Hebben Socialisten dikkere kinderen?


Dikke kinderen

Ikke-ikke-ikke!

Iedere ouder vindt zijn eigen kinderen het mooist en het best. Ook ik. En iedere ouder heeft het beste voor met zijn kinderen. Ook ik. Toch zijn er wel verschillen aan te geven. Je kinderen worden geboren met een bepaalde hoeveelheid talent en uiterlijke kenmerken –daar kun je weinig aan doen- maar voor de opvoeding van je kind ben je zelf verantwoordelijk. En dat is minstens de helft.

En daar wringt de schoen. Ouders die hun kinderen veel snoep en vettigheid geven hebben dikke kinderen, ouders die nooit een grens trekken en altijd maar toegeven hebben egoistische en verwende kinderen. Kinderen van ouders die school niet zo belangrijk vinden presteren aanzienlijk minder dan andersom. Kinderen die niet wekelijks gaan teamsporten presteren later veel minder, hebben minder doorzettingsvermogen en geven eerder op. Kortom: Wie zijn kinderen niet opvoedt, uitdaagt en regelmatig ‘nee’ zegt kweekt onzelfstandige, verwende, dikke en egoïstische prinsjes en prinsesjes die het later moeilijk krijgen. Van die verwende vetpropjes die achter hun Nintendo zitten met een glas cola en een stuk pizza. En die het vmbo al een ‘uitdaging’ vinden.

Tot zo ver niets nieuws

Socialisten

Toch is de bovenstaande observatie voor heel veel mensen maar moeilijk te begrijpen. Politieke partijen die zeggen dat de burger z’n eigen boontjes moet doppen komen er bekaaid af. Politici die het opnemen voor ‘de armen’ en ‘achterstandsgroepen’ zijn de gevierde binken. Wie zegt dat uitkeringen best wat lager kunnen –en een stuk korter- is meteen ‘harteloos’. Neem onderstaand quote’tje dat ik uit de comments heb geplukt:

We kunnen dus zeggen dat de socialisten weigeren te bezuinigen, maar we kunnen ook zeggen dat ze nog wat menselijkheid bezitten. Willen we overleven in deze zware tijden is juist dat ‘inefficiënte sociale’ van levensbelang.

Socialisme … sociaal … samen … leven!

Maar dat is nou eenmaal inherent aan rechts-liberalen: iemand anders de schuld geven, in plaats van de hand in eigen boezem te steken…

Maar net zoals voor kleine kinderen geldt dat als je ze blijft verwennen er nooit een einde aan dat gedram en gezanik komt geldt dat ook voor volwassenen. En dat is meteen het probleem met de Socialisten: De gemiddelde PvdA’er gedraagt zich als een klein kind dat loopt te drammen om een lolly. Uitkerinkjes, huursubsidie, straatcoaches, geen belasting betalen en noem maar op wat voor gekkigheid: Zeuren, zaniken, dreinen, drammen, stampvoeten en krokodillentranen: Ik wil mijn toffee! Papa moet een nieuwe Wii kopen! Ik wil een iPad-3! Het is gemeen! Niemand wil met mij spelen! Boe-hoe-hoe!

16 reacties

Opgeslagen onder Links

16 Reacties op “Hebben Socialisten dikkere kinderen?

 1. Interessante visie. Voor een gedeelte wel met je eens. Maar zorg voor diegenen die het moeilijk hebben hoort m.i. wel thuis in een beschaafde samenleving.

 2. Arjan Fernhout

  Aha, next level. Van agitprop naar mentaal exhibitionisme. Bijna 20 jaar nadat Wim Kok rechtsaf sloeg. Vermeend vond destijds dat directeuren ook een salaris hadden en geen management fee. Die ‘socialisten’ moesten opeens belasting gaan betalen. Lachwekkend, dit. N.a.v. die Oklahoma-prick het volgende:

  Is the US Becoming a Third World Country?
  http://mapscroll.blogspot.nl/2009/04/is-us-becoming-third-world-country.html

  Ook al heeft de rijke elite de economie mishandeld – niet dat zoiets hun raakt; die verkopen werkgelegenheid gewoon aan Chinezen, etc – dan ga je de belasting voor de rijken toch niet verhogen? Welnee, de revenuen die je mist door de crisis compenseer je gewoon door o.a. een paar honderd agenten te ontslaan. Tot zover één van de vele succesverhalen uit het land waar de burgers allemaal hun eigen boontjes doppen.

  • De rijke elite heeft de economie mishandeld?

   Fijn. Heeft Maarten je ingefluisterd of niet?

   Heb jij eigenlijk wel een baan?

   • Arjan Fernhout

    Nou,nou. Wat een agressie. Rood is overigens al een tijdje dood, maar wordt door types zoals jij warm gehouden om de eigen ideologie te verdedigen:

    Klik om toegang te krijgen tot weg.pdf


    Dus het is allemaal zóó jaren ’80 vorige eeuw wat je schrijft.

    Er knaagt iets bij rabiaat rechts (Frits Bolkestein piepte: “We kunnen niet terug naar Marx”). Dat is me al een tijdje duidelijk.

    • Geen baan dus?

     Welk een verrassing!

     • Arjan Fernhout

      Wat is met jou aan de hand, stuk chagrijn? Kwam dat hoertje dat je gisteren op je hotelkamer had besteld soms niet opdagen? Ik ben chemisch technoloog en net terug uit een vergadering. Vanmiddag kantoor thuis. Overigens vrij vaak thuis. Dit venster op deze laptop laat ik open staan in de illusie dat je nog iets inhoudelijks te melden hebt.

 3. Ook in harde tijden groeit de samenhorigheid.
  Alle voedselbank gebruikers krijgen een kerst diner.
  Initiatief van de regionale horeca en de voedselbanken

 4. Colt

  Beste Richard,

  Ik volg je nu geruime tijd, maar wat deze woorden-diarree nu weer is…
  Dit stuk raakt wal nog kant.

  Probeer eens wat harder. Maak eens een vervelende liberaal zwart.

  Oh nee, wacht!

  • Waar moet ik op wachten? Op jou?

   • Colt

    Hmmm…je reacties laten overduidelijk doorschemeren dat je door iemands commentaar geraakt bent.

    Gaat je eigen baantje wel goed? Gaat niet zo lekker zeker?

    Accepteer nou eens gewoon dat niet iedereen net zo anti-sociaal is als jij.
    Je inschatting van het aantal volwassenen met en uitkering is zwaar overschat. Ja er zijn momenteel veel mensen met een uitkering, maar hoe komen die in die benarde situatie? Door de rechts-liberalen zoals jij!

    Oh, rood is niet dood! Het is groter dan ooit, dankzij de crisis.
    We groeien met de dag. De samenleving wil nu eindelijk wel eens echt samen leven.
    Face it: the red and black is coming!

 5. Ik vind dikke kinderen heel mooi

 6. Pingback: Discalculie: Mensen die niets van statistiek begrijpen | The Logic Free Zone

 7. Pingback: Het hersenloze geklep van links: buitenspelen | The Logic Free Zone

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.