Integratie: Aanpakken of doormodderen?


Tja.

Han Pas, bestuursvoorzitter van de in opspraak geraakte Edese basisschool Zuiderpoort, stapt op. De school haalde het nieuws vanwege een plan om allochtone leerlingen te weigeren.

Pas was van mening dat de allochtonenstop nodig was om de kwaliteit van de hoofdzakelijk zwarte school te verhogen. Eerder deze week noemde minister Bijsterveld het besluit discriminatie. Het college van Burgemeesters en Wethouders deelde die mening en voerde een gesprek.

Zijn aftreden volgt op de aankondiging van de Edese PvdA-gemeenteraadsfractie om een schorsing van de bestuursvoorzitter te eisen via een motie. “Het viel te verwachten en is een direct gevolg van het gevoerde beleid”, reageert PvdA-raadslid Charifa El Kaddouri.

Even twee stappen terug.

NWA in Nederland presteren slecht. Belabberd. Zeg maar niveautje thuisland.

PISA score 2009 Nederlandse kinderen vs Allochtonen

Niet-Westerse Allochtonen scoren gemiddeld een stuk lager dan Nederlanders op school.

De enige manier om die kinderen een kans te geven is door ze uit dat verstikkende milieu van hun thuisland te trekken. Want laat je niet foppen: Zonder een goede opleiding kun je niets bereiken in Nederland.

Zo iemand als deze directeur heeft het zonneklaar goed voor met alle kinderen. Ook met NWA. Aan hem zal het niet liggen. Maar hij weet ook heel goed dat als je een kind op een zwarte school zet dat dan -hoe veel je er ook aan probeert te doen- het toch niet goed gaat komen. Zwarte scholen leveren kinderen op die niet geïntegreerd zijn. Die niks kunnen. Niet goed Nederlands kunnen spreken, geen besef van de Nederlandse cultuur hebben en al helemaal niet de Nederlandse normen en waarden hebben. Die kinderen krijgen dan een opleiding alsof ze in Marokko of Turkije zitten. Spreken Turks of Marokkaans, lezen de Koran, vrouwen zijn hoeren en Nederlanders zijn honden.

Deze (naïeve) man wil er iets aan doen maar heeft niet begrepen hoe sterk de macht van de allochtoon al is in Nederland. De PvdA accepteert dat niet. Moslims zullen nog liever hun kinderen opofferen dan integreren.

3 reacties

Opgeslagen onder Immigratie, Islam, Politiek

3 Reacties op “Integratie: Aanpakken of doormodderen?

  1. Pingback: Nieuw spelletje: Hoe vaak krijgt de PVV gelijk? | The Logic Free Zone

  2. Pingback: Policor wegkijken: groot leraren’tekort’ op basisscholen? | The Logic Free Zone

  3. Pingback: Ouderbijdrage te hoog? | The Logic Free Zone

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.