Hoe dom zijn politici? Van Gent (GL) en Bashir (SP)


Faceslap

In de reeks “Hoe dom zijn Politici?” vandaag een mooi voorbeeld van twee volslagen idioten. Linksche menschen in dit geval -ter rechter zijde stikt het ook van de debielen hoor- en zeker een applaus waard: Ineke van Gent (GL) en Farshad Bashir (SP).

Hier de motie zoals ze die in de 2de speelkamer hebben ingediend:

Constaterende, dat sinds de liberalisering van de taximarkt in 2000 het aantal taxi’s in met name de grote steden explosief is gestegen;

Constaterende, dat uit de cijfers van Koninklijk Nederlands Vervoer blijkt dat tegelijkertijd in de betreffende gemeentes de gezamenlijke omzet van alle taxibedrijven is gedaald;

Constaterende, dat door deze twee ontwikkelingen de gemiddelde taxichauffeur veel meer moeite heeft om een eerlijke boterham te verdienen; constaterende, dat door de overcapaciteit aan taxi’s er veel problemen zijn ontstaan en de kwaliteit van de taxisector daardoor bedreigd wordt;

Van mening, dat het daarom wenselijk is om het aantal taxi’s in een gemeente te kunnen maximeren; verzoekt de regering gemeentes alsnog de mogelijkheid te geven om een maximum aan het aantal taxi’s te stellen.

Tja. Taxi’s die te weinig verdienen. Niet doen? Wel doen?

Feit: Er zijn veel te weinig taxi’s

Laten we maar eens de feiten op een rij zetten. Sinds de liberalisatie van de taxibranche -vroeger had je een vergunning nodig om een taxi te rijden- is het aantal taxi’s flink toegenomen en de prijs gezakt. Dat kun je op je vingers natellen: Een vergunningstelsel houdt nieuwkomers buiten de markt en zorgt er voor dat de zittende club de prijzen lekker kan opdrijven. Daarom willen branches zoals deze -waar de entry barrier heel laag is- graag vergunningen en diploma’s invoeren om zo de concurrentie via de overheid, en dus de politie, buiten de deur te houden. Voordat je het weet zet een ondernemende student op vrijdag avond een taxibordje op het dak van de Ford Escort van zijn moeder en verdient zo zijn kamerhuur bij elkaar!

Dat de prijzen zijn gezakt en dat er veel meer taxi’s zijn gekomen is het bewijs dat de taximarkt een monopolie positie had en die ten koste van de burger uitbuitte.

Taxi’s zijn veel te duur

Dat er heel veel meer taxi’s zijn gekomen, terwijl de inkomsten zijn gezakt betekent dat er heel veel mensen wel brood zien in het taxi spelen. Die willen er best voor werken. Er zit kennelijk zoveel brood in dat het nog steeds aantrekkelijk is. Het argument dat er geen ‘eerlijke boterham’ mee te verdienen en dat er ‘overcapaciteit’ is, is klets. Er kunnen niet jarenlang teveel taxi-chauffeurs zijn die maar op een houtje moeten bijten: Je haalt gewoon het bordje van je dak en zoekt een andere baan.

Communisten haten vrije mensen

Ineke van Gent zit bij GL, een ex-maoïstische partij en Farshad Bashir -op zijn 18de(!) al kamerlid- zit bij de SP, ook een ex-maoïstische partij. Die vinden concurrentie maar niks, hun achterban moet dan opeens gaan werken voor de centen en het liefst zouden ze willen dat de staat dat gewoon verbiedt. De burger moet gewoon bloeden en taxichauffeurs moeten gewoon weer in Mercedessen gaan rijden. Immers een VW of Toyota als taxi: Dat levert ‘kwaliteitsverlies’ op.

2 reacties

Opgeslagen onder Politiek

2 Reacties op “Hoe dom zijn politici? Van Gent (GL) en Bashir (SP)

  1. Pingback: Teveel taxi’s? | The Logic Free Zone

  2. Pingback: Nederland Cartelland: Taxi’s | The Logic Free Zone

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.