Waarom flexibilisering van de arbeidsmarkt noodzakelijk is


In Nederland is de werkeloosheid betrekkelijk laag, ietsje meer dan 5%. Op zich is dat goed maar in dit geval verhullen gemiddelden meer dan je zou willen.

Zo is de werkeloosheid onder minderheden -en dan vooral van Niet Westerse afkomst- 3 keer zo hoog als onder Nederlanders. Dat komt o.a. doordat we in Nederland iedereen die maar een beetje een zielig verhaal ophangt -over discriminatie of zo- meteen een uitkering geven. Nederlandse werkgevers, incluis de overheid, zijn namelijk erkende en overtuigde racisten en allochtonen zijn liev.

Maar goed, behalve het onnozele linksche gelul is er wel meer niet pluis.

Werkgevers hebben geen zin om mensen een vast contract te geven. Wat gebeurt er immers als het even tegen zit? Of als de nieuwe werknemer opeens van de Allah blijkt? Zit je mooi met een kostenpost opgescheept waar je niet meer van af komt.

Data: CBS.nl

Werkgevers willen niet mensen in vaste dienst nemen omdat die kosten hoger uitvallen dan in tijdelijke dienst. De gemiddelde ondernemer is immers niet dom en kan best een jaartje of wat vooruit kijken. Liever nu iets hogere lasten en een wat lagere winst -die anders toch door de overheid belast wordt- dan over een paar jaar je bedrijf de grond in helpen. Iemand ontslaan in Nederland is een kostbare zaak en de meeste kleine ondernemers beginnen er gewoon niet meer aan.

Het gevolg voor de individuele werknemer is duidelijk: Alleen mensen die goede papieren hebben -werktuigbouwers uit Delft bijvoorbeeld- krijgen een vast contract. Mensen die weinig kunnen -incluis hele volksstammen uit Noord Afrika en de Antillen- krijgen een tijdelijk contract. Die gaan er meteen uit als het even tegen zit en krijgen geen extra bedrijfsopleidingen. Maken geen promotie en kunnen geen hypotheek krijgen bij de bank.

Uiteindelijk komt het hier op neer: Door de ontslagbescherming -of je het nou de vakbonden, de CAO of de rechter laat doen- neemt het aantal banen niet toe maar af. Werkgevers denken twee keer na of ze niet beter kant en klare producten uit China laten komen of misschien toch een extra machine of computer moeten kopen voordat ze iemand aannemen. Dat heeft voornamelijk gevolgen voor de onderkant van de arbeidsmarkt, die hebben het meeste last van lagelonenlanden en technologische verbeteringen, en zorgt er dus voor dat hele volksstammen zich van de arbeidsmarkt afwenden. Combineer dat met een ruime uitkering en voila: Daar is je splitsing in de samenleving.

1 reactie

Opgeslagen onder Economie, Gutmenschen, Vrijheid

Een Reactie op “Waarom flexibilisering van de arbeidsmarkt noodzakelijk is

  1. Pingback: Linkse mensen over staken: ‘Internationaal gezien zijn we watjes’ | The Logic Free Zone

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.