Lekker spinnen met … de EU!


Wat is er aan de hand?

De Britten, net als de Nederlands, Duitsers en de Finnen vinden het niet te verteren dat de EC haar budget met 8% wil verhogen terwijl heel Europa de broekroem aan moet trekken. Dat vindt Van Rompuy, de ongekozen ambtenaar die zich President van Europa noemt niet leuk. Moet er bezuinigd worden. Dat is niet de bedoeling.

Hulp uit ‘onverwachte’ hoek

Het mooiste is de reactie van de Franse minister voor Europese zaken over de Britse voorstellen waar er gesneden moet worden.

[Bernard Cazeneuve, France’s European affairs minister]: “We do not accept the proposal to reduce by 25 billion euros ($32 billion) the money for the Common Agricultural Policy, which we consider a policy for growth,”

Ja, het staat er echt: De landbouwpolitiek van de EU is een ‘policy for growth’.

Zelden zo iets bizars gelezen als dit. Wij produceren al decennia veel te veel voedsel dat tegen afbraakprijzen -en zwaar onder de kostprijs- internationaal gedumpt wordt, alleen maar omdat een paar duizend voornamelijk Franse boeren mooi als blok op de socialisten kunnen stemmen. Dat gaat niet over een paar knaken maar over miljarden. Daarbij staat er een tariefmuur om Europa heen waardoor al ons voedsel 20% te duur is.

En dat moet een ‘policy for growth’ zijn? Kan iemand deze knakkert uitleggen dat je nooit vooruit kunt komen door je kosten te verhogen?

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Lekker spinnen met ...

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.