Marokkaanse kinderen massaal terug naar Nederland?


Lieve jongens

Uitkerinkjes

Het kabinet wil de kinderbijslag voor ouders die zijn teruggekeerd stopzetten en verlagen voor kinderen die niet in Nederland wonen. En daar is niet iedereen het mee eens:

[Marokkaanse topambtenaar Mohammed Bernoussi]: Kinderen in Marokko die een Nederlands paspoort hebben worden mogelijk volgend jaar ‘teruggehaald’ naar Nederland. (…) Hij vindt de verlaging ‘onacceptabel’.

Tja. Laat ik maar eens wat op een rijtje zetten

De Analyse

De kinderbijslag voor tieners –de hoogste categorie- is 1100 euro per jaar. Het nieuwe bedrag voor in Marokko wonende kinderen is 660 euro per jaar. Dat is een reductie van 40%.

Aan de andere kant is Marokko een stuk goedkoper dan Nederland. De ‘Cost of Living’ index is 54 tegen 104 voor Nederland. Dat is een verschil van 48%. Wie zijn kinderen naar Nederland haalt alleen vanwege de Kinderbijslag gaat er dus in reële termen 8% op de kinderbijslag alleen al achteruit.

En voor ouders die zelf in Marokko wonen: Die gaan niet opeens hun kinderen naar Nederland sturen alleen maar voor de kinderbijslag. Kinderen grootbrengen in Nederland kost een veelvoud van de 1100 euro kinderbijslag en dat moet allemaal door de ouders met een Marokkaans salaris –niet echt de hoogste ter wereld- bij elkaar gesprokkeld worden.

De Conclusie

Dat deze meneer Bernoussi een clown is en uit zijn nek kletst mag voor iedereen duidelijk zijn. Maar interessanter dan dat is de onsmakelijke kongsie tussen de Linksche Kerk en de Islam.

Linksche menschen vinden het maar niks dat we ophouden met hun achterban te knuffelen. Dus komt er een Marokkaanse ambtenaar hier ons in bedekte termen bedreigen –doembeelden van Marokkaanse hangjeugd en straatterroristen- om hun uitkerinkjes veilig te stellen. Vervolgens wordt dat nog uitgezonden ook op een van de agit-prop kanaaltjes van de PvdA zonder dat er ook maar een kritische vraag bij gesteld wordt door de journalist. Allemaal betaald van jou belastingcenten.

Iemand nog een kopje thee?

4 reacties

Opgeslagen onder Links

4 Reacties op “Marokkaanse kinderen massaal terug naar Nederland?

 1. Gister afpersing vanuit marokko.
  Vandaag uit turkije…. http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenland/article/detail/3396319/2013/02/19/Turkije-Red-onze-pleegkinderen-in-EU.dhtml
  Onze landen en gebruiken zijn gewoonweg niet compatible.
  Tijd om dat onderhand eens te gaan erkennen als linkse idioot zijnde, niet?.

 2. vanhetgoor

  Hoezo Mohammed Bernoussi, ik dacht dat het Mohammed Bouyeri was die Nederland bang aan het maken was!

  Als de uitkeringen niet worden verhoogd dan zal men over gaan tot het verhogen van de opbrengst van tasjes-roof en winkelovervallen.

 3. GG

  Dan komen ze terug en kosten ze geen 1100 euro per jaar, maar maken ze gebruik van urgentie regelingen om snel een sociale woning te krijgen en een bijstandsuitkering, waar ze dan een iets voor terug moeten doen, en zo worden er allerlei loze jobs gecreeerd.

  Dreigen? Neem maar aan dat het zeker het geval is.

  Een jong beginnende arbeider in bijvoorbeeld de bouw (niet of laaggeschoolde banen) verdient 1200 Dirham per maand (vijf en een half dag werken en ook nog eens langere werkdagen) en dat staat voor 109 Euro (1 EU = +/- 11 DH).

  Daarom kunnen de modalen in Marokko een werkster/kokkin permiteren!

  Dus als je 440 Euro weg neemt dan neem je heel veel weg. Tenzij de ouders een hoop verdienen , kun je er van op aan dat ze ook echt komen. Waarom niet?

  EN VOOR DIE naar REAGEREN…

  De slimme marokkaan blijft niet in Nederland, de slimme Hollander trouwens ook niet. Bedankt voor het nog eens duidelijk maken wat ´the cost of living´ is in Nederland. Probeer een modaal inkomen te genereren in een land waar dat een heeeeel stuk lager is en je leeft als een koning.

  Met een modaal (ander halve baan) inkomen in nederland leef je kiele kiele. En dan hebben we het niet over die onder de 1600 Euro netto verdienen. Want die tellen niet mee!

  Arrogant en hypocriet. Om armen doen jullie niemand.
  Ergens in de jaren negentig jullie ziel verkocht aan de duivel.

  Misschien besparen de euthenasie shots nog een duit in de schatkist. En anders is het aanmoedigen van abortus ook een oplossing om kinderbijslag te besparen.

  Hoelang staat dit land figuurlijk nog boven water? En dan heb ik het niet over de economische zin. Want dat is het enige wat de overheid in dit land nog vertegenwoordigd. Of laten ze dan de lege gas bel vol lopen?

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.