Syrië helpen?


Idyllisch beeld dat voornamelijk linksche menschen van de Islam hebben

Idyllisch beeld dat voornamelijk linksche menschen van de Islam hebben

Arabische Lente?

De ‘Arabische Lente’ die begon met een zelfontbrander in Tunesië is nu ruim 2 jaar oud. Eigenlijk al vanaf de zomer van 2009 in Iran, alhoewel dat geen Arabieren waren.

Tijd om maar eens de schade op te nemen.

Wat’s keboert?

Ook al klinkt het leuk -een revolutie heeft toch iets spannonds- veel is er niet veranderd. De militaire dictators zijn ingewisseld voor islamitische dictators, dat is zo’n beetje het enige. En in Iran juist weer niet: De islamitische dictators hebben de oppositie kapotgeschoten en getrapt. Knip hier en daar nog wat ledematen af met de betonschaar -of van kinderen terwijl de ouders moeten toekijken- en hupsakee: Iedereen zit weer op vrijdag in de moskee.

En in Syrië gaat het niet anders. het ‘verzet’, de zgn. ‘Free Syrian Army’, is niets anders dan een meute haatbaarden en kansloze criminelen uit de rest van het Midden Oosten en Afrika. Aangevuld met wat jihadi’s -hangjeugd en bontkraagjes– uit West Europa. Dat zijn geen leuke frisse jongens en meisjes: Dat zijn hardcore Islam fundies a la Osama bin Laden en z’n kliek keeldoorsnijders. Vrouwen zijn hoeren, ongelovigen zijn honden en Joden zijn apen en varkens. Dat soort types.

Conclusie

Dat Assad een moordende klootzak is weet iedereen. Maar dat is nog geen reden om de Free Syrian Army -de naam alleen al is een gotspe- te steunen. Zou je bijvoorbeeld wat geavanceerde wapens leveren dan weet je zeker dat ze uiteindelijk tegen Israël gebruikt gaan worden. De vijand van mijn vijand is in dit geval een Islamitische haatbaard die we liever kwijt dan rijk zijn. In ieder geval geen enkele reden om wie dan ook in dit conflict te steunen.

Laten we de les die we in Irak en Afghanistan geleerd hebben niet vergeten: Doorlopen, niet meer omkijken.

8 reacties

Opgeslagen onder Islam

8 Reacties op “Syrië helpen?

 1. vanhetgoor

  De televisie-uitzending van paar dagen terug was van de Vara en de EO samen, dat de Vara hier aan meedoet is nog tot daar aan toe. Maar de EO mengde zich vroeger nooit in politieke zaken, nu dus wel. Geld sturen aan islamitische organisaties is indirect de joden terug de gaskamers in jagen. Deze week ging de oudste synagoge van Bagdad in vlammen op! De Vara was al langer fout op dit punt, en dan doel ik niet op het feit dat men in mei 1940 er voor koos om de smoel dicht te houden en mee te doen, maar ik doel op de eindeloze stroom gasten bij Pauw en Witteman die stelling nemen tegen israël en vóór de Palestijnen. Het niet willen inzien dat de islam de anti-christ is die de beschaving van de mensheid kapot wil maken, dat is het punt waarop zowel de Vara als ook de EO fout zijn.

  Daarom geen cent naar Syrië!

  • vanhetgoor

   correctie: Damascus!

   • Colt

    Waarom in een bericht over Syrie het antisemitisme komt bovendrijven is mij een raadsel. We hebben het niet over Israel toch?

    Concentreer u liever op het nog steeds weer groeiende antisemitisme in eigen land van autochtone nederlanders!

    Anti-islam, het nieuwe antisemitisme.

    • Colt,

     Ik zal een voorbeeldje geven hoe anti Israël de media in Nederland is. Een subtiel, klein speldenprikje maar.:

     Israël heeft laat op dinsdagavond een luchtaanval uitgevoerd op de Gazastrook.

     Oftewel: Israël heeft het weer gedaan. Israël heeft het bestand met Hamas verbroken.

     Maar de werkelijkheid is natuurlijk anders. Hamas heeft raketten op Israël afgevuurd en de Israëli’s hebben daarvoor vergelding uitgevoerd. Niet Israël heeft een aanval op Gaza gedaan, maar Hamas heeft en aanval op Israël gedaan. Israël heeft zich daar tegen verdedigd. Niet Israël heeft het bestand verbroken maar Hamas.

     De gevolgen van dit soort speldenprikjes zijn enorm als je ze maar lang genoeg volhoudt. De gemiddelde burger denkt echt dat de Israëli’s regelmatig de Gaza strook bombarderen. En dus dat Israël de kwaaie pier is in dit conflict. Dat als Israël zich maar zou gedragen dan kwam alles goed.

     En dat is precies de reden dat dit conflict maar door en door woekert als een soort kanker. Hamas, Hezbollah en Fatah kunnen maar doorgaan en doorgaan en doorgaan en de Israëli’s weten langzamerhand niet meer wat ze moeten doen. Land voor vrede? Kijk maar naar de Gaza strook hoe goed dat werkt. Onderhandelen? De raketten vallen dagelijks op Israël. D’r waren hele volksstammen die zeiden dat Israël moest onderhandelen met Assad.

     • Colt

      Heb je enig idee wat de oorzaak is van het conflict tussen de Isreali’s en de Palestijnen? Als je dat wist zou je niet zo reageren.

      Nagenoeg de hele westerse wereld is pro-israel. Ik niet.
      Niet dat ik antisemitisch ben, absoluut niet, maar de politiek die Israel bedrijft en de constante haatberichten over de palestijnen is gewoon ronduit walgelijk.

    • vanhetgoor

     Mensen die tegen de islam zijn hebben niet het voornemen om islamieten af te slachten, in een concentratiekamp te stoppen, zeep van hun lichaamsvet te maken of lampekapjes van hun huid.

     Mensen die tegen de islam zijn willen o.a. dat het islamitische anti-Semitische stopt, het islamitische kindermisbruik stopt en ook een halt toeroepen aan het onderdrukken van vrouwen in het algemeen door islamieten.

     Iemand die tegen de islam is die stelt zich op als een verdediger van de beschaving, mensenrechten en het gezond verstand. Toevallig zijn het de moslims die net als de Nazi’s een makkelijke tegenstander hebben gekozen, uit politiek oogpunt. Daardoor is elk denkend mens dat ook maar de minste beschaving in zich heeft verplicht om de islam te bestrijden en te vechten voor de beschaving, voor mensenrechten, voor de bescherming van onschuldige kinderen en voor joden, homo’s en vrouwen.

     • Colt

      “het islamitische kindermisbruik stopt en ook een halt toeroepen aan het onderdrukken van vrouwen in het algemeen door islamieten.”

      Sorry? Mag ik je even herrineren aan het kindermisbruik en vrouwenonderdrukking van de christelijke kerk. Ik durf zelfs te beweren dat in de meeste islamitische landen/samenlevingen vrouwen er beter voor staan dan je denkt. Het is een select clubje dat ze onderdrukt. Overigens niet heel anders dan hoe de christenen over Homo’s denken!

      “Iemand die tegen de islam is die stelt zich op als een verdediger van de beschaving, mensenrechten en het gezond verstand.”
      Niet op de manier zoals jij het schreeuwt. Je moet niet tegen de Islam an sich zijn, maar tegen de waarden en normen die sommige aanhangers misbruiken.
      Wil je tegen het geloof zijn, wees dan tegen alle religies. De patriarchale houding die ingebakken is in veel, zo niet alle, religies is de echte boosdoener hier.

      Toch snap ik nog steeds niet wat dat te maken heeft met de burgeroorlog in Syrie.

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.