“Het moet eerlijker”. Werkelijk?


De PvdA heeft de afgelopen verkiezingen rond lopen toeteren dat ‘het eerlijker moet’. Kennelijk is het heel oneerlijk in Nederland. Fijn. Toch vraag ik mij iets af.

Hoeveel eerlijker moet het eigenlijk? Doe eens het volgende gedachtespelletje: Stel dat alle mensen nou drie keer zo veel geld zouden hebben, zou het dan nog steeds ‘eerlijker’ moeten? Wat is nou belangrijker: Dat we allemaal ongeveer hetzelfde hebben of dat de mensen die het minst hebben niet in de steek gelaten worden?

Feit is namelijk -en dat weet iedereen ook heel goed- dat het de PvdA helemaal niet om ‘eerlijk’ gaat. Wat onze linkse medemens enorm steekt is dat sommigen op eigen benen staan en er iets van maken -en er dus op vooruit gaan- terwijl anderen die ’s ochtends om elf uur het eerste biertje openen of vijf keer per dag met de kop op de grond richting Mekka bonken op een houtje moeten bijten, hoe lang ze ook in de bijstand zitten en hoeveel huursubsidie ze ook krijgen.

Feit is ook dat behalve dat Nederland ongeveer het meest egalitaire land ter wereld is zijn de inkomens sinds de jaren ’50 met een factor vier verveelvoudigd. Het is allang ‘eerlijker’!

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Gutmenschen

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.