GroenLinks: Vrouwen worden gediscrimineerd!


De Stelling

Volgens GL is het onrechtvaardig dat er verhoudingsgewijs ‘te weinig’ vrouwen in de top van het bedrijfsleven zitten.

[Ineke van Gent, GL]: “Als je ziet dat in de raden van bestuur van Nederlandse bedrijven slechts 8 procent van de leden een vrouw is, dan maak je mij niet wijs dat dit komt door een gebrek aan talent of doorzettingsvermogen.”

8% klinkt ook wel weinig. Is dit dus discriminatie? Moet de overheid ‘ingrijpen’?

De Feiten

Het eerste feit is natuurlijk dat het heel vreemd zou zijn als Nederlandse bedrijven toptalent laten liggen alleen maar omdat ze oorbellen dragen. Nederland is een geglobaliseerd land, we concurreren op wereldschaal en dan kun je het je niet verloven om zoiets kinderachtigs als vrouwendiscriminatie te accepteren.

Het tweede punt is dat vrouwen maar 22% van de voltijdsbanen bezetten. Vrouwen werken namelijk heel veel vaker in deeltijd en dit groeit het laatste decennia nog sterk. En dat betekent dat het sowieso niet realistisch is om te streven naar 30% topfuncties voor vrouwen.

Het derde feit is dat vrouwen weliswaar gemiddeld even begaafd zijn als mannen maar dat hun talenten anders verdeeld zijn. Zo scoren meisjes op de SAT toets voor Wiskunde al decennia lang structureel lager dan jongens en als je kijkt naar de ‘perfect scores’ is de verhouding zelfs 1 op 2.

Conclusie

Slechts 22% van de voltijdsbanen worden door vrouwen ingenomen en mannen scoren 2 keer zo vaak ‘uitstekend’ op hun wiskunde. Een veel realistischer streefcijfer voor vrouwen in topfuncties is dus 11% i.p.v. het overheidsstreven van 30%. Het gaat dus in totaal om 3% dat we er naast zitten: Een miniem verschil dat je zou kunnen verklaren doordat vrouwen pas de laatste twee decennia volledig zijn gaan meedraaien op de arbeidsmarkt. Je moet eerst 20 jaar promotie maken in een bedrijf voordat je in de RvB komt.

En dan kom je op Ineke en haar geblaat. Ineke is ‘the living proof’ dat zomaar vrouwen op topposities aannemen een uiterst slecht plan is. Dit hele kletsje van haar is iets voor de bühne. Kopt lekker maar klopt geen ene jota van.

Volgens mij zit er trouwens ook nog een eigen agendaatje achter: Ineke komt niet meer terug in de kamer en zoekt dus een baantje. En dat kan ze niet vinden. Niemand wil haar hebben. Discrimmenazie!

3 reacties

Opgeslagen onder Lekker spinnen met ...

3 Reacties op “GroenLinks: Vrouwen worden gediscrimineerd!

  1. Pingback: Feminisme en de islam: een prima stel! | The Logic Free Zone

  2. Pingback: Seksisme? | The Logic Free Zone

  3. Pingback: Het gat dat feministen voor zichzelf aan het graven zijn | The Logic Free Zone

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.