Johan P

  oeps…ik was de tweede link even vergeten : https://www.youtube.com/watch?v=8T9JJi6kqrc

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.