Verkiezingen: Kun je politici vertrouwen?


Het is weer verkiezingstijd. En dus is het baltsgedrag weer niet te harden. Plannetje dit, belofte dat en kwistig strooien met geld van de burger. Het kan niet op.

Maar denk maar niet dat politici oprechte mensen zijn. Het zijn -ook al klinkt het cru en ‘respectloos‘- hele nare, leugenachtige en volkomen onbetrouwbare sujetten die zelfs een tweedehands autoverkoper nog het schaamrood op de kaken zouden krijgen. Lees je even mee?

De ZEMBLA-uitzending ‘Wie verschoont moeder’ van 11 mei 2008 laat schokkende beelden zien van een oude vrouw in een vieze luier en met poep onder haar nagels in een verpleeghuis. De politiek belooft beterschap maar meer dan vier jaar later is de situatie in tientallen verpleeghuizen nog steeds schrijnend. Ouderen liggen niet zelden tot de middag in bed, vaak in vieze luiers

We moeten af van die ‘free for all’ kletspraatjesmakers die maar wat roeptoeteren en met alle winden meeschijten. In Nederland hebben we afgesproken dat de overheid de gezondheidszorg regelt en daar zitten verantwoordelijkheden aan. Dat kunnen politici helemaal niet aan -want die hebben het geheugen van een goudvis- en dus moeten we af van dat naïeve stompzinnige idee dat ‘de politiek’ n’importe quoi het wel eens even zal regelen.

Politici regelen niks: Politici potverteren. Gewone mensen regelen dingen. Die lossen problemen op, zorgen dat het in orde komt. Politici zijn ijdele windvanen die liever over ‘duurzame energie’ of andere subsidieprojectjes -waar ze fijn de mooie meneer kunnen spelen, linten doorknippen en toespraakjes kunnen houden- lopen te zwijmelen met hun huichelachtige koppen.

Wat een volk. Stem d’r maar op. Of schijt er op: wat je leuker vindt. Maar verwacht er in ieder geval niets van.

12 reacties

Opgeslagen onder Politiek

12 Reacties op “Verkiezingen: Kun je politici vertrouwen?

 1. Zinvoller om een pleidooi te houden dat persoonlijke gevolgen dankzij de ellenlange discussies over de hypotheekrenteaftrek, net zoals de Spaanse onroerend goed markt, eveneens EU-breed vergemeenschappelijkt moeten worden.
  Dat politici, welke de enige keer dat ze niet liegen, hun collega’a voor leugenaars uit maken, volstrekt onbetrouwbaar zijn, was allang bekend.

  • Dat is niet wat ik bedoel.

   Ik bedoel dat we de verantwoordelijkheid voor de gezondheidszorg weg moeten halen bij de politiek en mensen weer zelf hun boontjes laten doppen. Laat mensen zelf hun verzekeringen regelen. Schaven aan het systeem werkt niet, daar is dit een lichtend voorbeeld van.

 2. Ook bij deze verkiezingen zal een stem op de PVV het verschil maken

 3. “Aangezien een politicus nooit gelooft wat hij zegt, is hij altijd stomverbaasd wanneer anderen hem blijken te geloven.” Charles de Gaulle

 4. Mee eens en daarom stem ik niet. Ga een beetje kiezen tussen chronische leugenaars, bedriegers, carrierejagers, corrupten en misdadigers. Kom nou..

 5. J.J. Joseph

  ’n late reactie van mij, maar ik ben volkomen met dit artikel eens!
  Nederlandse politici schijnen het doel van de politiek te vergeten, namelijk te zorgen voor de maatschappij. Tot hun eigen glorie en mischien zelfs in de hoop hun eigen zakken te vullen verspreiden ze de leukste verhaaltjes en leugens. Het lijkt hun ’n zorg te zijn dat ’n oude vrouw met poep in de luiers tot de middag in bed ligt.
  Toevallig is m’n eigen moeder in ’n bejaardenhuis in Belgie. Wel ik moet zeggen daar gaat het toch wel beter aan toe. Als er dan toch ruzie moet worden gemaakt in de politiek dan liever over ’n absurde taalstrijd dan over de ruggen van mensen en zeker niet over de ruggen van zwakken en ouderen.
  In Nederland lijkt echter de graai politiek hoog tij te vieren. Het lijkt naderhand de far west van Europa. Alles mag als het maar gaat om duur betaalde direkteuren, voor zo’n klein landje met z’n meer als 100 pensioenfondsen (een pensioenfonds lijkt me meer als voldoende), met z’n talrijke zogenaamde goede doelen, ieder met een of meerdere duur betaalde lui aan het hoofd.
  Dat terwijl ouderen tot de middag in de poep liggen! Dat terwijl mensen die die ouderen moeten verzorgen met ’n belachelijk salaris moeten rondkomen en ieder dag weer de ellende moeten aanschouwen! Ja ze worden zelfs verplicht nog ’n groot deel van hun salaris af te staan aan ’n pensioenfonds die er bijna niets van bakt.
  Nederland heeft zelfs nu nog gasreserves en de kans dat het oliereserves heeft lijkt de laatste tijd steeds groter te worden, in feite moest het een van de rijkste landen van Europa zijn. Politici lijken enkel maar de schatkist in het oog te houden, ’n schatkist die door het voorgenoemde toch automatisch in de loop der jaren op pijl kan blijven, of lukt zelfs dit automatisme hun nog niet eens?
  Nee, tot eigen roem en glorie moet het over grote deel van de bevoking er steeds meer op achteruit. Tot eigen roem en glorie moeten mensen die in verpleeghuizen werken iedere dag aanzien dat ouderen tot de middag in de poep liggen. Maar het lijkt wel ’n goede politiek voor die enkele tienduizenden directeuren die er niets of zelfs negatieve dingen van bakken.
  De rest van de bevolking, zowel werknemers, gepensioneerden en ook zelfs zelfstandigen moeten steeds meer inboeten. Wel wordt er uitgebreid in alle media aandacht aan besteed al de premier of ’n ander minister naar ’n Europese vergadering moet, net alsof ze daar ’n grote stem hebben. Die grote landen lachen natuuurlijk in hun handen, ze zien die lui daar al aankomen!

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.