Asielzoekers die zelfmoord plegen?


Tja.

De Tweede Kamer vraagt uitleg aan minister Leers van Asiel over de zelfmoord van een asielzoeker uit Burundi. De 36-jarige man beroofde zich afgelopen maandag van het leven. Mogelijk wilde hij met zijn daad de uitzetting van zijn kinderen voorkomen.

Gure Rechtsche wind?

Zelfmoord plegen omdat je niet uitgezet wil worden. Het ultieme bewijs dat ons vreemdelingen beleid ‘inhumaan’ is? Hardvochtig?

Ter linkerzijde is men er in ieder geval al uit. Leers is een moordenaar en het is allemaal de schuld van Wilders. De schipholbrand wordt er nog even bijgehaald en klaar is kees: Het is wel duidelijk. Volgende week een lawaaidemo, wie doet ermee?

Of de gure Linksche wind?

Laten we eens een ander scenario bedenken. Deze man zat hier al 5 jaar en het zag er naar uit dat hij geen verblijfsvergunning zou krijgen. Er is namelijk al sinds 2006 een bestand in Burundi en dus geen reden om iemand hier een vluchtelingenstatus te geven.

Waarschijnlijk heeft hij duizenden euro’s moeten lenen van familie en mensen in het dorp. Omdat ze ‘m wijsgemaakt hadden dat hier het geld op straat zou liggen. En dat moet nog steeds terugbetaald worden. En d’r zullen nog wel een paar oude rekeningetjes openstaan in zijn dorp, het was immers burgeroorlog in Burundi toen hij vertrok.

Waarschijnlijk verwachten zijn stamgenoten dat ze nu ook één voor één naar Nederland kunnen komen, net zoals dat verhaaltje met Mauro. Waarschijnlijk heeft hij lopen opscheppen dat hij al de grote man was in Nederland. Waarschijnlijk kijken z’n kinderen hem met de nek aan. Eerst naar Nederland brengen en dan na vijf jaar weer terug?

En het meest waarschijnlijk is dat hij manisch depressief was. Vijf jaar lang door Nederland lopen en er achter komen dat je helemaal niets kan en ook nooit iets zal kunnen. Dat je kinderen al beter kunnen lezen en schrijven en je uitlachen. Je kinderen hebben meer geld dan jij. Als je je kinderen iets wil uitleggen over normen en waarden kijken ze je meewarig aan. Wat weet die ouwe nou?

Conclusie?

Wij moeten geen vluchtelingen opnemen. Die moeten in de regio blijven en als ze toch hier komen moeten ze zo snel mogelijk terug. Die hebben hier niets te zoeken, daar komen ongelukken van.

2 reacties

Opgeslagen onder Immigratie

2 Reacties op “Asielzoekers die zelfmoord plegen?

  1. Anoniem

    Nederlanders die nuttig zijn voor dit land kunnen zulke betoog niet houden. Ik twijfel aan je bijdrage aan onze samenleving. Je kent die menneer niet en helemaal niets van waar hij vandaan komt.

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.