Het Etentje en het proces tegen Wilders


Wat is er met dat ‘etentje’?

Wilders staat weer voor het hekje. Ditmaal gaat het over het ‘etentje’ dat Hans Jansen, Bertus Hendriks en Tom Schalken hebben gehad. Waarom is dit nou zo belangrijk? Het ging toch over Wilders, niet over een of ander etentje? Wat is er nou aan de hand?

Hans Jansen, Bertus Hendriks, een advokaat en Tom Schalken. Foto’tje gepikt van nu.nl

Wie is Tom Schalken?

Tom Schalken is de drijfveer achter de aanklacht tegen Wilders. Deze man van het Amsterdams Gerechtshof heeft besloten toch de aanklacht tegen Wilders door te zetten terwijl het Openbaar Ministerie al had besloten er niet aan mee te werken.

Beledigingen zijn kwetsender als ze waar zijn

Iemand aanklagen voor beledigen van Moslims is één. Daar kun je in Nederland wel een wetje bij verzinnen. Hier zijn namelijk religies bij wet beschermd tegen mensen die zeggen dat de keizer geen kleren aan heeft. Dat is sowieso voor de Islam al letterlijk een doodzonde: Wie zegt dat de Islam misschien niet de religie van de vrede is moet onthoofd worden. De ironie zal weldenkende mensen niet ontgaan.

Wilders zegt dat de Islam een fascistische ideologie is. Die te vuur en te zwaard bestreden moet worden. Daar kunnen redelijke mensen over argumenteren -persoonlijke denk ik dat hij gelijk heeft- maar het wordt wat moeilijker als je hem aanklaagt voor uitspraken die feitelijk juist zijn. Immers, het zeggen van de waarheid kan misschien wel een belediging zijn voor woestijnbewoners, maar kan in Nederland niet verboden worden. Galileo zou zich in zijn graf omdraaien.

Hier komt Hans Jansen op het toneel en meteen het probleem voor Tom Schalken en het Amsterdamse gerechtshof. Het is namelijk heel vervelend als een gerespecteerde prof uit Utrecht ronduit bevestigd dat Wilders gelijk heeft. Immers, dan kun de de Universiteit ook wel dicht doen. De volgende aanklacht van de moslim fundamentalisten ligt al op de plank.

Het plan om Wilders onderuit te krijgen?

Tijd voor Bertus Hendriks, een gepensioneerde journalist bij de Publieke Omroepen. Deze lakei van Tom Schalken organiseert al jaren een kookavondje eens per maand waar hij en Tom samen met wat andere verlichte vrinden bij elkaar komen. Goede gelegenheid om maar eens Hans uit te nodigen om hem met een goed glas wijn uit te gaan leggen dat het echt beter is voor Nederland als Wilders veroordeeld wordt en dus dat Hans zich er niet mee bemoeit. Tom was er helemaal klaar voor, de aanklacht al keurig uitgeprint in de binnenzak.

Conclusie

Dit is een heksenjacht van Tom Schalken en zijn lakei Bertus Hendriks tegen Wilders. Deze mensen proberen met alle middelen de kritiek op de Islam tot zwijgen te brengen, kan niet schelen hoe ver ze moeten gaan. Daarom zijn ze ook kind aan huis bij de Vara, het agit-prop zendertje van de PvdA. En daarom moet Wilders winnen en daarom moet Tom Schalken met pek en veren de stad uit gejaagd worden. Wilders staat er voor jou en mij, ook al ben je het niet met hem eens. Want hou je zelf niet voor de gek: Als deze mensen winnen, staat ons nog veel moois te wachten.

1 reactie

Opgeslagen onder Islam, Vrijheid

Een Reactie op “Het Etentje en het proces tegen Wilders

  1. Pingback: Free Speach: Rowan Atkinson | The Logic Free Zone

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.