Samenstelling Grieks parlement


De PaSoc, de socialistische partij van de Griekse Premier heeft 155 van de 300 zetels in het Griekse parlement en kan dus doen wat ze wil. Bijvoorbeeld nog geen enkele ambtenaar ontslaan of geen enkele vakbond tegen de haren in strijken maar wel de werkende burger de ene na de andere belastingverhoging opleggen.

Op zich is het al idioot dat de socialisten de meerderheid hebben in het parlement. Dan weet je dat er brokken komen. Maar de PaSoc is niet alleen. Er zitten ook communisten en nog extremere linkse terroristen in het parlement.

Op dit moment heeft de PaSoc de meerderheid. Maar bij de verkiezingen over een jaar of twee worden ze in de pan gehakt. Dan komen de linksche extremisten aan de macht. Wat dacht je van een communistische premier? Helemaal niet zo onwaarschijnlijk.

Het idee dat Griekenland haar schulden gaat afbetalen is lachwekkend. Dat ze een ‘austerity-package’ werkelijk gaan doorvoeren: Naïef. Zolang Griekenland geen centrum-rechtse regering heeft die werkelijk de rotzooi van 30 jaar socialisme gaat opruimen is ronduit kinderachtig om aan te nemen dat het goed gaat komen.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Eurocrisis

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.